Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 364e70f62a3adb164ff7fe458a3a1804

Lokalderby endte i slagsmål

Kampen mellom Lier og Reistad G91 endte i slagsmål

Selve kampen var ikke særlig spennende. Reistad startet best, og ledet tidlig med 3 mål. Derfra og ut var det bare Lier. Lierguttene ledet 12-9 til pause og økte bare på utover i andre omgang. Til slutt stod det 22-15 og resignerte Reistadspillere takket for kampen. 

En Lierspiller dyttet til en Reistadspiller og gutten fra Reistad slo tilbake. Dermed braket det løs.  På tribunen var det flere som forsøkte å egge opp kamphanene. 

-         Dette er det verste jeg har sett på dette nivået, sa kampobservatør Geir Floen fra regionen. Han måtte etter kampen inn både som vitne, dommer og megler. 

Verken han eller klubbene ønsket å reagere overfor spillerne, men understreket i stedet behov for forsoning. Spillerne skværet opp og trenerne tok stort sett det hele med ro.


Høy temperatur etter kampen.

Forrige artikkel:Flott innsats av Liers gutter 16Neste artikkel:Ny daglig leder i Liungen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 8. januar 2006 02:25: Ikke bra..
Dette er ikke bra PR. for håndballen i Lier kommune.. Men er litt teit at kampobservatør Geir Floen fra regionen er fra Lier Idrettslag å Tranby da.. han er jo selvsagt snillere mot han fra tranby..
Søndag 8. januar 2006 14:10: Christoffer
Ja.. Det er latterlig at kampobservatør Geir Floen er fra tranby å Lier IL..
Søndag 8. januar 2006 21:08: Lierfolk
For dere som skriver under er hvertfall ikke fra Reistad!!!!!!!!!!!
Søndag 8. januar 2006 21:10: anonym
det var ikke ne lier spiuller som dyttet til en reistad spiller..... det var en reistad spiller som ikke ville takke for kampen og så dyttet han til en av liers spillere og da ble det nesten slåsskamp.... det var ikke noe slags mål..... media overdriver alltid
Søndag 8. januar 2006 22:00: Lier suporter
Det finnes vel ingen god grunn til at en lier spiller skulle dytte til en Reistad spiller etter kampen de slo jo serielederen 22-15 og var kjempe fornøyde dette rimer da ikke...
Søndag 8. januar 2006 22:16: anonym
Det verste er vel når foreldrene til Reistad guttene kaster en tom flaske i hodet på dommeren etter kampen.

Det er vel dette observatøren sikter til når han sier dette er det verste han har sett.
Søndag 8. januar 2006 22:21: Foreldre
Det ble ikke kastet en flaske i hodet på dommeren. Det var et forsøk på å få dommerne som stod med ryggen til og se hva som foregikk på banen.
Søndag 8. januar 2006 23:12: Geir Tandberg
Dette var vel ikke mye å henge seg oppi. Hvem som dytta hvem er vel kanskje litt uklart, men rimelig sikre kilder (som sto tett ved) sier det var en fra det laget som tapte som dytta et par ganger. Gutter er gutter og litt temperatur får vi godta. Jeg synes det er flott når lagkammerater går i mellom og roer ned gemyttene. Dette vil nok bli diskutert innad i lagene, slik at motgang og medgang i framtiden kan takles bedre. Det å tenke igjennom hvordan motspillerne har det etter kampen kan være nyttig.

Det var dog svært betenkelig at en/ei på tribunen kaster en tom plast flaske i hode på en av dommerne. Dommerne gjorde en hederlig innsatts under kampen, og når kampen er ferdig så har de gjort jobben sin.
Mandag 9. januar 2006 09:39: BLERIM
det var ikke en lierspiller som dyttet.........
lierspilleren ville bare takke for kampen.men reistad spilleren ville ikke takke for hånden... derimot dyttet reistadspilleren lierspilleren så at han nesten datt overende.....det er ikke GEIR FLONN sin skyld reistad....det er deres feil at dere tapte......og til reistad vil jeg si:dere må tåle å tape.... Dommerne gjorde en bra innsatts under kampen, og når kampen er ferdig så har de gjort jobben sin. Det synest jeg...jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vi vant...
Mandag 9. januar 2006 09:44: blerim
det var ikke lierspilleren sin skyld..men ja reistad spilte bra kamp.....det gjore lierguttene også de vant......
Mandag 9. januar 2006 13:48: Trenern
For først åsi litt om det sportslige så var lier gode. De gjennomførte kampen på en flott måte. Reistad var derimot ikke like fornøyd. De leder jo tross alt serien. Men dette er to lag som har mange gode år foran seg.

Episoden etterpå skal selvfølgelig ikke skje. Men det er drøyt å kalle det slagsmål. Det er litt knuffing men det hele blir løst på en forsonelig måte hvor spillerne tar hverandre i hendene etterpå. Flaskekastingen er ett fosøk på å fange dommerens oppmerksomhet angående det som skjer ute på banen. Dette er en ivrig foreldre som ikke mente noe negativt om dømming eller dommerne.

Gratulerer lier med en bra gjennomført kamp og spesielt Blerim som banens beste spiller. Vi møtes snart til ny dyst på håndballbanen.
Mandag 9. januar 2006 16:03: Mæii, som så det!
hva er galt med dere a? Jeg så alt og det var en reistad spiller som ikke ville takke for kampen, og da tok en LIER spiller å dytta han! Da dytta reistad gutten tilbake, og alle trodde da at det var reistad spillern som begynte. Noe som faktisk er helt galt! Man skal ikke si ting når man ikke veit hva man snakker om! Det var like mye sin feil begge to! Og hvorfor er han Geir eller hva han heter fra LIER IL a? Ekke det litt rart å sette han utpå der for å opservere kampen?! Selfølgelig er jo han da partisk og tar LIER sitt parti! Det vet vi jo alle... Og greit det var dumt av reistad spillern å ikke takke for kampen, men det er ikke grunn for lier spillern å begynne å dytte for det! Jeg så alt og det gjorde kanskje ikke dere som tror det var reistad spillern som starta... Og tenk dere alle sammen litt om før dere begynner å kjefte om hva som var riktig og galt! Så du egentlig når alt starta?!!!??? Var det ingen som la merke til at reistad gutten gikk avgårde og ikek ville ha noen med lierspillern å gjøre... Mens gutten fra LIER klikka fulstendig og det var faktisk han som måtte bli roet ned! Men lier spilte bra og gutta på reistad var ikke helt med denne kampen.. Men sånn har alle det noen ganger..
Mandag 9. januar 2006 16:07: Lierfolks
Var det ett slagmål? Der kan jeg si med en gang at det er HELT feil! det var litt knuffing og dytting! Trengs ikke å overdrive så veldig mye da!
Mandag 9. januar 2006 22:55: hånball entusiast
Ser at redaksjonen har rettet ovrskriften fra hatkamp til lokalderby siste døgn det er bra nå kan dere bare bytte ut slåsskamp med knuffing så begynner det å nærme seg sannheten.
Tirsdag 10. januar 2006 08:41: lierfolka
han BLERIM sa til gutten at han var litt usportslig.....jeg rørte han så vidt i skuldren da klikka han.....de var ikke noe stort.....det er latterlig av kretsen og si at de skulle gå videre med saken...
men jeg skal være ærlig reistad spilte bra kamp....
Tirsdag 10. januar 2006 08:45: lierfolka
Det var liksom ikke dytting det var ikke no.....de ordnet opp......det er litt lættis.....
Onsdag 11. januar 2006 13:09: lierfolka
halla gutta det er bra at vi har ordnet alt detta.........
vi skal ha treningskamp mot dere reistad.......hvem vinner vet ikke jeg?????????????????guttttta
Onsdag 11. januar 2006 13:44: Arild Haug Trener Reistad
Jeg vil bare kommentere hvordan dette har blitt forfattet av journalisten. Jeg vil bare opplyse om at dette går under betegnelsen barneidrett, og da syntes jeg man kan fokusere mere på det sportslige isteden for å vinkle hele saken negativt. Ikke forsvar av det som skjer, men kan ikke heller håndballkampen være i fokus så kan man heller nevne det negative til slutt.Dette gjelder også forresten dekningen av den andre kampen.

Det er ganske klart at journalisten har lite greie på håndball men desto større markeringsbehov. Neste gang kan kanskje saken dekkes av noen som har greie på idretten ikke bare er opptatt av store overskrifter.
Onsdag 11. januar 2006 16:19: Rune Elven
Jeg innrømmer villig at jeg kan lite om håndball. Er også enig i at dette er barneidrett - derav ingen bilder/ navn i forbindelse med det negative.

Det store spørsmålet er hvordan de voksne som var til stede taklet dette. Jeg synes ikke det høver seg at trenere ledere bruker kampen til å diskutere høylydt med dommeren. Jeg synes heller ikke det er ok med høylydt banning, sparking i dører og slåssing (eller knuffing om du vil). Dette er i høyeste grad spørsmål man burde være opptatt av innen barneidrett. Om ikke treneren makter å ta tak i dette tror jeg fort det kan utvikle seg.

Når det gjelder håndballkompetanse fikk vel dommeren høyt og tydelig omtrent den samme dommen som du gir meg - inkompetent. Ikke av deg, men av andre trenere på sidelinjen.

Registrerer at ingen av lederne utad har gjort noe annet enn å bagatellisere dette. Dette var også situasjonen da dette skjedde. Din kommentar var om jeg ikke husker feil at klubben ikke kom til å forfølge saken overfor spilleren det gjaldt, ettersom guttene hadde tatt hverandre i handa. Jeg registrerte ikke navnet, men det var i alle fall en av trenerne i Reistad som uttalte dette.

Jeg er blitt invitert til Tranby for å dekke ny kamp til helga, og drar dit med intensjon om å dekke dette positivt. Du som kan en del om håndball må gjerne hjelpe meg med det håndballfaglige. Desverre har vi ingen i Liernettsystemet som har drevet med håndball, men vi ønsker allikevel å dekke både Sparserien og andre kamper.

Vi ønsker også deg og andre med kunnskap om spillet til å skrive om kampene og legge dette ut på liernett. Vi setter stor pris på alt innsendt stoff.
Onsdag 11. januar 2006 17:11: stian hennum
hærrrrregud det er bare en håndball kamp, hva er vitsen med så mye surrrrrr
Fredag 13. januar 2006 16:32: Anonym
Det var en tåpelig kamp! Lier gutta er fornøyde vettu men det var jo reistad som spilte drit dårlig. Reistad er jo et mye bedre lag enn lier... Lier har jo ikke noe spill, ingen trekk eller noe...
Mandag 16. januar 2006 09:31: lier
lolllllllllllllllllllllllllll lier er best
Lørdag 26. januar 2008 18:05: hoh :)
Nå er det snart klart for ett nytt lokal-derby i Tranbyhallen mellom disse to lagene. Lørdag 2.2 kl 1655 braker det løs!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode