Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

Det er jul, og fra kirkene strømmer kirkemusikk i en salig blanding av julesalmer og julepop. Presten ber oss senke skuldrene, unne oss noen timers ro før vi igjen styrter ut og handler videre. Nå gjelder det å holde hjulene i gang, og penger er det som trengs for å få det til å snurre som smurt.

Det er snakk om milde Jesus og gode Gud, ikke en Herre og Mester som stiller krav. Presten, stakkar, må føle seg langt på vei schizofren når han den ene dagen henter lønna fra en stat som senker prisen på penger, for så dagen etter å stå i kirken og mane til måtehold. - Du skal ikke ha flere Guder enn meg, heter det, men det ser ut som om folk har rydda plass for Mammon også. Og når sant skal sies, har vi jo tre. Om vi altså tar med oss Mammon på kjøpet, får vi en hellig kvartett i stedet for den hellige treenigheten. En fra eller til kan vel ikke bety så mye?

Det gikk så aldeles galt sist gang potten blei rista opp. Finansakrobatene sopte til seg rubbel og bit. Det ble ingenting å spille videre for. Gåsa som la gullegget var fortært. Bankene var tomme. Og alle som i årevis hadde levd høyt på penger fra vanlige folk trygla og ba om at bankhvelvene skulle fylles opp igjen med fellesskapets penger slik at spillet kunne fortsette. Men ingen snakket høyt om egne pensjonsordninger som var så gode at en vanlig arbeidsmann kunne levd godt på en slik i en knapp evighet om helsa hadde holdt og ikke alderen hadde tatt sitt.

Grådighet var dødssynden som fordrev oss fra paradiset. Men da hadde vi i det minste et sted å gå til. Jorda var ikke så dårlig alternativ om vi bare hadde skikka oss vel. Men nå har vi snart gjort på kål på den også. Fra her jeg nå sitter i julenatta nest øverst i Lier, er himmelen et sted ute i tåka, og kanskje vi nå burde gjøre noe mer håndfast enn bare håpe og tro?

Flere saker fra arkivet

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Kunsten å bygge uten penger

Penger var det for lite av, og alle visste at det var andre og viktigere behov. Men beslutningen var tatt, og beslutninger endrer man ikke. Forfatteren av ukens petit har forsøkt å forestille seg beslutningsprosessen i forkant av et påkostet byggverk.

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Hva gjør vi når mennesker blir produksjonsmidler?

For noen år siden så jeg et intervju med en amerikansk fabrikkeier. Fabrikken hadde først vært ute i hardt vær og de ansatte hadde stilt opp og jobbet billigere for at fabrikken skulle gå rundt.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Om synden, bukken og havretrollet

I ukens petit skriver Truls Hallingstad om "syndebukkene" i nyere og gammel tid ----

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Må ha det - bare må ha det… eller?

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Borgerplikt

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, pensjonist, Nordal

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Ruinering av offentlig sektor.

Bondevik regjeringen har i de 4 årene den nå har eksistert ”ruinert ”offentlig sektor. Offentlige bygg, veier etc forfaller og statlige etaters budsjetter er blitt drastisk kuttet de siste fire årene.

En tegner fra aller øverst i Lier

Mikkel Hagen lager Sylling skoles ”offisielle” 17. mai tegning

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

I ville ve(k)sten vest for Asker

Ikke ulikt oljeselskapene som nå finkjemmer jordskorpa på jakt etter den siste oljen, er byggebransjen her til lands på utkikk etter nye attraktive områder som kan legges ut til boligformål

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Brakk kragebeinet

NM-runden i ATV på Elgane utenfor Stavanger ble dramatisk for Tor-Erik Wam, men på lørdagen triumferte liungen --

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Vil nekte ansatte å røyke

Lier kommune vil ikke lenger betale folk for unnasluntring.

En siste julegave til deg selv

”Fortellernes marked” Gert Nygårdshaug oppgjør med religionen. "Sannhetens ord blir den falske kirkes død"

Vil ha folk på klubben

Lite folk på Sjåstad Fritidsklubb.

Opp alle jordens konsumenter

Første mai - liten grunn til å flagge?

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Medlemsdag med familie og venner på Bygdetunet.

Norges diabetesforening, avdeling Lier, Lier hørselslag og Sanitetsforeningen i Lier inviterte medlemmer med familie til flott dag på Bygdetunet sist lørdag.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Om å ta konsekvensen av et valg.

I kveld var vi på folkemøte om kulturskolen. Der fikk vi høre frustrerte foreldre snakke om demokrati, og lokalpolitikere som lovet å prøve så godt de kunne. Dette er ikke noe nytt fenomen, heller en del av vårt lokaldemokrati. Man har alltid for lite penger, og når budsjettdebatten har vært nok ganger gjennom mediekværna, kommunemølla og et par folkemøter, stilner stormen.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Alltid noe nytt på stasjonstorget

Noen lørdager bobler det av liv i den ellers sommerstille Lierbyen

Liung hasjdømt i Sandefjord i dag

Manglet penger til bussbillett og måtte følge rettssaken på telefon.

Potetferie

Liernett ønsker alle lesere god potetferie eller.........................................

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Liernett har knekt Frp-koden

Men tør ikke bruke den

Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen

Eieren av plassen ved RIMI-butikken sa at parkering er greit, men skiltet med trusler om ”kontrollavgift” og borttauing står fortsatt der.

Førjul på Bygdetunet

Det kunne gått forferdelig ille

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Åse S. Ødegård,skriver støtt

"Det strøymer på meg, så eg knapt kan anda"

Om Nidar, det onde, det gode og en tviler fra Sylling

Vi skrev en tid tilbake om Nidar som begynte å selge julemarsipan i oktober. Nidar svarte at de ikke gjorde dette for profitt, men for å hjelpa alle marsipanelskere som ikke kunne vente til jul. - Vi bygger opp forventningene til jul, vel nå er det bare å glede seg til påske.

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Ønsker fotball om vinteren

Liungen IF, Lier IL og Spa/Bra ønsker å bygge kunstgressbane med undervarme.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier. Derfor er det viktig at politikerne ikke nå gjør så store kutt i budsjettene at klubbene forsvinner. På Sjåstad er det blitt gjort mye for barn og ungdom gjennom tidene, og ungdomsklubben har vært sentral i det arbeidet. .

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Ukjent bilde av kjent låve

Liungen Even Hegs låve har en viktig plass i historien om den tidlige norske innvandringen til Amerika.

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

Lier Sp har konkludert

Navarsete har ikke konkludert i forhold til trasèvalg - det er det Lier Sp som har gjort.

Kulturminnedagen 2009 på Bygdetunet

Men også kulturminneåret ble markert der

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Sammen på Bygdetunet

Lier Bygdetun var igjen en flott ramme rundt arrangementet da LO Drammen og omegn, Lier SV og Lier Arbeiderparti inviterte til 1. maifeiring

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Grønne Lier

- der orkideer dør

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

- Sett egne grenser for pengespill

87 prosent av Norges befolkning mener de ikke har problemer med pengespill. De 650.000 øvrige bør ta en titt på spillevett.no før både vett og penger forsvinner.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Sjåbagos på Blestølen

Med godt humør dro Sjåbagos av gårde til Blestølen

Blomster og bier på Bygdetunet

Årets sommerutstilling på Bygdetunet ble åpnet av ordfører Ulla Nævestad. Hun kunne gi oss nyttig informasjon om både det ene og det andre, og om hvor fint vi har det i Lier som har rikelig av begge deler.

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Playboy og våpen til småunger

Er det bare vi som ser dette?

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?