Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ca52b2ffd2f1c4849e3e751d7af8e76b

Bedre dyrehelse og dyrevelferd

- Vi har tro på at forslaget om overføring av ansvar for veterinærtjenester til kommunene vil kunne være positivt, sier Siri Loe Svere fra Senterpartiet til Liernett etter kommunestyremøtet i går

- Vi som er dyreeiere i Lier kommune, har frem til nå hatt god dekning av veterinærer, og et svært godt samarbeid med dem. Sp er av den oppfatning at overføring av ansvar for veterinærtjenester til kommunene vil kunne være svært positivt for de områdene og kommunene, som ikke har slik god dekning som vi i Lier har. Vi har tidligere hørt historier der fortvilte bønder har måttet avlive syke dyr fordi veterinærer har nektet å rykke ut. Sp gleder seg veldig over at vår landbruksminister Terje Riis Johansen, selvsagt fra Sp, tok tak i dette og at den tid nå forhåpentligvis vil være forbi, slik at næringen er sikret veterinærtjenester på et nivå som gjør det forsvarlig å drive husdyrhold.

 Kommunene vil forhåpentligvis få, gjennom denne nye organiseringen, en selvstendig frihet til å organisere tjenestetilbudet på den måten som er mest hensiktsmessig ut fra lokale behov.

Interkommunale samarbeid er veldig positivt på en rekke områder, og det håper vi inderlig dette også vil være. Sp håper derimot at dette området ikke blir for stort for den lokale veterinærvakten. Vi ser derfor frem til evalueringen om to år, men håper selvsagt dette samarbeidet vil være positivt for dyreeierne i kommunene.

Vi har tro på at forslaget vil gi bønder og dyreeiere i hele Norge bedre veterinærtilbud, og selvsagt det viktigste: bedre dyrehelse og dyrevelferd, sier Loe Svere
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode