Dugnad på Altanåsen

Med rekkverk på dagsorden
"Solid og naturvennlig sikkerhet for alle som bruker naturstien på Altanåsen", hadde Rekkverk-komiteen , bestående av Roar Soot, Elin Lollik Andersen og Birgit Bellen satt som motto på helgens dugnad.
På lørdag var opptil flere staute dugnadsslitere i gang med å utføre oppdraget med å sette opp rekkverk på utsatte steder fra bunnen og opp. Kamstål og tjukt, naturvennlig tau skal hindre folk i å få et ublidt møte med steinrøysa ned mot fjorden. Hver i sær fikk arbeid etter kvalifikasjoner. Roar Soot fikk bormaskinen, Gunnar Holmen spade og Jakob Gjevre krafse. Men flere kom til utover dagen og ble straks satt i sving.
Når helgas arbeid er utført, vil stien ligge klar for bygdefolk og andre som ønsker en tur der geologi, botanikk, utsikt og historie utgjør en totalopplevelse. Tar vi med den fysiske anstrengelsen en tur rundt løypa medfører, er dette noe for både kropp og sjel.
På midten av 90-tallet var Kulturminnedagen lagt til Sylling. Den gang stod Altanåsen sentralt i opplegget. I år er kulturminnedagen viet kulturminnner i hverdagen.
Igjen vil en tur på Altanåsen kunne gjøre folk mer bevisste den kulturen som til daglig omgir dem. Plakatene i naturstien er shinet opp og gir tørre fakta om stedet der du befinner deg.
Og var det ikke så at vi gjennom våryr fuglekvitter kunne høre taktfaste feiselslag fra fra Bjønneleina gruver, klangen fra sverdene til ribbungene som kjempet med kongshæren på stranda, og skrikene fra kong Magnus sin hær som flykter hals over hode etter sammenstøtet med kongsemnet Sverre ved Hørtebro i 1178?. Kjente vi ikke også en svak bevegelse i jordskorpa? Det sies at hele Altanåsen ligger på leire. Bare innbilning?
Men likevel, kanskje neste dugnad kan vies oppgaven med å få åsen forankret til fast grunn.
P.S – Blåveisen var virkelig nok
Les også: http://www.liernett.no/2576-opprustning-av-natursti-og-benker


























