Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ddba47c3e019baacc6db1909fd4ca751

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito


Ikke godt nok vær for en fjelltur i dag, tenker jeg og tar meg i stedet en tur i bokhylla. Der finner jeg Frode Gryttens bok Bikubesong. Og mens regnet siler ned over Jotunheimen, leser jeg novellen Fittetyven; Den handler om en kar som ligger med nesten alle de gifte kvinnene i Odda. Den kåte ”casanovaen” kjører rundt i en gammel folkevogn uten håndbrekk, men bruker en murstein som han legger under ene hjulet når han parkerer i bratte bakker.

Mange slags refleksjoner melder seg når man leser om en kar som stjeler kvinnelige kjønnsorganer. Mangt kan man stjele her i verden; en mus, en høne, ja - til og med en gris kan man stjele; Husker jeg ikke bort i hampen feil var det noen som stjal en bygderåne ute i Skoger for mange herrens år siden. Men at det er mulig for en mann å stjele en kvinnes vagina i sengehalmen, det er mer enn jeg kan forstå. La oss forestille oss en situasjon som kan belyse bakgrunnen for min tvil:

Som deltager i flere birkebeinerrenn hendte det mer enn en gang at jeg, for å klare merkekravet, ” hang meg på” ei flott skijente opp den lange bakken fra Kvarstaddammen til Midtfjellet. Tenk deg følgende situasjon: Et godt stykke oppe i bakken kaster kvinnen et blikk over skulderen og spør om du har lyst på en hyrdestund; Du klarer ikke å motstå fristelsen til å ha sex på birkebeinersekkene og ligger med henne før dere begge fortsetter turen fram til målflagget. Da ville det jo vært helt feil av deg etterpå å påstå at denne kvinnen underveis hadde stjålet din penis. Hadde hun derimot skåret av deg penisen og beholdt den som suvenir, uten ditt samtykke, da ville du selvfølgelig med rette kunne utnevnt henne til penistyv.

Enkelte lesere av denne spalte vil kanskje reagere negativt på ordet fittetyven, men ordet fitte er utledet fra gammelnorsk, og hadde opprinnelig betydningen ”eng ved vann” Likevel foretrekker jeg å bruke ordet ”heimstølen”, slik enkelte valdriser gjør når de snakker om kvinnens kjønnsorgan. Som kjent ble valdresmålet i fjor kåret til landets vakreste dialekt.

Forrige artikkel:Riksvei - den ufullendteNeste artikkel:Kjemper om NM-medaljer
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode