Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5fd7e25bdf45eb9c413d9b4f04b4a171

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Da vi var nesten ved Lierkroa, oppdaget vi en ugle som satt helt stille i veikanten, ganske nær veien. Vi bestemte oss selvsagt for å stoppe og se om stakkaren var påkjørt og skadet.

Uglen satt bare å så på meg med de sorte tinntallerknene sine, helt til jeg kom helt bort til den, men da jeg skulle sette meg ned, prøvde den å flakse i sikkerhet bak noen busker.

Vi så fort at den ikke klarte å fly og den ene vingen hang langs siden, men den så kvikk og opplagt ut ellers.. Det var ingen problemer å få tak i denså vi løftet den opp og ville prøve å finne en dyrlege som kunne ta imot den.

Da begynnte ferden fra dyrlege til dyrlege i Drammen, uten hell. Det var søndag og det var stengt!

Så tok vi med uglen til politiet. De kunne ta den, men da ble den avlivet, så de ville helst ikke det...

Politidamen jeg snakket med lette og ringte i en halv time, med å prøve å finne ut hvem som tok imot skadede rovfugler..

Tilslutt fikk hun tak i en dyrlegevakt, som sa de vanlige dyrlegene ikke tar imot ville dyr, (sikkert fordi de ikke får penger..!) så vi måtte til norges vetrinærhøyskole i Oslo.

Etter at politidamen hadde ringt dit og avtalt vår ankomst, satte vi ugla i hundeburet bak i bilen, gav den jakken min å sitte på, så bar det til Oslo!

Etter mye kjøring, veispørring, kartlesing, rygging, snuing, og atter kjøring, fant vi omsider Norges vetrinærhøyskolesom var STOR, og bestod av et område med mange bygninger

Da vi endelig fant skiltet med poliklinikk, sto det at det var inngang fra gaten, så da måtte vi ut fra skolen igjen, rundt den og finne en tverrgate på baksiden..

Eller en noe tvilsom parkering fikk vi båret den stakkars fuglen inn og satt den i bur i et rolig mørkt rom..

Dagen etter skulle den bli undersøkt av eksperter..!

Det var jo koselig å hjelpe og få sett denne flotte fuglen på nært hold, men vi finner det meget betenkelig at det ikke finnes noe mottaksordning for skadde ville og/eller fredede dyr og fugler i nærheten.

(burde ikke dyrleger hatt plikt til å ta imot ville dyr og..? -eller fått støtte til det av staten..?)

Vi har jo så mange flotte dyr her og de ma da ha rett til å bli hjulpet, selv om det ikke er økonomisk innbringene for legene.

Og hvilke holdninger skaper det, om noen redder et dyr som bare er litt skadet og det bare blir avlivet pga. penger eller kapasitet..?

Det ble sent på kveld før vi kom hjem, Nero måtte nøye seg med en kortere kveldstur og vi gikk glipp av Robinson.¨

Men vi syns det var verdt det...

ugla hadde en brist og et lite brudd i ene vingen. Den er behandlet og vil bli helt fin igjen.

Den blir tatt vare på i 4 uker, før den slippes ut i naturen igjen. :O)

Forrige artikkel:Nå er det snart UNGDOMMENS KULTURMØNSTRING..!Neste artikkel:Thank YOU for the music!
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode