Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a47bdf83e4f992b1f547722330d9706d

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Det er en svært så humørfyllt lierdommer Liernett har kontakt med noen timer før et ny og spennende tippeligaoppgjør.
Denne gangen har han med seg klubbkamerat Lars Erik Rype fra Lier IL som assistentdommer.
I timene før kampstart blir det å ta en tur opp på Alfeim. Deretter rusler lierdommernmeen  liten tur ned til byen, før de vender tilbake til stadion.

- Blir dere gjenkjent blant supporterne?
- Det hender nok, men vi får faktisk få kommentarer.

- Kommer det flest kommentarer før eller etter kampen?

- Nå ja, de kommer nok som oftest etter kampen ---

- Hva med tonen mellom spillere og dommere?
- Den er som oftest veldig fin, sier han, - selv om det nok for publikum og tv-seere kan synes veldig ampert.

- Hva med Alfheims kunstgress kontra en naturgressbane?
- På vått føre på en naturgressbane kan det oppstå en del situasjoner som kan være vanskelig å bedømme, så kunstgressbane er sånn sett bra for oss dommere. Han påpeker at det er fint og tørt vær i Tromsø i dag.

4.dommer med Brasil
Helgerud sin sjuende tippeligakamp i dag. Han har også dømt tre oppgjør i Adeccoligaen og var 4. dommer mellom selveste Brasil og Chile i Gøteborg tildigere i sommer. I neste uke skal han reise til Sveits for å dømme en UEFA-kamp.

Helgeud har gjort en rask karriere mot toppen i norsk fotball. Det er bare to og et halvt år siden han debuterte etter fem år i Adeccoligaen. Han var 28 år , da han startet opp som dommer. Han er beskjeden når han omtaler sin egen spillerkarriere. - Jeg var nokså rask. Jeg er jo langbeint. Men jeg kan vel si at jeg heller sparket enn spilte fotball. Men jeg var aktiv i alle år i de aldersbestemte klassene.

Bidrar i Lier IL
Han mener at han har god kontakt med LIer IL.  - Nå er det jo snart Liercupen. Jeg prøver å hjelpe til llitt der og er medsetter opp dommere. Og så har han inspirert den unge jentedommeren Cathrine Bergan i Lier IL til å satse videre.

Kristoffer synes han har en grei arbeidsgiver som gir han muligheter til å ta fri som selger. Neste uka blir det flere dagers permisjon på grunn av dømminga

Han  liker å se kamper på TV for å lære mer om dømminga. Han synes det er blitt vist noe mer forståelse på TV for dommernes vanskelige oppgaver.

Her er Lars Erik Rype (th) sammen med Liers tredje dommer på øverste nivå, Odd Arne Vangen som har frihelg denne gangen. Vangen har vært på FIFA-kurs denne uka.


.
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode