Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Det har seg slik at Dag Frode i redaksjonen er medlem av VIF- klanen. Slik fikk vi vester og kom oss på indre bane for å fotografere Liers ene toppdommer Odd Arne Vangen.

Undertegnede og Torger Almaas var meget fornøyde med akrediteringen, men ble tross dette enige om at å ta med en engasupporter i bilen var å dra det vel langt. Dag Frode måtte derfor kjøre selv.

Å være dommer i Eliteserien er ingen spøk. Media har den senere tid fråtset i såkalte "dommertabber". Etter gårsdagens kamp har det igjen vært spekulert i om dommeren overså ei straffe. Det tar vi ikke stilling til her. Det eneste vi kan si er at Vangen klarte seg bra. Etter kampen ble han ikke nevnt med et ord av noen, noe som er drømmen for assistendommere.

Den eneste situasjonen der han fikk kjeft av spillere var da han vinket av Grindheim for armbruk. Engaspillere har det med å klage på dommeren når de er udyktige. Kort oppsummert var dømmingen upåklagelig og alle dommerne hadde god grunn til å være fornøyde med kampen.

I ettertid har riksmedia diskutert om Enga ble snytt for straffe. Det er det godt mulig de ble, men vi sitter på en rekke bilder av holding i motsatt felt og. Fotball er en kontaktidrett og kan ikke dømmes etter basketballregler.

Under kommer en del bilder av assistendommeren som vanligvis driver kolonial i Sylling. For moro skyld har vi også lagt ved bilder av Norges beste lag og Oslos nest beste lag.

Det må også nevnes at Kristoffer Helgerud fra Lier IL dømte Molde mot Lyn. Selv om vi mangler toppspillere fra Lier, har vi mange toppdommere. Tør vi håpe på Cupfinale?

1/34 (DSC_6520.jpg)
2/34 (DSC_6553.jpg)
3/34 (DSC_6558.jpg)
4/34 (DSC_6571.jpg)
5/34 (DSC_6662.jpg)
6/34 (DSC_6760.jpg)
7/34 (DSC_6836.jpg)
8/34 (DSC_6843.jpg)
9/34 (DSC_6977.jpg)
10/34 (DSC_7050.jpg)
11/34 (DSC_7107.jpg)
12/34 (DSC_7165.jpg)
13/34 (DSC_7206.jpg)
14/34 (DSC_7238.jpg)
15/34 (DSC_7242.jpg)
16/34 (DSC_7311.jpg)
17/34 (DSC_7381.jpg)
18/34 (DSC_7389.jpg)
19/34 (DSC_7396.jpg)
20/34 (DSC_7410.jpg)
21/34 (DSC_7414.jpg)
22/34 (DSC_7454.jpg)
23/34 (DSC_7470.jpg)
24/34 (DSC_7496.jpg)
25/34 (DSC_7510.jpg)
26/34 (DSC_7531.jpg)
27/34 (DSC_7584.jpg)
28/34 (DSC_7642.jpg)
29/34 (DSC_7645.jpg)
30/34 (DSC_7687.jpg)
31/34 (DSC_7696.jpg)
32/34 (DSC_7712.jpg)
33/34 (DSC_7770.jpg)
34/34 (DSC_7790.jpg)
Fotball

3 kommentarer

Mandag 24. april 2006 23:55: gjermund almaas
leste observasjoner på Ullevaal. Litt beskjeden. Fin dommeravgjørelser! Berre ha selv skyld i at han ikke fikk straffe. Er en skuespiller av rang! Slutter han med det, får han også straffer på like linje med andre. Ikke enig at det var typisk straffe, Sutrende Rekdal. Ikke mye profesjonell holdning!
Tirsdag 25. april 2006 06:41: Enga
rbkspillerne er også flinke til å holde og dra i drakta. Det er en grunn til at de har vunnet så mange ganger på rad. Dommerne lar de gjøre alt mulig.
Lørdag 2. februar 2008 23:44: Henrik
Torstein Helstad på Rosenborg?

Flere saker fra arkivet

Våre lokale toppdommere dømte godt

Kristoffer Helgerud, Lier IL ( på bildet th) var hoveddommer, og trysling og syllingbeboer Odd Arne Vangen var assistentdommer, da Stabæk lekte med Hamkam på Nadderud i ettermiddag.

Dommeren i fokus i Trondheim

Burde assistentdommeren vinket av Koppinen da Rosenborg tok gull? Liernett har snakket med en av dommerne.

Vangen dyktig linjedommer

Vangen var en dyktig linjedommer på Ullevål søndag.

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Tøff avgjørelse av Lier-dommer

En tøff dommeravgjørelse av Kristoffer Helgerud (bildet th) sendte Tromsøs Sigurd Rushfeldt av banen i Skien i kveld.

Sov godt etter drama i Kristiansand

- Jeg har sovet godt i natt, sier tryslingen, Odd Arne Vangen, etter den omdiskuterte offsideavgjørelsen i går. Journalister stod i kø for å snakke med han lørdag kveld, før han kunne reise tilbake til fredelige Sylling.

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

TV2 skrøt uhemmet av Helgerud

Glimrende dommer i kveldens tv-kamp

Tøff og vanskelig kamp

Cupfinaledommer Kristoffer Helgerud (nr 2 fra høyre) var svært konsentrert før dagens cupfinale som både ble intens og dramatisk --

Godt dømt

Lierdommerne Kristoffer Helgerud og Odd Arne Vangen gjorde en god jobb i oppgjøret Start-Vålerenga i går

I medias søkelys

Lars Erik Rype (th) har fri, men både Odd Arne Vangen (tv) og Christoffer Helgerud (bak) er i aksjon med flagg og fløyte under to av helgas tippeligaoppgjør.

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Måldommere er løsningen

Det mener elitedommer Odd Arne Vangen etter at England ble snytt for ei scoring mot Tyskland --

Hva sa Nordli?

Lillestrøms trener Tom Nordli var langt blidere mot assistentdommer Odd Arne Vangen enn i avgjørende seriekamp på Kristiansand stadion i november 2005

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Liunger på Ullevål

Endelig hadde vi Vålengasupportere noe å glede oss til. De siste 15 årene har det ikke vært mye å glede seg over i serien, men på lørdag så slåss vi helt i toppen, og RBK som et av mange lag jeg blir kvalm av, har bare scoret noen få mål mer enn Enga før kampen.

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.

Ros fra Semb

Dommer Kristoffer Helgerud fra Lier IL (på bildet) gjorde en veldig god jobb i Tippeligaen søndag kveld.

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

Lierdommer dømmer i Irland

Kristoffer Helgerud, Lier IL, som dømmer i Tippeligaen, reiser i helga for å være fjerdedommer i EM-kvalifiseringen for U-21 lag mellom Irland og Belgia.

20. sesong i eliteserien

Odd Arne Vangen debuterte som fotballdommer på øverste nivå på Nedre Eiker stadion. Før dagens kamp har han dømt 310 kamper.

Syllings mann i Tippeligaen

I morgen utsetter han seg nok en gang for tilrop og høyrøstet kritikk

Liunger på landskamp.

Syllings guttelag og Liungens jentelag fikk gjennom sitt samarbeid med Bama gratis billetter til landskampen mellom Norge og Costa Rica. Kampen var kanskje ikke all verden, men det er uansett en opplevelse å se idolene spille sammen med 21000 fans.

Klar for cupfinalen

Kristoffer Helgerud, Lier Idrettslag, er 4. dommer under morgendagens cupfinale

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Viser samfunnsansvar

Post, bank og lokalbutikk i ett, dermed er også bank i butikk en realitet i Sylling igjen etter mange års fravær av banktjenester i Øvre Lier

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Cupfinale for Kristoffer

Kristoffer Helgerud fra Lier IL skal være 4. dommer i årets cupfinale etter bare to og et halvt år som toppdommer

Seier og tap for futsalgutta

Edvin Blazys ble matchvinner i den første kampen i går, mens kontroversielle dommeravgjørelser preget den andre kampen.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Svak dømming i lavere divisjoner?

Eller er det andre ting som kan rettes på?

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Liunger på Ullevål

Det var god stemning bland liungene som hadde tatt turen til Ullevål for å se Vålenga-Strømsgodset.

Lierlag i kamp på Røykenbanen

Full innsats av 8-åringene i lokaloppgjør

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

Sponsorsjefen i Sylling

Kjøpmannen i Sylling sponser stort og smått i bygda øverst i Lier, noe SPAR-kjeden nå setter fokus på i sin nye reklamefilm.

Rødt kort og poengtap

Det ble dramatisk mot slutten for Liungens kaptein Roar Hennum (bildet) og lagkameratene under femtedivisjonsoppgjøret mot Modum 2 mandag kveld

Sylling kom tilbake

Fotball herrer 7.div

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Løpsglede

Syllingløpet ble som vanlig vellykket i det sommerlige været i går.

Ulla fikk gjennomgå

Ulla var en av mange som måtte finne seg i å bli parodiert under urpremieren til den nyoppstartede revygruppa i Sylling

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Alle var vinnere

Unge Emil Vangen beundrer medaljen sin sammen med pappa Odd Arne og søster Anna Henriette etter Syllingløpet i går.

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Kjempeutfordring for ung dommer

Usman Aslam (18) fra Liungen skal dømme treningskampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i morgen

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Scoret to på fire minutter

Liungen Thomas Sørum tok revansje fra forrige helgs kamp mot Mjøndalen.

Blant Norges beste

Kristoffer Norgren Olsen scorer her ett av sine mål, da St Hallvard Håndbalklubbs G 18 i helgen fikk en god start i kvalifiseringen til Håndballforbundets landsomfattende serie.

Bildeserie

I dag fotograferer vi Sylling skole.

Et forbilde

Månedens blomst går til Usman Aslam, en seriøs idrettsutøver som har organisert et fotballag som kun kommer sammen for å ha det moro --

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Trenger snart poeng

A-lagene til Lier IL og Sylling gikk på nye poengtap. I neste serieomgang bør det snu.

Liungen best i lokalderby

Liungen - Lier (g93) 1-0

Føler seg fortsatt som en liten syndebukk -

- Det er like ille at jeg bommer på en kjempesjanse som at keeperen vår gjør en kjempetabbe, understreker Thomas Sørum overfor Liernett i dag. Her blir han byttet ut i 2. omgang.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Nestentabellen

Det er alltid mulig å finne lyspunkter

Lover godt før seriestarten

St Hallvard Håndballklubb og Simen Solberg (på bildet) viste fin form i helgens cup.

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Ran i Sylling

SPAR Holsfjorden, Vangen Mat, i Sylling ble ranet onsdag morgen.

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Til finalen i Sør-Norgescupen

Liers 14 årslag i jenteklassen slo Konnerud 18-17 og er klar for finale mot Tønsberg Turn i Gjerpenhallen søndag

"Fredsmegler" på Ullevaal

Kristoffer Helgerud fikk god attest både fra Fotballpresidenten og andre etter cupfinalejobben som 4. dommer

Løp motstanderne i senk

- Viljen var god, men vi var for unøyaktige, sa Liungens trener, Tommy Nordstø, etter at Skrim ble slått 4-1 på Liungbanen i kveld.

Spolerte sjansene

Lier G 19 Anders Fossen Nilsen (på bildet) var svært skuffet etter kampen mot Åssiden i kveld.

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

Hektisk for Roar Bogerud

De fleste tv-seere så at det kokte over for Johnny Jensen i sluttminuttene ---

Sjansefattig på Stoppen

Morten Hagen var nok en gang svært nyttig og skaffet Spa/Bra ett poeng -

Lier G90 vant over Sandefjord

Liers håndballag for gutter 15 år, slo Sandefjord i jevnt og spennende oppgjør. Hetest var det på sidelinjen der mange mente mye om dømminga.

Vårens dommer

Tippeligaen er halvspilt, og Lier ILs Kristoffer Helgerud er kåret til vårens dommer av sportsmagasinet Tips

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Bilder fra kampen

Flere bilder fra Liungens strålende kamp!

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Bilder fra kveldens kamp

Vi tok noen bilder.

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Klart for gjennomkjøring igjen

Det ser kanskje ikke slik ut på bildet, men nå er det igjen mulig å kjøre gjennom Lierbyen.