Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3ed77b78842695b3a4e343a119dc463d

Høy puls i morgen

- Runar Gilberg i bladet Kondis har sammenlignet hvordan kroppen reagerer under motbakkeløpet i Lier med kroppens reaksjoner under Grefsenkollen Opp, forteller ildsjelene Henrik Helmersmo (tv) og Nils Haugen. Et råd til de 182 som hittil er påmeldt?

Grefsenkollen Opp er 4.5 km med en stigning på 390 meter, mens motbakkeløpet i Lier er 3.7 km. Stigningen er 390 meter.
Artikkelforfatteren har testet seg selv i begge løypene. Ved første øyekast ser grafene på bildet under nokså like ut. Men pulsnivået var likevel nokså forskjellig. Snittpulsen opp til Grefsenkollen var på 156 med høyeste pulsfrekvens på 163. Tilsvarende for Eggekollen Opp var henholdsvis 162 og 169.

”Hva denne pulsforskjellen skyldes er ikke godt å si”, skriver forfatterne. Han antyder at mindre trening før Eggekollen opp kan være årsaken, I Tillegg hadde han deltatt i et ultraløp bare to uker løpet i Lier.

På oppvarminga følte jeg meg kvikkest til beins før Grefsenkollenløpet”, skriver han og legger til følgende: ” Skulle jeg gjetta etter oppvarminga, ville jeg trodd at jeg kunne holdt høyest puls der. Eggekollenløypa er både brattere og mer ulendt, uten at jeg tror det er lettere å få opp pulsen, i alle fall for en dårlig teknikker og brattbakkløper som meg”, skriver han.

Underveis hadde han ingen indikasjoner på at det vill bli pulsforskjell. Gilbeg løp det han kunne, og studerte pulsen først etterpå.

Hadde jeg gjort det motsatte og prøvd å ligge på en forhåndsdefinert riktig puls mens jeg sprang er jeg redd sluttidene ville blitt dårligere i begge i løp. Men i ett av dem ville jeg nok hatt det behagelige underveis”.

Gilberg fra SK Vidar løp på 21.28 og var 3.48 etter vinneren og lagkameraten Øystein Sylta i fjor.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 10. september 2010 23:15: Geir Arne Bore
En liten detalj: Han heter Runar Gilberg. Svært sprek og kunnskapsrik løper, men er nok best på løp som varer ti-femten ganger så lenge som turen opp til Eggekollen.
Lørdag 11. september 2010 02:08: Svend Asbjørn Sylling
Takk for detaljen! Feilen er rettet nå.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode