Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 92d8c3d796679d626a9f73fa813ed5d2

Sommerminne del 4

Camping på 50- tallet

Den vesle Anglian tok oss over fjellovergang etter fjelllovergang. Noen ganger ga motoren fra seg ulyder som bare ble registret av far. I fart gløttet han på døra og bøyde seg ut for bedre å kunne hør hva som var galt. Som regel var det viftereima som hvinte og peip litt, men en gang røyk den. Full stopp. Det var lite vi kunne gjøre annet enn å vente på at noe skulle skje.

Hjelpen kom. Fra baksetet så vi plutselig en noe lurvete og herja utseende kar med avklipte gummistøvler som med forsiktige bevegelse skrudde av radiatorlokket. Litt etter stod han også med viftereima i handa. Han tok med seg reima ned på verkstedet på gården, som han sa. Den lå nede ved fjorden, en stor driftsbygning med flere våningshus på rekke. Antakelig en institusjon.
Han kom raskt tilbake med reima skjøtt og klar til montering. Far ble sittende og prate med reparatøren, og det tok tid før vi kom videre. I bilen snakket far og mor om det å falle utenfor. Jeg husker ikke hva som ble sagt, men jeg tror noe av det jeg den gang hørte gjorde at jeg senere i livet har forsvart alle som ikke helt har funnet seg til rette i samfunnet og som på ulike måter har prøvd å døyve smerten det har medført.

Et par dager før planlagt svinger vi inn porten og parkerer nær oppgangen slik at det ikke skal bli så langt å bære. Vinduene i bakgården står åpne, på klessnorene mellom husene henger klesvask, og fra og skylletønna lukter det slik det vanligvis pleier å lukte utpå kveldene etter en solskinnsdag. Det meste av utstyret bærer vi opp på tørkeloftet fire etasjer over bakkenivå. Der er det tørt og varmt. Siden samles vi på kjøkkenet hos mormor. Morfar hører interessert på hva bror min og jeg har å fortelle. Så får han en vimpel med tegning av Vøringsfossen. Et rosemalt skohorn og en minikniv formet som en fisk med innskriften ”Kinsarvik” gir vi også bort. Mormor finner fram kortene vi har sendt, og vi leser.
Alt virker så lenge siden. I morgen skal vi på hytta.

Slutt

Les også:  http://www.liernett.no/?artikkel=1757

Flere sommerminner?  Her følger fjorårets i sammenheng:  http://www.liernett.no/?artikkel=854

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode