Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

 - Jeg fikk bare oppleve å delta i Norway Cup, sa den tidligere landslagskeeperen (født i 1964). Senere ble det spill for både Sogndal, Lillestrøm, Chelsea, Schalke 04 og Hønefoss, ved siden av landslaget. Han var landslagskeeper, da Norge slo Brasil 2-1 under VM i 1998.

Både Egil Drillo Olsen og Frode Grodås så ut til å storkose seg på Tranby i dag sammen med et stort publikum. Drillo fornektet seg ikke. Daglig leder, Brita Røed, fortalte at Drillo spurte henne om hun viste hva som er Liers høyeste  punkt. - Jeg gjettet Storsteinsfjell, sa Brita. - Feil, repliserte Drillo. - Det er Flagret, fastslo han. Så er spørsmålet om han hadde sjekket det like før han reiste til Lier. Uansett, hans store interesse for også lokal geografi ble bekreftet.

 - Åssen går det Olsen, ropte Grodås til landslagssjefen. - Bare det er nok premier så går det nok bra, svarte drillo og gliste tilbake. her er det en ung lierspiller som får sin premie.

Her har Drillo delt ut premier til ett av Syllings jentelag.

Frode Grodås skrive sin autograf på jakka til Sander Røed (foto: Ingrid Haug)

- Oj, ble det frispark? - Hvem skal ta det? Et av Lier IL s jentelag i et vanskelig valg i en dødballsituasjon.

Jentelag fra Liungen og Sylling kjemper om ballen.

Trygg-Arild Heiden hadde tatt med seg laget sitt i Bærum Sportsklubb. - Det  er første ganng vi deltar med dette laget. Men det er  en flottg turnering så vi kolmmer tilbake neste år sier Heiden. Her sammen med  sønnen Even (nærmest) og kameraten Adran Pujol Hollum.

 NB. Liernett legger ut mange flere bilder, i tillegg til video fra helgens største fotballfest for de yngste vårt i  distrikt

Fotball Lier IL

Flere saker fra arkivet

Drillo til Tranby

I fjor besøkte tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal Bendit Cup, i dag kommer A-landslagtreneren og lagets tidligere keeper, nå keepertrener Frode Grodås innom den populære cupen for de minste fotballspillerne -

Bilder og video fra Bendit Cup 2011

Store og små fylte både fotballbaner og sidelinjer på Tranby da Lier IL arrangerte Bendit Cup lørdag.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

- Svært skuffet

Det sa en åpenhjertig Thomas Sørum til Liernett i dag, tre dager etter at han kunne blitt den andre liungen gjennom fotballhistorien med spill på A-landslaget. Men hvem er fortsatt den eneste fra Lier som har oppnådd det?

Den store idrettsfesten

Det var mange blide og fornøyde barn, her representert med duellerende spillere, under helgens Bendit Cup på Tranby

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

Sprer fotballglede blant de yngste

Månedens blomst for oktober gikk til Lier ILs fotballgruppe, ved leder Leif Helge Røed og daglig leder Brita Røed.

Vi går på mål, jenter

Her er fire av de 70 barna i alderen 6-10 år som storkoste seg under Lier IL s fotballskole.

I rute til Bendit Cup

Her konstaterer regnskapsansvarlig Thormod Lærum og daglig leder Brita Røed i Lier IL at det nye kunstgresset er på plass før de 137 lagene inntar Idrettsparken på Tranby om vel to uker.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Full kontroll for Lier IL

Første dag av Bendit Cup har så langt vært en fotballfest for både arrangør og deltakere.

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

På A-landslaget

Thomas Sørum erstatter John Carew mot Wales.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Se på ballen!

Assisterende trener Arild Juvik på Lier IL s A-lag ladet opp til kveldens lokaloppgjør mot Liungen med deltakere på Lier IL s fotballskole på Tranby på søndag ---

Lettet etter gjennombruddet

Det sier daglig leder Brita Røed etter at to menn fra Tranby er siktet etter overgrepssjikane og drapstrusler som ble lagt ut på Lier ILs nettsider før jul.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Alle var vinnere

Det var bare blide ansikter å se blant spillere, foreldre, trenere og ikke minst i arrangørstaben til Lier IL, da første dag av Bendit Cup ble arrangert.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Møtte Kronprins Haakon

Adiam Misagha (tv), bosatt i Lier, viser bildet av seg selv og kronprinsen nær Galdhøpiggen til to klassevenner ved Lier voksenopplæring.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Gamle Reistad cup

Reistad som på 70 og 80 tallet var en av Norges største klubber arrangerte cup for gamle spillere sist lørdag

Barneidrett på Sjåstad

Sjåstad Vestre Lier har startet barneidrett for alle barn født 1995-1998.

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Spilte sin første turnering

Sander Røed (7) spilte sin første turnering på Fotballskolen på Stoppen, og pølsa fra Roy Tollefsen smakte fortreffelig.

- Vi skal jobbe maksimalt

- Vi er fullt skjerpet mot Liungen på søndag, sier trener for Arna/Bjørnar, Morten Kalvenes (35), til Liernett før kampen på søndag.

Sylling`s fotballjenter i Hønefoss

10 åringene deltok i Knøttefestivalen denne helgen

Kommer naturligvis tilbake

Til tross for den fuktige oktobersøndagen var Fredrik og Geir Histøl fra Asker, svært fornøyde med cupen på Tranby.

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

Liunger på Ullevål

Endelig hadde vi Vålengasupportere noe å glede oss til. De siste 15 årene har det ikke vært mye å glede seg over i serien, men på lørdag så slåss vi helt i toppen, og RBK som et av mange lag jeg blir kvalm av, har bare scoret noen få mål mer enn Enga før kampen.

Ledige plasser

Unge fotballspillere har fortsatt sjansen til å delta på Lier ILs fotballskole som starter i morgen.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Årsmøte barneidretten Sjåstad Vestre Lier

Det var årsmøte i barneidretten til Sjåstad Vestre Lier fredag 9 mars

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Liunger på landskamp.

Syllings guttelag og Liungens jentelag fikk gjennom sitt samarbeid med Bama gratis billetter til landskampen mellom Norge og Costa Rica. Kampen var kanskje ikke all verden, men det er uansett en opplevelse å se idolene spille sammen med 21000 fans.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Deila spiller i dag

Strømsgodsets hovedtrener er med i troppen, opplyser Spa/Bras spillende trener John-Erik Loe Olsen (på bildet).

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Fotballfest for de yngste

- Over 100 lag er påmeldt for spill på våre åtte baner i helga, sier fotballformann Helge Røed (bildet) til Liernett

Barneleik på Oddevall

Høylytt på Oddevall skole når Sjåstad Vestre Liers yngste barn er aktive.

Talentene forsvinner?

Ingrid Høgset er en av flere i rekken av talenter som forlater Liungens 1. divisjonslag.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Slår seg sammen

Liungen og Sjåstad samarbeider i fotball.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Raymond Johansen: Uten frivillighet stopper Norge

Valgkampen er i sluttfasen, og sentrale politikere trår på gasspedalen for å nå så mange som mulig før valget. I dag møtte Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen Lier Idrettslags ledere.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Høstfest med ball

- Målet er at de yngste fotballspillerne i vårt område skal bli bedre kjent med klubben og A-lagspillerne, sier trener Marcus Walfridsson.

Opp med henda!

Håndballspillende niåringer fra hele Buskerud utfoldet seg i Syllinghallen i helgen.

Slo Odd i serieåpningen

Trener Johnny Pedersen (bildet) kunne smile etter at Lier G 16 vant 3-2 i første kamp i Interkretsserien

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Seks gjettet riktig

Denne mannen er fortsatt den eneste fra Lier som har spilt på A-landslaget i fotball etter at Thomas Sørum ble snytt for debuten mot Wales forrige lørdag. Her kan du se hvem som svarte riktig på vårt spørsmål som ble stilt for vel en uke siden -

Tilbake i Lier

- Ane Jakobsen Bjerke (her th sammen med Ingunn Sørum) med sin toppserieerfaring og fine holdninger er et løft for vårt seniorlag, sier trener Brede Nybråten.

Lier IL hyllet åtte medlemmer

Lier IL, feiret sine 75 år ved å hylle åtte av sine medlemmer med hederstegn. Medlemmene har gjort seg bemerket i idrettslagets siste 25 år.

Publikummere fra nær og fjern

- Vi traff, blant andre, en engelskmann og to tyskere under konserten ved Asdøltjern.

Liunger gjør seg bemerket

Thomas Røed fra Tranby, cupmester for Odd Grenland i 2000, og Morten Hagen fra Sjåstad bidro sterkt til Åssidens gode serieåpning på lørdag

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Resultater fra gjettekonkurransen

Hvor mange Buskerud-lag og liunger har spilt cupfinaler i fotball?

G-sportlekene 2004

Friidrettsgruppa til Sylling IF reiste som vanlig til Gsportlekene i Lillehammer. Vi hadde leid buss og var klar for 4 friidrettsdager i Lillehammer. Vi reiste totalt 18 stk opp til Lillehammer, reiste med buss og overnattet i store leiligheterr ved Sjusjøen.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Startnummer, premier og vafler

Endelig kom snøen tilbake til Tranby og skikarusellen kan snurres i gang.

"Gamle stjerner" i tabelltoppen

Liungens sjuerlag med Ingunn Sørum i spissen vant 8-1 i lokaloppgjøret mot Holeværingen som hadde tidligere liungenspillere på laget

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Liunger på årets fotballfest

Fire lag fra Lier IL er kommunens representanter blant de 1 530 laga under årets Norway Cup

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Ulla koste seg på liungbanen

Dagens tilskuer: Liers førstedame var på plass, da Liungen møtte Røa i går. Det var ikke tilfeldig at hun dukket opp på sittetribunen

Ti år med revy

Lierskovens Dramatiske Selskab spiller i disse dager jubileumsrevyen ”Lierskaukoden og jakten på den hellige Gra(vd)al".

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby