Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: da07df2a665286128f53cdab0093d142

Er det trygt å gå i kirken

Sylling kirke har nettopp gjennomgått en smertefull ansiktsløftning. Da jeg var oppe på galleriet sist søndag, oppdaget jeg noe som gjorde meg betenkt.


Farlig, eller bare stygt? Thvl

Om jeg skulle ha oppdaget noe tilsvarende i eget hus, ville jeg sovet urolig om nettene. En stor bjelke bakerst oppunder taket er så morken at jeg med fingrene kunne grave fram håndfuller med råttent treverk. Dessuten var det store sprekker i muren mellom tårnet og selve kirkeskipet. Jeg kunne ikke huske at de var så omfattende sist jeg var der.


Store sprekker mellom tårn og kirkeskip Foto:Thvl

Tårnet og kirkeskipet er bygget til forskjellige tider, og der tårnet ble satt opp var grunnen svært fuktig. Antakelig fordi det lå en dam i nærheten som ble drenert i forbindelse med kirkens hundreårsjubileum i 1952. Tårnet er da også bygget på en flåte. Nå vil det være av stor interesse å få vite om sprekkdannelsene og den råtne bjelken representerer noen som helst salgs fare, og vi overlater til byggkyndige i kommunen om å komme med en uttalelse i saken. Men vent ikke til over jul. Da kan det være for sent.

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode