Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 56e0f621632be59460d624382712123d

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Det vet vi ikke. Vi kan måle trafikken på Liernett i alle bauger og kanter, men det er umulig å trekke en parallell mellom trafikktall på en nettavis og antall lesere.

Den eneste måten man kan få en pekepinn på hvor mange som leser Liernett er å ta en ringerunde til f. eks. 1000 tilfeldige valgte liunger over 12 år og spørre om de leser Liernett, og så mulitplisere antallet som svarer ja med 18 (det er rundt 18 000 liunger over 12 år).

Vi blir ofte spurt om hvor mange som leser Liernett, men som nevnt ovenfor er ikke dette noe vi kan gi et svar på. Men det vi kan fortelle er hvor trafikktallene våre ser ut.

Men også når det gjelder trafikktall for en nettavis oppstår det uklarheter.
Det er tre måleenheter som er interessante for oss:
Sidevisninger (pageviews), besøk (visits) og absolutt unike besøkende (absolute unique visitors).
Andre navn enn dette kan også forekomme.

Se trafikktallene for 2007 her!

Definisjonene nedenfor stammer fra Google Analytics, ett av våre fire målesystemer på Liernett. Google Analytics teller ikke med såkale "roboter" som tråler gjennom nettet etter informasjon og for å legge igjen sine spor (slik trafikk utgjør rundt 15-25 % av den totale trafikkmengden på Liernett).
Les mer om de andre målemetodene og systemene vi bruker og hva som skiller de fra hverandre

Sidevisninger (pageviews)
Sidevisninger er totalt antall sider som er vist på et nettsted, og er et generelt mål på hvor mye nettstedet brukes. Dette har en viss sammenheng med hvor mye innhold som produseres; hvis Liernett publiserer mange artikler en uke vil du ha flere sider å vise eller lese enn om Liernett bare publiserte én enkelt sak hver uke.
Kort sagt kan antall sidevisninger på Liernett defineres som antall ganger logoen vår vises.

Besøk (visits)
Et bedre og mer forklarende navn på dette målet ville vært økt eller sesjon. En økt i vårt målesystem oppstår når du er inne på Liernett og er aktiv (beveger deg rundt på sidene). Er du inaktiv i mer enn 30 minutter vil det bli registrert som en ny økt.

Absolutt unike besøkende (absolute unique visitors)
Unike besøkende (eller brukere) representerer antall ikke-dupliserte (telt bare én gang) besøkende på Liernett i løpet av en bestemt tidsperiode. En unik besøkende registreres ved hjelp av informasjonskapsler.
Så selv om du er innom Liernett 20 ganger hver eneste dag, så vil du bare utgjøre 1 absolutt unik besøkende.
Absolutt unike besøkende er altså antall forskjellige datamaskiner som er innom Liernett innenfor en gitt periode.

Å forstå seg på unike besøkende er ikke så lett. Selv om vi skulle hatt 1000 unike besøkende hver dag, vil ikke det bety at vi har 7000 unike besøkende på en uke, siden det er mange som da ville ha blitt registrert flere ganger.
Hvis du besøker Liernett både mandag og tirsdag vil du likevel bare utgjøre 1 unike besøkende den uken. Du telles altså ikke mer enn maks. én gang innenfor den angitte tidsperioden (f. eks. uke eller måned).
Diagrammet nedenfor viser hvordan utviklingen over en periode på 7 dager vil kunne utarte seg. Det er mange nye besøkende i begynnelsen av uka, men mot slutten av uka har de fleste besøkende allerede blitt registrert tidligere.

Og hvor mange absolutt unike besøkende hadde så nettavisen Liernett i 2007?
- Liernett hadde 48 599 absolutt unike besøkende og 579 660 sidevisninger i 2007 (til og med uke 52).

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode