Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cd07c7b09ac4b235912626427527996a

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

- I halvsøvne hører jeg skritt i grusen og kikker ned mot garasjen gjennom sprekken i gardinene. Det er ikke så mye å se i høstmørket før lyset i boden blir slått på. Boden står alltid ulåst slik vi i generasjoner har gjort det her i landet. Boden, hvor slitte sykler lener seg på vedsekker og hyller med malingsbokser, skrutrekkere og skruer på gamle syltetøyglass. Det er ingenting av verdi i boden utenom en drill og motorsag til en samlet verdi av 400.

”Bli med meg ut. Det er noen i garasjen,” sier jeg til sønnen på 1.80 som står med munnen full av tannkremskum. Vi står i gangen og tar på oss jakker og sko, og jeg vet jeg har den støtten jeg trenger skulle det trengs. I yttergangen griper jeg med meg cricketkølla: 2 kg solid treverk klar for kamp. Jeg setter den fra meg før jeg når nederste trappetrinn for ikke å virke truende. Men det er godt å vite at den står der!

Jeg går med bestemte skritt mot boddøra og tenker på syklene som vi tidligere har blitt frastjålet fra skolen og en fra denne hagen. Det kommer en mann i 30åra i døråpningen og ser litt overrasket ut over å se meg komme mot ham. Sånn passe lengde fra døra spør jeg litt surt: ”Hvem er du a?” Det blonde håret skinner i lyset fra lysstoffrøret der han står med islandsk fiskergenser og jeans. Han har en stor brusflaske i venstrehånden og svarer at han heter Ingar. ”Hva gjør du i garasjen min a?” Jeg er ikke noe blidere.
Han sier noe om at han er en kamerat av leieboeren min, og at han bare skulle sjekke om jeg hadde en drill.
"Da spør'u først!" sier jeg irritert, "for jeg leier ikke ut garasjen, skjønner du!"
"Åh, beklager!" Svarer 30-åringen og det hørtes ut som han mener det!
”Det går bra,” svarer jeg irritert og mener det knapt. Jeg tar med meg cricketkølla inn igjen og lurer på hva han skulle med drill halv ett om natta! Jammen godt vi ikke bor i USA hvor retten til å bære våpen er grunnlovsfestet. Da hadde han kanskje blitt nøkkelost lenge før han hadde fått sagt ”drill”.

Det kjennes godt der jeg kryper tilbake under dyna og en halvvarm seng. Godt å sette ned foten. Knurre litt når noen går i grusen. Bjeffe litt når de kikker etter driller halv ett om natta.

Forrige artikkel:Fornøyd med annenplassenNeste artikkel:Flott utsiktspunkt
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode