Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c3ed2bcb291fd56135ff3159503a6efd

Ukens petit: Nye tyver på ferde

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Det snakkes og skrives mye om tidstyver for tiden.

Begrepet er særlig knyttet til bruk av data og annen ny teknologi, og mange forslag verserer om hvordan disse tyvene skal kunne gjenkjennes og fakkes. Forskjellen på tidstyver og vanlige tyver er nemlig at tidstyver må du selv ordne opp med, mens de mer ordinære tyvene tar politiet seg av.

Jeg har alltid trodd at ny teknologi skulle gjøre arbeidet mer rasjonelt og gi oss bedre tid. Likevel leser vi stadig vekk om hvordan vi skal unngå å rote bort tiden og bli offer for tidstyvene mens vi sitter foran PC-en.

For meg er tidstyver noe helt annet enn ineffektiv bruk av ny teknologi. En tidstyv er for meg en person som stjeler min tid. Vi kjenner alle henne som så å si uten unntak kommer en halv time for sent til et hvert møte og dermed bidrar til å forlenge møtet tilsvarende. Og hvem kjenner ikke ham som bestandig ufortrødent dukker opp på jobb lenge etter at alle andre har arbeidet lenge og vel både for seg selv og ham? Eller tannlegen som aldri er i rute og tvinger oss til endeløs og motvillig lesing av Allers på venterommet? Eksemplene er mange.
Forrige artikkel:Nå kommer også tredje generasjonNeste artikkel:Siste sang på puben
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode