Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9b2d9573d5800d35797dda03df08e927

Sommeminne del 3

Camping på 50-tallet

Les også:  http://www.liernett.no/?artikkel=1748

                http://www.liernett.no/?artikkel=1754

WC, stod det, svart på hvitt. Men det var et skur hekta på fjøset. Vannet henta vi i ei tappekran på tunet, og vi var nøye med  vasken som hver morgen foregikk i et i et vaskevannsfat som far sørget for fikk nytt vann hver gang en av oss kom krypende ut av teltåpningen.  Han var alltid først på pletten, som han sa. I bare trøya og med et håndkle rundt halsen satt han ved primusen, skrev logg eller prata med bonden som hadde kommet for å få femmeren det gjerne kostet å ha teltet på jordet hans ei natt.

Far var bonde, Bytilværelsen var for han bare en ferniss over en rotekte jordtræl. Derfor kunne morgenpraten med en pratesjuk likesinnet trekke ut. Det endte gjerne med en tur på låven og en i stallen hvis det var hest på gården. Og vi gutta fulgte med og fikk høre om grasets beskaffenhet, siste nytt i høysvanser og hvor fantastisk det var med kraftuttak på traktoren. Og alt på en dialekt mor hadde merket seg og kunne gjengi lydrett i bilen seinere på dagen.

Det regnet mye på femtitallet. Å pakke ned vått telt var en vederstyggelighet og ville føre til flekker på duken. Midt på dagen var det best tørke i sola, og på den tida av døgnet hendte det vi hadde langrast, full utlufting, vinduene nedsveivet, bildører åpne, koffertlokk og panser gapte. Alt utstyret ut, soveposer, tepper og telt opp i noen sørvendte ospegreiner.

Mor skulle være kartleser, men etter at hun gjentatte ganger hadde brettet kartet  ut på en måte som stengte for all utsikt framover, tok far over, Men ingen kunne smøre så god mat som mor. Fra matskrinet på gulvet foran tok hun opp spekefjel, sunnhetsbrød, godt smør, tomater, majones og salt og pepper. Mor skar, smurte og sendte skive på skive bakover til oss som tok i mot med serviett i fanget og nyeste Donald på deling mellom oss.

Fortsettelse i morgen

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode