Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 36ee6a6cdbe4ffcac8928872a13e342e

Smuler til de gamle

Lier bruker bare en femtedel så mye penger på pleie og omsorg som de beste.

I dag kunne vi lese i Dagbladet hvor mye landets kommuner bruker på hver innbygger i pleie og omsorg. Lier kom ut som en av de dårligste - 90% av landets kommuner bruker mer pr. innbygger.

Lier bruker under en femtedel av det Kvæfjord kommune bruker. Dette er ikke sett i forhold til inntekter, men hele budsjettet delt på antall innbyggere. Lier kommer også ut dårligere enn verstingkommunen Nedre Eiker som er satt under statlig administrasjon, og naboen Drammen.

Dette kan naturligvis skyldes at Liunger er friskere enn folk i andre kommuner. En annen mulig forklaring er at man har færre hoder ansatt. Det er ikke til å stikke under en stol at lønn er den klart største utgiftsposten innen pleie og omsorg.

Vi kommer naturligvis til å avkreve politikerne forklaring på dette før valget. Benytt gjerne kommentarfeltet eller aktiv.liernett.no til å fortelle dem hva du mener om dette.

Forrige artikkel:Bli med på stavgangsturNeste artikkel:Gamma og storbyen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 10. august 2007 01:26: frustrert!
ikke noen overaskelse, lier kommune er sløve når det gjelder eldreomsorg! Og det er uaktuelt for dem å benytte seg av private sykehjem selv om det er mange i lier som trenger plasser. jeg er ikke sikker på om det er liunger som har blitt lagt inn på bad ect, på sykehjem rundt om kring, men herregud!!! nei vi overlever sikkert hvis dere satser litt mer på eldreomsorgen og litt mindre på kultur! når jeg leser i lierposten så er alt jeg ser kultur som er dratt igang av kommunen.. ikke at dette er negativt, men det går jo ann å kompansere litt!!! sånn som det er i dag så gruer jeg meg faktisk til å bli gammel, redd for å bli dement! må jeg da spare store summer allerede nå for å sikre meg at jeg får god pleie når jeg lever i mine siste år?
det er jo et stort skrik etter folk i eldre og omsorgssektoren, mange er ufaglærte, noe som også skremmer meg litt... men lærlinglønnen er mye dårligere enn det en som går kokkelære har! og den nye reformen "helsefagarbeider" som har erstattet hjelpepleieren har alt for lave læremål... dette har jo selvfølgelig ikke kommunen noe med, men klart at ikke folk vil utdanne seg og jobbe med dette når det får så mye negativ kritikk som det gjør!

kan hende jeg har misforstått hele artikkelen, men sånn føler jeg ihvertfall at det er ;)
Onsdag 15. august 2007 23:23: Truls
"frustrert" oppgir ikke alder. Tross det kan det fastslås at vedkommende har grunn til å grue seg til alderdommen, mer dess lavere alder nå, for effektiviseringsbølgen er tung og sen å snu, og de gamle som er på vei ut av mantallene vil forbli salderingspost. Men oppstillingen i Dagbladet, som bare gjengir kommunenes egne tall, kan gi grunnlag for et utall studier. De kan sorteres etter ordførers parti, etter beliggenhet i landet (påfallende mange nabokommuner ligger nær hverandre i forbruk til formålet), en kan også gå inn i tallene og finne en faktor for administrasjon i forhold til pleiepersonale, en kan sortere dem etter rådmannens alder og fysiske form, samt evne til å se seg selv som hjelpeløs, avhengig gammel. Politikerne må finne seg i å bli avkrevet svar på den lite flatterende 388-plassen blandt de 428 kommunene som har levert tall. Men politikerne vil vel avkreve rådmannen svar. Høk over høk.
En annen ting er å snu saken på hodet, fra omsorg til effektivisering I den konkuransegrenen vinner den med lavest forbruk, og da ligger plutselig Lier på 40-plass, med muligheter for å avansere, og knipe oss under naboen Røyken og byene Bodø og Grimstad.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode