Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

Avtroppende redaktør Torger Almaas fortsetter som skribent og medeier i Liernett som tidligere, mens undertegnede heretter vil ha det overordnede redaktøransvaret for nettavisen. Almaas vil blant annet fortsatt ha ansvaret for Ukens petit, samt skrive om idrett og utdanning i Lier.

Rom for debatt
Det ligger ingen dramatikk bak byttet av redaktør, og vi vil holde oss til den redaksjonelle linjen vi alltid har hatt. Liernett har vært, og vil fortsatt være, en uavhengig nettavis med stor takhøyde og rom for debatt.
Men til tross for stor takhøyde ser vi et økende behov for å holde debattene i kommentarfeltene på et visst nivå. Her vil vi stramme inn vår praksis med godkjenning og avvisning av kommentarer, og på sikt vurdere et system hvor innlogging vil være en del av det å kunne fremme sin mening i våre spalter. Tidligere har vi sperret for kommentering av enkelte artikler, blant annet artikler om ulykker med personskader, og dette er noe vi fortløpende vurderer å innføre i større grad også på mer generelle artikler. Dette er ikke noe vi har et ønske om, men det kan dessverre bli en nødvendighet med den økende aktiviteten og negative ordkrigen i våre kommentarspalter.

En amatørmessig blogg
Det har kommet oss for øre at et par lesere oppfatter Liernett som en amatørmessig blogg, og ikke en nettavis. På vegne av hele Liernett ønsker jeg å beklage disse utsagnene overfor de over 500 personene som har bidratt med tekst og bilder i våre redaksjonelle artikler de siste 6 årene.
Våre lesere står fritt til å kalle nettavisen Liernett amatørmessig, men å hevde at Liernett er en blogg ser vi på som en ren faktafeil.

Skille mellom kommersielt og redaksjonelt
Jeg har stått for den tekniske utviklingen av Liernett siden høsten 2003, og har siden høsten 2005 også vært daglig leder. Liernett har siden oppstarten for over 6 år siden hatt fokus på et klart skille mellom det kommersielle og det redaksjonelle, og dette har vært to helt separate arbeidsområder internt.
At samme person nå vil ha det overordnede ansvaret på begge områder betyr imidlertid at vi må være enda mer oppmerksomme og bevisste på våre valg i fremtiden.
Ingen skal kunne si at Liernett er kjøpt og betalt eller at markedskrefter styrer vår redaksjonelle dekning. Det er vårt beskjedne budsjett et godt bevis på.

Økonomiske utfordringer
Og det er nettopp vårt beskjedne budsjett som byr på de største utfordringene for Liernett. Liernett er en fri og uavhengig nettavis med oss selv som eiere. Og i et lokalt mediemarked hvor én enkelt aktør kontrollerer 96 % av avisopplaget og samtidig mottar årlig pressestøtte i millionklassen, er det ingen enkel oppgave å etablere en økonomisk bærekraftig nettavis.
Ja, du hørte riktig; Edda Media kontrollerte hele 96 % av avisopplaget i de 11 kommunene som utgjør Søndre Buskerud politidistrikt (som et eksempel) i 2008, gjennom Drammens Tidende, Lierposten, Laagendalsposten, Røyken og Hurums Avis, Eiker Avis, Svelviksposten og Sande Avis.
Men til tross for at vi beveger oss inn i et monopol med en pressestøtte som fungerer mot sin hensikt, nemlig mediemangfold og hindring av monopoldannelser, velger vi å se svært lyst på fremtiden.

Liernett sitter nemlig med et par kort i ermet…

Svend Asbjørn Sylling, 14. mars 2009

11 kommentarer

Søndag 15. mars 2009 09:51: Egge
Lykke til! Vil ventet en stund med å putte "redaktør" på CV'en. Det trengs en god del opprydning og forbedringer før du kan bli tatt seriøst med den tittelen. Men for all del, det kan du kan gjøre Liernett til et seriøst medium med tiden...
Søndag 15. mars 2009 21:49: Geir Arne Bore
Gratulerer med redaktørtittelen.
Blir spennende å følge dere framover.
Hilsen
Geir Arne Bore
Ansvarlig redaktør Drammens Tidende
Mandag 16. mars 2009 08:56: Geir Nilsen
Takk til Torger for den innsatsen han har gjort som redaktør og lykke til til Svend Asbjørn som ny redaktør.

Jeg bor ikke selv i Lier og kommer heller ikke fra bygda, men synes allikevel det er hyggelig fra tid til annen å kunne holde meg oppdatert om hva som skjer i idylliske Lier via Liernetts mange gode artikler.

Til Egge:
Redaktør er en tittel som beskriver et ansvarsområde som innebefatter det øverste ansvaret for innholdet i en avis eller et tidskrift. Om publikasjonen er analog (papir) eller digital (nett) spiller ingen rolle. Det spiller heller ingen rolle hvor stor publikasjonen er. Menighetsblader og klubbaviser har på samme måte som de store aktørene sine egne redaktører. Og da er det jo helt naturlig at også en kvalitetsnettavis som Liernett har en redaktør.

mvh Geir Nilsen
Redaktør OPN.no
Mandag 16. mars 2009 19:31: Egge
Til Geir Nilsen: Spiller ingen rolle hva de formelle kravene for å kunne kalle seg redaktør er. Jeg advarte mot å putte det på CV'en. Han vil miste troverdighet når han viser til at det er en hjemmesnekret nettside han har vært redaktør for. Men for alle del, han kan jo med tid og stunder få nettstedet til å bli en seriøs aktør. Jeg ønsker Svend Asbjørn lykke til. Liernett er uansett et artig og originalt innslag i bygdedebatten.
Tirsdag 17. mars 2009 12:21: Karl Bellen
Hvorfor tørr ikke "Egge" stå frem med navn? Har personen noe å skjule?
Lykke til Asbjørn.

Karl Bellen
Tirsdag 17. mars 2009 15:01: Egge
Gi meg én god grunn til at man bør fremstå med fullt navn? Man kan uansett skrive inn hva man vil i navnefeltet her, så det blir ikke noe mer etterrettelig eller etterprøvbart av den grunn. Det er jo åpent for at man kan fylle ut "Barack Obama" eller "Erik Hansen", så jeg ser 0 poeng i å skrive annet enn "Egge".
Lørdag 21. mars 2009 00:06: Anita Fossli
Svend Asbjørn: Gratulerer som redaktør. Jeg vet at du brenner sterkt for dette viktige nettstedet og Lier. Jeg vet også at du ikke trenger å forsterke din CV med en tittel (slik som noen foreslår). Jeg vet at du gjør dette fordi du brenner for det. Du er blodseriøs. Derfor er det meget bra at Liernett har fått en ildsjel som virkelig bryr seg. Lykke til!
Søndag 27. september 2009 19:44: Liergutt
Hvor er kortene? Nå har det gått et halvt år. Hvor er kortene du hadde i ermet?
Mandag 28. september 2009 02:01: JJ
Liergutt: Poenget med å ha kort i ermet er at andre ikke skal se kortene.
Mandag 28. september 2009 22:41: UME
Joa, men det er ikke noe poeng å ha ermet fullstappet med kort hvis man aldri får dem frem og ut i spill. Så vidt jeg kan se har det skjedd særs lite med Liernett etter at den nye "redaktøren" kom på plass.
Fredag 9. oktober 2009 00:00: Svend Asbjørn Sylling
Takk for tilbakemelding, Liergutt og UME. Jeg skal ikke pakke inn navnet ditt i anførselstegn, slik du gjør med redaktørtittelen, UME.

Hvis man mener det har skjedd særs lite med Liernett det siste halvåret, vil jeg gjerne nevne noen nye ting vi har gjort siden 14. mars.
For det første har vi gjort det redaksjonelle slik som vi alltid har gjort, og siden 14. mars er det publisert over 500 nye artikler og flere tusen bilder.
I tillegg kom hele Liernett i nytt design og med ny teknisk plattform 11. april. Hver eneste lille bit ble tatt fra hverandre og satt sammen igjen på en helt ny og bedre måte, noe som gjør at vi blant annet er bedre rustet for fremtiden.
Vi har fokusert mer på levende bilder enn vi har gjort tidligere, med et titalls nye videoreportasjer hittil i år.
Vi har utbedret sidene med værvarsel, laget en egen TV-guide og laget en egen side med kontinuerlig oppdaterte vegmeldinger for landets 19 fylker.
I slutten av august startet vi opp igjen Aktiv Liernett, med blant annet foreningsinfo, blogger og arrangementskalendere for alle de som er aktive her i Lier, på en eller annen måte.
Når det gjelder trafikk-/lesertall har vi satt flere nye rekorder.
Og de siste månedene har vi også satt nye rekorder når det gjelder omsetning, og samtidig fått inn mange nye og spennende annonsører.
Så generelt sett ser fremtiden lys ut for Liernett, og hvis man følger med videre vil man kanskje se flere kort bli satt ut i spill.

Flere saker fra arkivet

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Lierposten blir britisk

Orkla Media, som eier både Drammens Tidende og Lierposten, ble i dag solgt til Mecom Group i London

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.

Sommerstengt?

Liernett stiller spørsmål om pressestøtten til lokalavisene i distriktet i denne lederen

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Ingen leserflukt fra Lierposten

Fjorårets opplagstall for landets aviser ble nylig offentliggjort, og Lierposten kan se tilbake på nok et år med gode og stabile tall.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Kultursjefen hilser

Hyggelig hilsen til Liernett fra kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Flere besøkende enn noensinne tidligere

Liernett ønsker å presisere at synkende lesertall ikke er bakgrunnen for den planlagte avviklingen. Rett og slett fordi Liernett ikke har opplevd noen synkende lesertall.

Utviklingen går sin gang

På tide å starte med blanke ark og blank tavle i det nettavisen Liernett går inn sitt 8. år

3 år og 1177 artikler

Artikkelarkivet på Liernett strekker seg tilbake til 22. september 2003, og har 1177 tilgjengelige artikler.

Kampen om annonsekronene

Leder: - Å plassere alle egg i én kurv støtter aktivt opp under monopoldannelsen innenfor norsk presse

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

- Opplevd sjikane flere ganger

Flere politikere har opplevd å bli hetset på det groveste på internett. Ordfører Ulla Nævestad sier at hun har opplevd sjikane flere ganger.

Hvilken avis suger mest?

Vi har testet vitenskapelig

Liernett mest lest i Lier

Liernett har jevn stigning i antall besøkende.

Endelig egen LIER blogg!

Svend Asbjørn er en artig kar! Nå har han jo endelig lansert en egen blogg for oss bønder i Lier også! Blir spennende å følge opp dette konseptet SAS! Hva blir (...)

Målemetodene på Liernett

Det finnes flere metoder for å måle trafikken på Liernett

Liernett på mobilen

Liernett har oppdatert wap-sidene

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Arbeiderpartiet større enn Høyre i Lier?

De siste ukene har Liernett spurt sine lesere om hvem som får deres stemme i kommunestyrevalget 2011.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Fire nettaviser vurderer samarbeid

De fire Buskerudbaserte nettavisene Eikernytt, Epostavisen, Liernett og RingeriksPorten, vil om kort tid komme sammen for å drøfte muligheter og erfaringer.

Sylling Ysteri 1865-1972

Hvorfor bestod Sylling Ysteri helt frem til 1972, mens de andre ysteriene i omegn mer eller mindre forsvant?

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Norge trenger gode lokalaviser

Få ting betyr så mye for byer og lokalsamfunn i Norge som gode aviser, skriver kulturminister Trond Giske

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Vinnere av konkurransen

32 har vært med på konkurransen, 5 vinnere vil få hvert sitt gavekort fra DFDS.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Hva er ditt beste ferieminne?

Liernett inviterer deg, kjære leser, til å dele ditt beste ferieminne med våre øvrige lesere.

På TV fra Granåsen

Marcus Braathen, Sjåstad / Vestre Lier IL er tatt ut på Buskeruds 1. lag ---

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.

Den elektroniske historieboka

Vi vil igjen minne om Den elektroniske historieboka som stadig fylles opp av nye og interessante artikler. Gledelig er det å registrere at en del liunger er ivrige bidragsytere til boka. Dette er et fantastisk historieverk som burde være opplagsverk nummer 1 for alle lokalhistorieinteresserte.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

- Ingen småaviser legges ned

Det lovte Mecom-sjef David Montogomery da han besøkte Lierposten

Lier Høyre vil rydde opp

Lier Høyre følger opp med blogg på Aktiv Liernett

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

Hverdagen i en lokalavis

Lierposten hadde torsdag besøk av et fjernsynsteam fra Først & Sist-redaksjonen i NRK.

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

To timer uten Liernett

Grunnet et uhell under videreutviklingen av Liernett, forsvant vi fra nettet i nærmere to timer onsdag kveld

Store forandringer på Liernett

Det jobbes kontinuerlig med utvikling av nettstedet. Vi kan love spennende nyvinninger de neste ukene. Først ut er en stor oppdatering av videosidene.

Kulturnatta går mot ny dag

Liernett legger ut bilder fra steder vi nettopp har vært innom

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Playboy er tilbake

Tradisjonen tro får du kjøpt Playboy-topper til småbarn under Lierdagene

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Sommerutstilling på Lier Bygdetun

Lierskolen 200 år Liernett var der og kommer med artikler fortløpende.

En påminnelse igjen

Gunnar Møllsted (på bildet) overlevde trefningen på mirakuløs måte, men to av hans kamerater måtte bøte med livet like før krigens slutt --

Samleside for UKM 2007

Her finner du direkte linker til alt vi har lagt ut i forbindelse med ungdommens kulturmønstring 2007

Betraktninger om amatørkultur, amatørpolitikere og amatørjournalister

Debatten raser på Liernett, en fin anledning til å hente fram kanonene og skyte en spurv til jorden, skriver Rune Elven i sitt leserinnlegg

Gilhusodden prosjektskole, være eller ikke være?

Av Ulla Nævestad Ordfører i Lier.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Gode tall for Liernett

Nærmere 7000 mennesker var innom Liernett i august

Nei til pressestøtte og monopoldannelser

Forrige søndag ga vi et Liernettkrus til Stortingspresident Torbjørn Jagland

- Sikrer bevaring av nettavisen

Nasjonalbiblioteket tar vare på Liernett som kildemateriale for fremtidig forskning og dokumentasjon.

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

Nissen, en aktiv Liernettbruker

Den gamle nissen sitter ikke lenger ensom på låven julekveld. Han surfer på nettet og har Liernett som startside.

Rekordoppslutning til Hauern

Rekorden fra i fjor er allerede passert, melder arrangøren

Helt i Haugesund i dag

Liungen Thomas Sørum scoret to ganger i opprykkskampen mot Sarpsborg --

Sommer om høsten

Sommerminne i sju deler. Langlesing i potetferien. Hvis ikke teknikken svikter, eller jeg ikke finner avslutningen. Starter i morgen. Følg med!

Sjelden sett Sylling slik?

I en uformell og premiefri påskekonkurranse spør vi om leserne våre kan tidfeste et bilde fra Sylling.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Ett år etter Mangfoldsåret

Lier er blant fylkets aller største innvandrekommuner, men hva har skjedd siden Mangfoldsåret?

Bilder og video fra Hauer'n 2010

Liernett var tilstede med både foto og video i krysset mellom Nykjua og Sneisene

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Gjør Lier bedre kjent

Distriktets største avis har ofte saker fra Lier. Hele avisa er gratis både på papir og nett.

Hva spiser du på julaften?

Er virkelig Lier ei ribbe-bygd?

- Ingen stor dramatikk

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe (bildet) om saken om kulturhus som ble utsatt i Formannskapet i går

Lokalpolitikere på Aktiv Liernett

Lier AP, Lier FrP, Lier Høyre og Lier KrF har en ting til felles

- Grenseløs frekkhet fra Søren Falch Zapffe

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP), fylkestingsmedlem Buskerud Fylke og medlem i Hovedutvalget for Samferdsel i Buskerud Fylke.

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

Språkreise til Eastbourne

Stoppenlærer og språkreise arrangør Kjartan Ruud har i sommer gjennomført sin 36. språkreise til England. Elevene til turen rekrutteres hovedsaklig fra Lier. Undertegnede har i tre sommere vært med som lærer og assistent.

Føler seg fortsatt som en liten syndebukk -

- Det er like ille at jeg bommer på en kjempesjanse som at keeperen vår gjør en kjempetabbe, understreker Thomas Sørum overfor Liernett i dag. Her blir han byttet ut i 2. omgang.

Ønsker overvåking av overvåkerne

I Lier har blant annet de to skolene St. Hallvard vgs og Lier vgs kameraovervåkning, og nå ønsker Datatilsynet å klargjøre hva som er lovlig og hva som er ulovlig bruk av dette

Liers mest populære spisesteder

I en ny serie presenterer Liernett inntrykkene fra besøk på noen av bygdas overraskende mange serveringssteder.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe