Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 74d9543baa80c8dffe7abd8daecf400b

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Høyre har slitt i motvind i denne valgkampen. Partiet har ikke kommet på offensiven og har måttet bruke mye tid og energi på å forsvare seg. Nå ser det ikke så galt ut på Liernetts uoffisielle meningsmåling, og når det gjelder hvem som skal bli Liers nye ordfører er saken klar. For ti sekunder siden hadde Ulla Nævestad 48% av stemmene.

Ulla Nævestad har vært ordfører i Lier kommune i 12 år. Få personer i bygda har oppnådd slik anerkjennelse og vært så lite kontroversiell som Ulla. Mange går så langt som å kalle henne ”Mor Lier”. En slik karakteristikk vil jeg aldri kunne bruke om henne Noe av hemmeligheten bak hennes suksess er at hun har vært nær, men aldri intim. I kraft av den hun er har hun holdt en viss distanse. Jovialiteten som så mange tilstreber, og som skal være så viktig i sosiale relasjoner, har aldri vært en naturlig del av Ullas væremåte. Hun har alltid beholdt ærbødigheten og distansen som jeg synes skal følge stillingen.

Som sambygding har jeg møtt Ulla i mange forskjellige anledninger, formelle og uformelle. Men uansett situasjon, det er alltid noe seriøst over henne. Fra den tiden jeg drev musikkorps husker jeg Ulla som en trofast benkesliter på konsertene, tålmodig lyttende til korpsmusikanter som kanskje ikke alltid så nødvendigheten av å begrense seg. Ullas korte tale til slutt var gjerne et lite høydepunkt. Hun greide å frigjøre seg fra flosklene, fange inn øyeblikket og sette ord på opplevelsen, stor eller liten. Derfor er jeg også ved andre anledninger en oppmerksom tilhører når Ulla står  på talerstolen. Hun er alltid forberedt, det ligger arbeid bak ordene, og de er skreddersydde for anledningen. Jeg har også opplevd Ulla som en god lytter, en egenskap som har gjort at hun lett kommer i kontakt med bygdefolk som gjerne føler seg litt brydd når folk fra ”øvrigheta” stikker innom.

Det er ikke tilfeldig at Ulla ser på arbeidet med skolene som det viktigste hun har gjort i de årene hun har sittet som ordfører. Hun har tro på dannelse og kunnskap. Nå som skolebygningene er i god stand, er det på tide å se nøyere på innholdet i skolen. Hun ser fram til at sykehuset på Gullaug står ferdig og har tanker om at det der må gis plass for en rehabiliteringsavdeling for pasienter som skrives ut fra sykehus, også fra andre enn det på Gullaug. Dessuten må det bygges en ny type omsorgshjem for eldre som er for friske til å bli klassifiserte som sykehjemsbeboere. Hun vil snarest revidere kommuneplanen og gjøre den til et kart som i større grad beskriver det terrenget den skal anvendes på.

Balanse er et ord som Ulla gjerne bruker i forbindelse med arbeidet hun gjør. Det å balansere motstridende interesser opp mot hverandre, få det til å rulle videre uten de store konfliktene som kan virke ødeleggende og få alt framtidsretta arbeid til å stoppe opp, er et merke på Ullas arbeidsstil.

Det sies at det alltid står en kvinne bak en stor suksess. Om denne suksessen i Ullas tilfelle er  Høyre, går vi ikke helt god for den.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode