Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 29d71556a386926664acf6d1634dd031

Sommer 5

Fem av i alt sju

Vi parkerte syklene utenfor London og skranglet på undergrunnen inn til sentrum uten helt å vite hva vi skulle der. Mange av oss på engelsklinja la opp ei bok av Agatha Christie, gjerne en hundre siders fortelling som du også kunne få på norsk hvis det ble for tidkrevende å lese på originalspråket.

Etter timer med ørkesløs vandring i trafikkerte bygater fikk vi tilfeldigvis se at "The Mohttp://www.liernett.no/?artikkel=finn&shc=sommer+6use Trap", et skuespill av den nevnte engelske krimdronninga, gikk på et teater i nærheten av Leicester Square. Det hadde da vært på plakaten i 5 år. Det går forresten fortsatt. Det jeg fortsatt husker er at biligste billett kostet halvannet pund.

Bedre skuespill så vi i Old Bailey. I den sagnomsuste rettssalen opplevde vi hvordan prinsippene i Magna Carta ivaretok vanlig folks rettssikkerhet. Vi ble henvist til galleriet der det var godt med plass. I tiltaleboksen sto en gutt på vår alder med ansiktet i gulvet. Fra en opphøyd posisjon belærte en dommer i kappe, parykk og lorgnett stakkaren om hvilken trussel han var mot samfunnet og om hvilken disgrace han var for familien En simpel butikktjuv som burde vise stor takknemlighet fordi han slapp unna med seks måneder i ungdomsfengsel.

En ettermiddag satt vi ved trappa til Downing Street 10 med sliced loff salad spread og ei flaske cider. Vi snakka om Churchill og Shakespeare, hadde moro av å høre hverandre i hvor mye vi husket av Sir Winstonns krigstaler og Shakespeare's ” The Mercant of Venice”. En Bobby patruljert fram og tilbake foran statsministeren uanselige bolig, tok noen avstkkere og var bort flere minutter av gangen. Antakelig ganske kjedelig, og han fattet snart interesse for hva vi drev med – og ble imponert. For han var Ibsen totalt ukjent og heller ikke hovedstaden i Norge kunne han navngi. Døra går opp en dame kommer ut. Litt uoppmerksomhet fra hennes side kunne ført til at hun plantet en halvhøy hæl midt i salad spreaden. Konstabelen nikket etter henne Mrs Wilson, the Pime Minister's wife. Det visste ikke vi.

På ungdomsherberget i London fantes ikke så mye som et trappetinn ledig. Vi  forberedte oss på to netter gatelangsgata da vi kom forbi en striptease-club i Soho som annonserte: "Sit as long as You Please for 15 shillings. Eight different girls". Vi fomlet oss fram til et klappsete i mørket og fulgte interessert med to runder fra scenen før vi sovnet. Buing og piping vekket oss. Rundt oss haglet truser og b.h’er. Nysgjerrigheten måtte ha en begrensning selv for to uerfarne Young Norwegians. Fra en benk ved Themsen fikk vi med oss at sola la et vakkert kobberskjær over Waterloo Bridge mens morgenens første double deckers passserte over.

Les også: http://www.liernett.no/?artikkel=finn&shc=sommer+6

Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode