Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Æresmedlemmer i Sylling I.F.

Æresmedlemskapet til Frances Lütken og Arild Pedersen er nærmest som en Ekebergs ærespris i organisasjonsarbeid på lokalplanet å regne. Fra de kom til Sylling på midten av 70 tallet har de vært aktive innenfor nesten alle deler av Idrettslaget. Men kajakken har kanskje stått deres hjerter nærmest.

Frances Lütken og Arild Pedersen ble sist vinter æresmedlemmer av Sylling Idrettsforening. Begge er svært idrettinteresserte og har vært aktive på høyt nivå. Da de kom til Sylling på 70- tallet, ble de straks medlemmer av idrettsforeningen i bygda. Frances har vært på det engelske olympialaget i langrenn. Arild er også ivrig skiløper og har gått 9- mila, eller Grenaderen som vi sier, 20 ganger.

Begge er kajakkpadlere, og det var faktisk interessen for den båttypen som brakte dem sammen engang på begynnelsen av 70- tallet . Kajakkpadling var ingen stor idrett i Norge på den tida. Men verdens beste padler var å finne i de få klubbene som fantes her til lands. Vi som er litt oppe i åra husker gullfireren fra Mexico i 1968. Før han flyttet til Sylling var han leder i Norges Kajakkforbund, var aktiv padler og solgte også kajakker. Da Frances og Arild flyttet til Sylling, var det derfor naturlig for dem å danne ei kajakkgruppe innenfor Sylling I.F.

 I bygda var det vann i massevis. Sammen med naboer på Østsida startet de på Asdøltjern. Kajakkene ble dratt på henger opp Engerkleiva. Det ble mange lange og gode treningsøkter på det idylliske skogsvannet. Men tjernet ble for lite. Gruppa søkte om å få bygge kajakkhus nede ved fjorden. I 1981 sto det ferdig. Bygd på dugnad med helhjertet støtte av kommunen og med god hjelp av stuimidler. I huset ligger kajakker av alle slag tett i teet. og årene har faste plasser i taket. Trimrommet er lyst og velutstyrt, og ved døra ligger protokollen som forteller hvem som er på samlingene. Hver tirsdag og torsdag ettermiddag er det åpent hus, og Frances og Arild er gjerne til stede som ledere , motivatorer og ordensmenn. Stemningen er god, unge og gamle gleder seg til å komme utpå.

Selv om syllingpadlere har gjort det bra i konkurranser, ja, de har hatt padlere på nasjonalt toppnivå, teller det sosiale mye, og ikke minst den naturopplevelsen som ligger i kunne gli fram på en blikkstille fjord omgitt av skogkledde åser og ei fallende sol i nordvest. Hvis noen virkelig har talent og ambisjoner og villig til å satse, anbefaler vi en annen klubb som vektlegger konkurranser mer, sier Arild. Kjakkhuset har aldri vært utsatt for hærverk av noe slag. Dette ser Arild på som en tillitserklæring, kanskje særlig fra ungdommene i Sylling.

Den nye kajakkbryggga er åpnet av ordføreren.  Pølsene er spist, brusen drukket,  og Arild plasserer tomme termokanner kakefat  på hengeren til Arild. En litt spesiell treningsøkt er over. Kajakken var før forbeholdt eskimoer og folk i polare strøk. I dag er den kanskje favorittfarkosten til folk flest. Men det er ikke bare å kjøpe båt og tro at gnisten som ble tent etter et møte med en strømlinjeformet eksemplar i en sportsforretning
vil utvikle seg til en heftig brann. Noen kajakker er knapt i bruk, sier Arild. Derfor bør alle som går med en kajakk i magen, ta kontakt med et kajakkmiljø for å få råd og vink. Og her i Lier er det Kajakkgruppa i Sylling I.F.

Friidrett Sylling Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Veteranene holder koken

Ekteparet Frances Lutken og Arild Pedersen har vært med helt siden Kanada Rundt startet i 1981

Ordfører Ulla Nævestad åpnet kajakkbrygge

Deretter padlet hun av sted. Hyggelig åpning av ny kajakkbrygge på Svangstrand

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Lier hjelpekorps til topps

Lier hjelpekorps gikk videre til NM etter distriktsmesterskapet i førstjhjelp i Sylling i helga.

17. mai i Sylling

Sylling

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Se på ballen!

Assisterende trener Arild Juvik på Lier IL s A-lag ladet opp til kveldens lokaloppgjør mot Liungen med deltakere på Lier IL s fotballskole på Tranby på søndag ---

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Må det bøtelegging til?

- Vi prøver å jage dem bort når vi får tips om fotgjengere i rundkjøringa i Lierbyen, sier Arild Ølberg ved Lier Lensmannskontor.

Morsommere enn i fjor

- Det har skjedd ganske mye rundt dette laget i sommer, sier lagleder for Syllings damelag, Arild Haug (bildet), før Sylling Cup denne helga

Julestemning på Hørtekollen

- Ved hjelp av klatreutstyr har vi fått lagt strømkabelen ned bergveggen. sier initiativtaker Inge Skjeggerud.

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Opprykk i år?

Arild Juvik, assistenttrener i en av distriktets største fotballgrupper, røper optimisme etter at A-laget fra Tranby avsluttet vårsesongen med uavgjort i går kveld.

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Årsbeste av Syllings damer

Trener Arild Haug (th) var svært fornøyd med lagets førsteomgang mot Skrim i søndagens 3. divisjonskamp, men det glapp dessverre i andre ---

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Sylling Ysteri - kapittel 3

Kap. 3 Avsluttende del

Arnardo tilbake til Lier

Luigi Arnardo (12) følger i oldefars fotspor, og lørdag 14. juli gjester sirkuset Lier.

Luktproblemer i Sylling

Beboere i Svanglia har klaget over problemer ved kloakkrenseanlegget i årevis, men Lier kommune mener det har fungert veldig bra i mange år i forhold til rensekravene.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

All grunn til å smile

Lofotværingen Trond Hellum fikk bekreftet dugnadsjelen i Sylling under Jordbæreventyret --

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Lier IL hyllet åtte medlemmer

Lier IL, feiret sine 75 år ved å hylle åtte av sine medlemmer med hederstegn. Medlemmene har gjort seg bemerket i idrettslagets siste 25 år.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Nykjuadag i kjent stil

En av to artikler om årets arrangement

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Julegrana tent i Sylling

Gode tradisjoner gir trygghet og stabilitet i en tilværelse som nå om dagen kan virke oppstykket og ustabil.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Juvvandring

En opplevelsesrik sensommerkveld ved Asdøltjern i Vestmarka.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Sprudlende åpning

I går ettermiddag ble Sylling Brygge åpnet på Svangstrand.

Gjermund Sørsdal vant Kanada rundt.

Det var perfekte forhold for løping da Kanada rundt ble gjennomført for 24. gang. 81 deltakere løp enten 6 eller 12 kilometer.

Arnardo med breakdancere

Cirkus Arnardos nye forestilling inneholder spennende artister som er nøye utvalgt for å være tro mot den tradisjonelle Arnardo-atmosfæren. Tirsdag kommer de til Lier.

Smadret Steinberg

Sylling skårte 10

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Grensesprengende underholdning

Cirkus Arnardo i Lier i dag med den ildsprutende sensasjon Anatali Joukov: Mannen som drikker jetflydrivstoff og som forvandles til "Den menneskelige vulkan"

Det glapp for Sylling

Gutter14 tapte for serielederen

Det var denti’

Nå foreligger den 17. årboka fra Lier historielag. Den er delt ut gratis til historielagsmedlemmer, men ligger også ute for salg.

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Friluftsgudstjeneste på Svangstrand

Prest, prost og biskop. Alle var med på å gjøre torsdagskvelden på Svangstrand til en hyggelig opplevelse.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Speidermamman

Troppsjef Marianne Fossen, som har dette motto: "En gang speider - alltid speider", fikk Månedens Blomst etter flaggheisingen 17. mai ved Sylling skole.

Jordbær under snøen

"Jordbæreventyret" delte rundhåndet ut fra fjorårets overskudd.

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Hvorfor ikke fast dekke?

Lærer Jan Terje Nilsen ved Sylling skole koste seg sammen med elevene på friidrettsdagen på Sylling stadion for 10. klassinger i går, men han synes de aktive fortjener langt bedre forhold--

Sylling IF - Lier IL

Hvem vinner lokaloppgjøret i 5. divisjon lørdag 20. oktober?

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Julemarked med forbedringspotensiale

Et godt julemarked er gjerne resultatet av en lang tradisjon der form og innhold er bygd opp gjennom mange år. De som har erfaring med julemarkeder i Tyskland og Østerrike, vil se at ansvarlige for julemarkedet på Stasjonstorget har noe å lære av våre europeiske søstrer.

Pomp og prakt i Lier

Oppkjøringa i gang til promenadekonsert

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Endelig bredbånd til Sylling

Endelig kommer det bredbånd til Sylling også. Bluecom vil bygge ut sentralen i Sylling. Arbeidet starter i midten av november.

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Ribba i jula

Nå om dagen skulle det være gode muligheter til å observere hvem som har spist mest ribbe i jula

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Skogbrann i Øverskogen

Brannvesenet fikk raskt slukket skogbrannen, takket være en oppmerksom drosjesjåfør på Sollihøgda

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Best i vinteferiequiz

Finn Ulvund vant vår spørrekonkurranse.

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Ridestevne i Sylling

Bilder fra BRYK*s Vintercup Sprang - Sylling Rideklubbb på Valstad gård i sylling 19. feb. Resultatene ligger på hjemmesidene til Sylling Rideklubb

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Liungen vant mot Sylling

Håndball herrer, 4. divisjon

Vakker veteran

- lengter hjem

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling

Støtter barn og unge på Øst-Timor

Oliver Borgevad Lunde (10), Celine Strøm Thorrud (8) og resten av Sylling-speiderne gjorde i går en stor innsats i årets speideraksjon

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

På gjengrodde stier i bokhøsten og farvel til sommeren.

Bokhøsten er over oss. Det er tid for å rydde plass til avstandsopplevelser i en grå og halvmørk novembervirkelighet. Og det uten å gjøre større anstrengelser enn å bla fra side mens termostaten sørger for behagelig sommerklima i godstolen.

Lier før og nå

Litt over hundre år skiller de to bildene, men det er ikke det eneste.

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Arbeider'n er borte

I forrige uke forsvant et kjent landemerke i Sylling

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole