Tunge dager i Liungen
Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.
Markedsansvarlig rapporterte inntekter, i virkeligheten eksisterte kontraktene bare i drømmeland. Styret oppdaget ikke at pengene ikke eksisterte før det var for sent. Heldigvis satte men på bremsene før det ble enda verre. Taksameteret stoppet på 912 000, det betyr 10000 kroner i måneden i ti år– om noen vil låne klubben penger. Med den styringen som har vært til nå, vil vel banker flest være kritiske til å låne ut penger uten sikkerhet?Konstituert leder i Liungen, Sverre Meløe redegjorde i går for status nå. Han fortalte om en lang og vanskelig jobb med å få oversikten, og at det hadde være en omfattende jobb å få oversikten over hvilke inntekter som eksisterte i virkeligheten og hvilke man bare hadde håpet på. Styreformann i Liungen damefotball, Hans Gunnar Frivold kommenterte ikke rotet hans egen gruppe hadde forårsaket.
Om klubben ikke får lån har man syltet ned penger til kunstgressprosjektet. Det ble lansert som plan B å bruke disse til å dekke kreditorenes krav. Det kan bli vanskeligere enn gårsdagens generalforsamling ble forespeilet, da dette er penger satt av fra spillemidler og man ikke automatisk kan bruke penger øremerket breddeidrett til å dekke uansvarlig elitesatsing. Alle som uttalte seg på møtet i går var for at damefotballen om mulig skal ordne opp selv, men det er ikke sikkert det er så enkelt.
Daglig leder Hans Petter Hoelstad, sier det har vært en tung periode. Han er allikevel positiv til framtida, og tror klubben skal klare å bygge et fundament for videre satsing. Han mener noe av forklaringen ligger i store utskiftinger i klubben i forkant av problemene. Han mener ikke at rotet rundt trenerbyttet i høst har kostet klubben mye, ettersom Kjersti Thun gikk over i ny stilling. Der har hun blant annet driftet en svært vellykket fotballskole – som har generert gode inntekter. Fotballskolen er ett av få lyspunkt i årets regnskap. Han bekrefter at det ikke blir snakk om å bruke penger på spillere framover.
Nå starter prosessen med å løse problemene. Man må både prøve å få tatt opp lån og gjøre avtaler med kreditorer. Spørsmålet blir naturligvis hvordan dette kunne skje? Det er kanskje vanskelig å sjekke kontoen før man bruker penger, men etter hvert måtte det begynne å ringe varselsbjeller selv hos styret i damefotballen. Man har satt over styr store penger, og breddeidretten har all grunn til å være forbannet. For alle de som har jobbet dugnad i klubben i årevis, må dette være trist.
Flere vi har snakket med er opprørte over at man fortsatt ser ut til å hive penger ut vinduet. Spesielt har ansettelsen av ny keepertrener for damelaget nylig, skapt debatt. En vi snakket med mente det måtte være mulig å finne interne kandidater i den situasjonen klubben er i nå. Det er sikkert både kreditorer og gammelkara enige i.