"Solid og naturvennlig sikkerhet for alle som bruker naturstien på Altanåsen", hadde Rekkverk-komiteen , bestående av Roar Soot, Elin Lollik Andersen og Birgit Bellen satt som motto på helgens dugnad.
På lørdag var opptil flere staute dugnadsslitere i gang med å utføre oppdraget med å sette opp rekkverk på utsatte steder fra bunnen og opp. Kamstål og tjukt, naturvennlig tau skal hindre folk i å få et ublidt møte med steinrøysa ned mot fjorden. Hver i sær fikk arbeid etter kvalifikasjoner. Roar Soot fikk bormaskinen, Gunnar Holmen spade og Jakob Gjevre krafse. Men flere kom til utover dagen og ble straks satt i sving.
Når helgas arbeid er utført, vil stien ligge klar for bygdefolk og andre som ønsker en tur der geologi, botanikk, utsikt og historie utgjør en totalopplevelse. Tar vi med den fysiske anstrengelsen en tur rundt løypa medfører, er dette noe for både kropp og sjel.
På midten av 90-tallet var Kulturminnedagen lagt til Sylling. Den gang stod Altanåsen sentralt i opplegget. I år er kulturminnedagen viet kulturminnner i hverdagen.
Igjen vil en tur på Altanåsen kunne gjøre folk mer bevisste den kulturen som til daglig omgir dem. Plakatene i naturstien er shinet opp og gir tørre fakta om stedet der du befinner deg.
Og var det ikke så at vi gjennom våryr fuglekvitter kunne høre taktfaste feiselslag fra fra Bjønneleina gruver, klangen fra sverdene til ribbungene som kjempet med kongshæren på stranda, og skrikene fra kong Magnus sin hær som flykter hals over hode etter sammenstøtet med kongsemnet Sverre ved Hørtebro i 1178?. Kjente vi ikke også en svak bevegelse i jordskorpa? Det sies at hele Altanåsen ligger på leire. Bare innbilning?
Men likevel, kanskje neste dugnad kan vies oppgaven med å få åsen forankret til fast grunn.
Kjempebra innsats av dugnadsgjengen!
Og takk til fotografen for bilde nr. 7 av mannen med boret! Liernett imponerer med gode bilder nok en gang.
Søndag 19. april 2009 18:41: John Gunnar
Det har blitt kjempebra i Altanåsen nå, oppfordrer folk til å bruke stien.
Altanåsen er en stor stein som kommer fra Horn i Øverskogen,
Tirsdag 21. april 2009 10:31: Birgit Bellen
Altanåsen er et suverent turområde som nå blir enda bedre.
Tusen takk til journalist og fotograf for beskrivelse av dugnad fra mennesker i naturen.
Tirsdag 21. april 2009 22:46: Innflytter
...og ny som jeg er, vet jeg ikke hvordan man kommer til Altanåsen.
Onsdag 22. april 2009 07:36: Amtmann Svingen
Fin reportasje om flott dugnadsinnsats.
Lurer likevel på en ting: Hvorfor er det 27 bilder som bare unntaksvis har noe med saken å gjøre? Jeg savner bildetekster som forklarer sammenhengen.
Onsdag 22. april 2009 10:42: Thorvald Lerberg
Hei Amtmann Svingen: Jeg har valgt å avfotografere en del av de instruktive plakatene som fins langs løypa, eller naturstien om du vil. Oppsettingen av dem er en del av dugnadsarbeidet som vi på Liernet også hadde en fyldig reportasje fra i fjor høst. Bildene ellers er hentet fra området der naturstien går. Vi håper at bildene kan friste folk til å bruke naturstien og føyer til at de vel bare gir et blekt gjenskinn av virkeligheten . Så velkommem til Sylling og Altanåsen!
Onsdag 22. april 2009 19:53: John Gunnar
Hei, innflytter. start på Svangstrand gå inn Gamle Stasjonsvei til du kommer til ei brun Hytte i åsen, da ser du stien. Går du den opp kommer du til Kirken. God tur