Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d0f6c905a8de8ebcbc742d0be3de1ab8

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Som nabo til sykehuset blir jeg lett engasjert i det som omtales angående bruk/riving mv

Det er flere av byggene her som ikke akkurat er noen arkitektoniske mesterverk, men selv om de ikke er så mye å se på, er de såpass nye at forfallet ikke har kommet veldig langt.

For å ta "vaskeriet", dette er en ganske stor hall. Kunne ikke det, med litt kreativitet og fantasi bli det nye kulturhuset? I tilknytning til dette er det andre bygg som sikkert kunne fylle de kravene som settes til nødvendige kontorer og andre rom. Parkeringsmuligheter er det og Rockeverkstedet kunne få plass her. I det hele tatt, mange muligheter.

Fjøset som ble igjen, da låven brant på 50-tallet er også et bygg med flere muligheter og ganske flott. Jeg nevner PUB, møteplass/aktiviteter for de eldre, "Brustadbu" og sikkert mange andre ting. Det er fantasi og kreativitet som skal til.

Det er klart at det må gjøres en jobb her for å få det til, men jeg tror at utangspunktet er bedre enn nede i Lierbyen.

Nå er det sikkert mange som vil påpeke at det  "ligger litt utenfor", men hvor mange bor det nede i selve byen, sammenlignet med de som bor i dette området? Mulig det bor flere der, men i mange tilfelle vil det uansett bli brukt bil og da spiller det liten rolle om de kjører opp til sykehuset eller til Lierbyen. Når det gjelder resten av bygda er buss eller bil nødvendig uansett.

Så kan jeg si noe om resten av sykehusområdet. Jeg har full forståelse for at man ønsker å bevare noe av det som ligger i historien her.  Men skal det ha noen hensikt, må det sees på som et museum. Det er jo ikke noe poeng i at det ligger der som et hermetisert område? Dette må drives, markedsføres og vedlikeholdes. Hvem skal stå for dette?

Det ligger et ganske flott bygg der. I mine tanker blir dette et spennende hotell, snakke med Gjelsten eller Stordalen? Parken er flott, det er gode muligheter for det som i gamle dager ble kalt spaserveier, og gangveier opp til Fosskollen.

Men hvorfor har jeg aldri hørt dette området nevnt som tomt til det nye sykehuset?

John W. Høgslund

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 2. desember 2009 15:36: Kulturrådgiver
Kulturlokaler på Lier Sykehus eller i Bakerikvartalet er uaktuelt. Slike løsninger tilfredsstiller ikke behovet for et praktbygg i Lierbyen.
Lørdag 5. desember 2009 17:55: Pensjonist
De som skal blåse i et horn, kan bruke skolene på kveldstid, bør ikke bygge kultruhus for noen få. Se til Sande, som har vedtatt og ikke bygge. Leser om biblioteker som må innskrenke. Reis heller til Drammen eller Asker, der svømmer det over av tilbud.
Ingen får leie noe i et kulturhus uten å betale. Kommunen må jo ta igjen for de millionene de kaster bort her. Ny bussholdeplass må også bygges.

Lierbyen trenger først og fremst et eldresenter.
Tirsdag 18. januar 2011 19:39: John Høgslund
Jeg er seint ute, jeg er klar over det.
Men som en kommentar til Kulturrådgiver. Det er vel ikke sagt at det skal være et \"Praktbygg\" ?
Det viktigste må vel være lokaliteter som tilfredsstiller funksjonen?
At Bakerikvartalet ikke egner seg er jeg enig i. I et Kulturhus må det være nødvendig \"takhøyde\". Ellers mener jeg også, som svært mange andre, at sykehjemmet må ha prioritet.
Tirsdag 18. januar 2011 19:46: John Høgslund
Til Pensjonist:
Jeg synes betegnelsen "de som skal blåse i horn" virker litt nedsettende om det som finnes av kulturaktiviteter i Lier.
Det foregår mye på dette området som burde få bedre rom til å utfolde seg. Gjøres dette riktig er jeg ganske sikker på at det blir fler enn "ganske få" som vil ha glede av det.
Søndag 20. november 2011 19:33: John Høgslund
Jeg gir meg ikke på dette med vaskeriet. Nå er det sykehjemmet jeg har gjort meg noen tanker om.
Bygg om vaskeriet til sykehjem, Sykehusområdet er jo et av alternativene som tomt til dette? Klart det vil koste, men jeg tipper mindre enn å bygge nytt. At byggene er store nok er jeg ganske sikker på.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode