Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Det var stor idrettsglede på Tranby, da Lier IL, nok en gang med suksess, avviklet fotballmønstring for distriktets  yngste fotballspillere. Alle var vinnere. 140 lag med de de aller yngste fotballspillerne løp, tacklet, skjøt, scoret og jublet fra klokka ni på lørdag morgen. Langs banene stod foreldre, søsken og besteforeldre tett i tett, så det nesten ikke var mulig å se sidelinjene.

Det er noe færre lag enn før, fordi det blir arrangert flere cuper samme helga, sier turneringsleder Monica Sæterdalen. - Vi ville forsøke å avvikle turneringen et par uker tidligere enn før i håp om varmere vær, men tror vi nok at vi går tilbake til den helga etter høstferien igjen neste år.

Selv var Monica Sæterdalen til stede ved hver premieutdeling sammen med sine assistenter. Her er hun til høyre sammen f.v.: Emma S. Kvan, Dena Shirazi, Zeyneb Salih, Elif Salih Ølmesek.


I løpet av de to dagene har Lier IL  engasjert spillere og foreldre rundt trettenårslagene for gutter og jenter. Det ser ut til å fungere bra. Derfor vil vi fortsette med det neste år. Både spillere og foreldre vil være forberedte på oppgaven i god tid etter en solid oppsumering og evaluerinfg som blir smalet i en perm.
Selv har Monica og staben jobbet med forberedelsene siden i mars. Hun har tildligere vært mest engasjert i håndballgruppa. Men etter to års jobbing i fotballgruppa ser det ut til at hun har fått et godt innblikk hva som skal til for å arrangere en god turnering.

I dag er det 11- og 12-åringene som skal i aksjon.

Kristoffer Helgerud, Lier IL s toppdommer både i fotball og håndball fulgte datteren Malin (på bildet under)som var keeper på Lier Nordal. Gode råd fra pappa hjalp. Hun presterte gode utspill etter hvert. Kristoffer har som vanlig holdt dommerkurs for de 40 unge dommerne. Og i dag dømmer 47-åringen sin kamp nr 100 når han entrer Nadderud stadion i Bærum kl 18 (Stabæk-FFK).


Her er en av de mange unge og gode dommerne som blåser kampen i gang.

- Hvor ble det av ballen, da?

Lierspillere på litt etterskudd -

Men her er Lier på offensiven igjen -

Kampen er ferdig! Vi scora flere mål!

Liers  ILs jentelage på Lierskogen har et slagkraftig navn; Heia Rypene. Lagleder er Morten Mundal, til daglig  klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets. - Fint arrangement, var Mortens kommentar.

Kamp om ballen.

Det var stor stas å motta premie. Her er det Tommy Andresen som er deler ut premie til en ung spiller.

Flere bilder i fotogalleri nedenfor.


1/17 (dsc_0090.jpg)
2/17 (dsc_0096.jpg)
3/17 (dsc_6139.jpg)
4/17 (dsc_6144.jpg)
5/17 (dsc_6146.jpg)
6/17 (dsc_6159.jpg)
7/17 (dsc_6161.jpg)
8/17 (dsc_6166.jpg)
9/17 (dsc_6170.jpg)
10/17 (dsc_6171.jpg)
11/17 (dsc_6177.jpg)
12/17 (hans_petter_og_morten_fuglerud_frukt.jpg)
13/17 (innkast.jpg)
14/17 (jenter_kjemper_om_ball_b.jpg)
15/17 (kom_igjen_solberg.jpg)
16/17 (monica_saeterdalen_klar_for_premieutdeling.jpg)
17/17 (scoringsglede.jpg)
Fotball Lier IL

Flere saker fra arkivet

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Kjempeutfordring for ung dommer

Usman Aslam (18) fra Liungen skal dømme treningskampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i morgen

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Alle var vinnere

Det var bare blide ansikter å se blant spillere, foreldre, trenere og ikke minst i arrangørstaben til Lier IL, da første dag av Bendit Cup ble arrangert.

Fotballens festdager

- Cirka 500 foreldre stiller opp for at fotballglade unger fra hele distriktet kan boltre seg på Stoppen, sier Liungens Knut Grothaug

Den store idrettsfesten

Det var mange blide og fornøyde barn, her representert med duellerende spillere, under helgens Bendit Cup på Tranby

Liercupen, en massemønstring i gan

- 72 lag og cirka 650 spillere i alderen 7 - 13 storkoser seg på Idrettsparken i dag, forteller turneringsleder Monica Bøgh (tv på bildet)

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

God kampledelse

Dommerveileder Rolf Mauritzson var svært godt fornøyd med liungen Usman Aslam og hans assistentdommere Ole Johan Lillebuen (tv) og Rahit Saggi etter kampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i dag --

Full kontroll for Lier IL

Første dag av Bendit Cup har så langt vært en fotballfest for både arrangør og deltakere.

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Våre lokale toppdommere dømte godt

Kristoffer Helgerud, Lier IL ( på bildet th) var hoveddommer, og trysling og syllingbeboer Odd Arne Vangen var assistentdommer, da Stabæk lekte med Hamkam på Nadderud i ettermiddag.

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Kommer naturligvis tilbake

Til tross for den fuktige oktobersøndagen var Fredrik og Geir Histøl fra Asker, svært fornøyde med cupen på Tranby.

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Monica tilbake?

Tidligere midtstopper for Asker og Liungen, Monica Løvseth, har trent med Liungen denne uka.

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Høstfest med ball

- Målet er at de yngste fotballspillerne i vårt område skal bli bedre kjent med klubben og A-lagspillerne, sier trener Marcus Walfridsson.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

Spa/Bra på offensiven

Det var lekende fotball av de yngste under andre dag av jubileumsturneringa.

Klart for ny fotballfest

Hundrevis av dugnadsjobbende foreldre skal sørge for at 700-800 spillere (her representert med arrangørklubbens J-14 lag) får en fin opplevelse på Stoppen i helga

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

- Takk for kampen!

23 klubber deltok på Liungens fotballfest i helga -

Alle var vinnere

Unge Emil Vangen beundrer medaljen sin sammen med pappa Odd Arne og søster Anna Henriette etter Syllingløpet i går.

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Håndball er gøy

Konnerud-jentene Anette Burud og Stine Florholmen Haare koste seg i Reistadhallen

Cupfinale for Kristoffer

Kristoffer Helgerud fra Lier IL skal være 4. dommer i årets cupfinale etter bare to og et halvt år som toppdommer

Spilte sin første turnering

Sander Røed (7) spilte sin første turnering på Fotballskolen på Stoppen, og pølsa fra Roy Tollefsen smakte fortreffelig.

Tøff og vanskelig kamp

Cupfinaledommer Kristoffer Helgerud (nr 2 fra høyre) var svært konsentrert før dagens cupfinale som både ble intens og dramatisk --

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Reistad minicup for 56 gang

110 lag var med i årets minicup i St. Hallvardhallen.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

God kamp, tross tap

Liers 94-lag tapte 4-6 for Holmlia i Adidascupens kvartfinale på Tranby i dag

Håndballglede i Tranbyhallen

Gina Martinsen (th) var en av seks instruktører som bidro til tre fine dager på Lier IL s håndballskole.

Lier Volleyballklubb herrer elite - bortekamp lørdag 29.10 mot Randaberg

Lørdag 29.10 skal Lier ut i sin første bortekamp for sesongen. Vi skal til Stavanger og møte Randaberg. Kampen går kl. 14.00.

Liungen-Asker 1-2 (0-1)

Etter en bra var det en stor skuffelse at vi ikke tok poeng. Vi burde ha avgjort kampen i medvinden, i begynnelsen av 2. omgang, sier assistentrener Hasse Svanberg. Det var teknikk og rutine som avgjorde nok en gang. Marianne Pettersen scoret begge målene Asker og Norges veteran, Linda Medalen, som kom inn som innbytter i en avgjørende fase mener Liungen må unngå de små feilene dersom de skal unngå nedrykk.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Lier Cats i tøff kamp

Liers innebandylag (her representert med Marita Kristiansen) spilte 3-3 mot Akerselva på søndag, og med seier i siste kamp blir det andreplass i 1. divisjon.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Avlyst Liercup erstattes

- Bare noen få lag utenom Lier-lagene meldte seg på den tradisjonsrike Liercupen, men de yngste fotballspillerne skal få en ny sjanse i oktober, lover Tom Fossum, nestleder i fotballgruppa i Lier IL

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

- Må slurve mindre

Trener Anders Ruud Gundersen i St Hallvard håndballklubb krever mer nøyaktig i avslutningsfasen før debuten i 1. divisjon.

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Fotball underholding på sitt beste

Sylling, Sjåstad og Liungens yngste utøvere var klare for for kamp på liungbanen mandag kveld. I alder 5-7 år viste alle stor glede med fotballen. Det var gøy å se så mange barn kose seg med å spille fotball.

Fotballfest for de yngste

- Over 100 lag er påmeldt for spill på våre åtte baner i helga, sier fotballformann Helge Røed (bildet) til Liernett

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Debuterer i Norway Cup

16-årige Cathrine Bergan, Lier IL har tatt dommerkurs i Buskerud Fotballkrets og vil være i akjson på Ekebergsletta om noen dager.

Morsommere enn i fjor

- Det har skjedd ganske mye rundt dette laget i sommer, sier lagleder for Syllings damelag, Arild Haug (bildet), før Sylling Cup denne helga

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Flere skiskyttere i sikte

- Vi har 20 unge skiskyttere i begynnergruppa, sa assisterende trener Per Øverby (på bildet) til Liernett under Sikkerhetskurset på Eggevollen i kveld.

Eik/Tønsberg - Team Liungen 1-0

Snipp snapp snute så var seiersrekka ute.

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

"Gamle stjerner" i tabelltoppen

Liungens sjuerlag med Ingunn Sørum i spissen vant 8-1 i lokaloppgjøret mot Holeværingen som hadde tidligere liungenspillere på laget

Liungen – Amazon, lørdag kl. 1600:

Liungen med ny keeper

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Så forsvant isen

Det betyr at de sommerlige temperaturene innbyr til en påsketur over Altanåsen og ned til Svangstrand -

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Fløya-Lungen: Flere endringer på laget

Både midtstopper Monica Løvseth og venstreback Kristin Jonvik er skadet. Kristin er ute i to til seks uker, mens Monica sliter med en strekk. Begge to har spilt bra i innledningen, så kampen mot Fløya i Tromsø blir ekstra tøff. -- Vi satser på å ligge lavt og må utnytte overganger og dødballer, sa Lena Tyriberget før avreise i dag morges fra Gardermoen.

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

Lier på offensiven

Lier kjempet seg til 3-3 mot opprykksfavoritt Modum 2

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Økende selvtillit

Aleksander Valos scoring på fredag bidro til at optimismen hos Spa/Bra stiger før bortekampen mot tabelleder Hallingdal.

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Effektivt angrepsspill i èn omgang

Men dessverre for Lier må spissen Tommy Hyving stå over årets viktigste kamp mot Åssiden på mandag

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.