Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 94eb2c269a3228ac3c7a2e7be1ca9d86

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

Avtroppende redaktør Torger Almaas fortsetter som skribent og medeier i Liernett som tidligere, mens undertegnede heretter vil ha det overordnede redaktøransvaret for nettavisen. Almaas vil blant annet fortsatt ha ansvaret for Ukens petit, samt skrive om idrett og utdanning i Lier.

Rom for debatt
Det ligger ingen dramatikk bak byttet av redaktør, og vi vil holde oss til den redaksjonelle linjen vi alltid har hatt. Liernett har vært, og vil fortsatt være, en uavhengig nettavis med stor takhøyde og rom for debatt.
Men til tross for stor takhøyde ser vi et økende behov for å holde debattene i kommentarfeltene på et visst nivå. Her vil vi stramme inn vår praksis med godkjenning og avvisning av kommentarer, og på sikt vurdere et system hvor innlogging vil være en del av det å kunne fremme sin mening i våre spalter. Tidligere har vi sperret for kommentering av enkelte artikler, blant annet artikler om ulykker med personskader, og dette er noe vi fortløpende vurderer å innføre i større grad også på mer generelle artikler. Dette er ikke noe vi har et ønske om, men det kan dessverre bli en nødvendighet med den økende aktiviteten og negative ordkrigen i våre kommentarspalter.

En amatørmessig blogg
Det har kommet oss for øre at et par lesere oppfatter Liernett som en amatørmessig blogg, og ikke en nettavis. På vegne av hele Liernett ønsker jeg å beklage disse utsagnene overfor de over 500 personene som har bidratt med tekst og bilder i våre redaksjonelle artikler de siste 6 årene.
Våre lesere står fritt til å kalle nettavisen Liernett amatørmessig, men å hevde at Liernett er en blogg ser vi på som en ren faktafeil.

Skille mellom kommersielt og redaksjonelt
Jeg har stått for den tekniske utviklingen av Liernett siden høsten 2003, og har siden høsten 2005 også vært daglig leder. Liernett har siden oppstarten for over 6 år siden hatt fokus på et klart skille mellom det kommersielle og det redaksjonelle, og dette har vært to helt separate arbeidsområder internt.
At samme person nå vil ha det overordnede ansvaret på begge områder betyr imidlertid at vi må være enda mer oppmerksomme og bevisste på våre valg i fremtiden.
Ingen skal kunne si at Liernett er kjøpt og betalt eller at markedskrefter styrer vår redaksjonelle dekning. Det er vårt beskjedne budsjett et godt bevis på.

Økonomiske utfordringer
Og det er nettopp vårt beskjedne budsjett som byr på de største utfordringene for Liernett. Liernett er en fri og uavhengig nettavis med oss selv som eiere. Og i et lokalt mediemarked hvor én enkelt aktør kontrollerer 96 % av avisopplaget og samtidig mottar årlig pressestøtte i millionklassen, er det ingen enkel oppgave å etablere en økonomisk bærekraftig nettavis.
Ja, du hørte riktig; Edda Media kontrollerte hele 96 % av avisopplaget i de 11 kommunene som utgjør Søndre Buskerud politidistrikt (som et eksempel) i 2008, gjennom Drammens Tidende, Lierposten, Laagendalsposten, Røyken og Hurums Avis, Eiker Avis, Svelviksposten og Sande Avis.
Men til tross for at vi beveger oss inn i et monopol med en pressestøtte som fungerer mot sin hensikt, nemlig mediemangfold og hindring av monopoldannelser, velger vi å se svært lyst på fremtiden.

Liernett sitter nemlig med et par kort i ermet…

Svend Asbjørn Sylling, 14. mars 2009

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 15. mars 2009 09:51: Egge
Lykke til! Vil ventet en stund med å putte "redaktør" på CV'en. Det trengs en god del opprydning og forbedringer før du kan bli tatt seriøst med den tittelen. Men for all del, det kan du kan gjøre Liernett til et seriøst medium med tiden...
Søndag 15. mars 2009 21:49: Geir Arne Bore
Gratulerer med redaktørtittelen.
Blir spennende å følge dere framover.
Hilsen
Geir Arne Bore
Ansvarlig redaktør Drammens Tidende
Mandag 16. mars 2009 08:56: Geir Nilsen
Takk til Torger for den innsatsen han har gjort som redaktør og lykke til til Svend Asbjørn som ny redaktør.

Jeg bor ikke selv i Lier og kommer heller ikke fra bygda, men synes allikevel det er hyggelig fra tid til annen å kunne holde meg oppdatert om hva som skjer i idylliske Lier via Liernetts mange gode artikler.

Til Egge:
Redaktør er en tittel som beskriver et ansvarsområde som innebefatter det øverste ansvaret for innholdet i en avis eller et tidskrift. Om publikasjonen er analog (papir) eller digital (nett) spiller ingen rolle. Det spiller heller ingen rolle hvor stor publikasjonen er. Menighetsblader og klubbaviser har på samme måte som de store aktørene sine egne redaktører. Og da er det jo helt naturlig at også en kvalitetsnettavis som Liernett har en redaktør.

mvh Geir Nilsen
Redaktør OPN.no
Mandag 16. mars 2009 19:31: Egge
Til Geir Nilsen: Spiller ingen rolle hva de formelle kravene for å kunne kalle seg redaktør er. Jeg advarte mot å putte det på CV'en. Han vil miste troverdighet når han viser til at det er en hjemmesnekret nettside han har vært redaktør for. Men for alle del, han kan jo med tid og stunder få nettstedet til å bli en seriøs aktør. Jeg ønsker Svend Asbjørn lykke til. Liernett er uansett et artig og originalt innslag i bygdedebatten.
Tirsdag 17. mars 2009 12:21: Karl Bellen
Hvorfor tørr ikke "Egge" stå frem med navn? Har personen noe å skjule?
Lykke til Asbjørn.

Karl Bellen
Tirsdag 17. mars 2009 15:01: Egge
Gi meg én god grunn til at man bør fremstå med fullt navn? Man kan uansett skrive inn hva man vil i navnefeltet her, så det blir ikke noe mer etterrettelig eller etterprøvbart av den grunn. Det er jo åpent for at man kan fylle ut "Barack Obama" eller "Erik Hansen", så jeg ser 0 poeng i å skrive annet enn "Egge".
Lørdag 21. mars 2009 00:06: Anita Fossli
Svend Asbjørn: Gratulerer som redaktør. Jeg vet at du brenner sterkt for dette viktige nettstedet og Lier. Jeg vet også at du ikke trenger å forsterke din CV med en tittel (slik som noen foreslår). Jeg vet at du gjør dette fordi du brenner for det. Du er blodseriøs. Derfor er det meget bra at Liernett har fått en ildsjel som virkelig bryr seg. Lykke til!
Søndag 27. september 2009 19:44: Liergutt
Hvor er kortene? Nå har det gått et halvt år. Hvor er kortene du hadde i ermet?
Mandag 28. september 2009 02:01: JJ
Liergutt: Poenget med å ha kort i ermet er at andre ikke skal se kortene.
Mandag 28. september 2009 22:41: UME
Joa, men det er ikke noe poeng å ha ermet fullstappet med kort hvis man aldri får dem frem og ut i spill. Så vidt jeg kan se har det skjedd særs lite med Liernett etter at den nye "redaktøren" kom på plass.
Fredag 9. oktober 2009 00:00: Svend Asbjørn Sylling
Takk for tilbakemelding, Liergutt og UME. Jeg skal ikke pakke inn navnet ditt i anførselstegn, slik du gjør med redaktørtittelen, UME.

Hvis man mener det har skjedd særs lite med Liernett det siste halvåret, vil jeg gjerne nevne noen nye ting vi har gjort siden 14. mars.
For det første har vi gjort det redaksjonelle slik som vi alltid har gjort, og siden 14. mars er det publisert over 500 nye artikler og flere tusen bilder.
I tillegg kom hele Liernett i nytt design og med ny teknisk plattform 11. april. Hver eneste lille bit ble tatt fra hverandre og satt sammen igjen på en helt ny og bedre måte, noe som gjør at vi blant annet er bedre rustet for fremtiden.
Vi har fokusert mer på levende bilder enn vi har gjort tidligere, med et titalls nye videoreportasjer hittil i år.
Vi har utbedret sidene med værvarsel, laget en egen TV-guide og laget en egen side med kontinuerlig oppdaterte vegmeldinger for landets 19 fylker.
I slutten av august startet vi opp igjen Aktiv Liernett, med blant annet foreningsinfo, blogger og arrangementskalendere for alle de som er aktive her i Lier, på en eller annen måte.
Når det gjelder trafikk-/lesertall har vi satt flere nye rekorder.
Og de siste månedene har vi også satt nye rekorder når det gjelder omsetning, og samtidig fått inn mange nye og spennende annonsører.
Så generelt sett ser fremtiden lys ut for Liernett, og hvis man følger med videre vil man kanskje se flere kort bli satt ut i spill.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode