Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e4ab3350ab52c78f2fd3b5eda8be450a

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

12. september er like rundt hjørnet, da er det en del mennesker som har tenkt seg å stemme. Men ikke stem, bli sittende i sofaen eller på gjerdet. Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre? Det er både tungt og krevende å engasjere seg, sofaen frister litt mer, mye mer. De samme kan fortsette å styre, eller ikke, det spiller ingen stor rolle. Det er ikke så lenge siden man stemte sist, hvis man stemte, for ikke mer enn to og fire år siden.

Det spiller ingen rolle hvem parti og hvilke partier som styrer, det spiller vel heller ingen stor rolle hvem som stikker av med ordføreren. Vi vil vel uansett få noen som styrer, og en ordfører. Alle partiene er ganske like, om ikke helt like, jeg er litt sikker på det, selv om jeg ikke har lest noen partiprogrammer. Det er tross alt ganske tungvint å lese partiprogrammer, det meste er løgn eller bare resirkulert materiale. Å søke opp politikere på stands, det er bare unødvendig, fordi de vil snakke om nettopp det samme partiprogrammet jeg ikke vil ta meg tid til å lese. Og når de kommer på dør, dørbank (som de så pent kaller det), så skal de igjen ramse opp og fortelle om partiprogrammet jeg ikke vil lese.

Alle vil satse på, sørge for, styrke, utvide, utvikle - hvor ligger forskjellene?

Nei i år, tenker jeg å bli sittende i sofaen, hvor jeg skal klage på og bråke om alt jeg er misfornøyd med, fremfor å gjøre noe så tungvint som å engasjere meg. Det er greit å sitte i sofaen. Hvis det går for langt, at jeg skulle bli skikkelig misfornøyd, så kanskje jeg skal vurdere å skrive en sint statusoppdatering på facebook, hvor noen andre mennesker kan kommentere seg enig og like statusoppdateringen min. Jeg har ihvertfall ikke tenkt meg å stå ut av sofaen, dra bort til valglokalet, plukke opp en stemmeseddel og stemme på det partiet eller de menneskene som har tenkt seg å gjøre noe med det jeg er misfornøyd med, det blir for tungvint. Og skulle jeg finne på å være fornøyd med alt og det meste, så vil jeg heller ikke reise meg opp og stemme på dem og de som har gjort alt bra og skal fortsette å gjøre alt bra.

Aller sist, så skal jeg heller ikke melde meg inn i noe parti, det må være det aller tyngste. Logge inn på en nettside, eller plukke opp en telefon å gjøre noe sånt som å melde meg inn. Det er et altfor stort steg, selv det å bli et passivt støttemedlem til et parti. Men verre og tyngst er det å være skikkelig engasjert, jobbe praktisk med politikk, skape politikk og utføre politikk.

Nei takke meg til sofaen, og sofaens dag, hvor jeg velger sofa og ikke parti. Så husk å ikke stemme den 12.09, på valgdagen (hvis det da er valgdagen, jeg veti kke, fordi jeg bryr meg ikke).


Med vennligst hilsen sofaengasjert.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode