Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lokalderby endte i slagsmål

Kampen mellom Lier og Reistad G91 endte i slagsmål

Selve kampen var ikke særlig spennende. Reistad startet best, og ledet tidlig med 3 mål. Derfra og ut var det bare Lier. Lierguttene ledet 12-9 til pause og økte bare på utover i andre omgang. Til slutt stod det 22-15 og resignerte Reistadspillere takket for kampen. 

En Lierspiller dyttet til en Reistadspiller og gutten fra Reistad slo tilbake. Dermed braket det løs.  På tribunen var det flere som forsøkte å egge opp kamphanene. 

-         Dette er det verste jeg har sett på dette nivået, sa kampobservatør Geir Floen fra regionen. Han måtte etter kampen inn både som vitne, dommer og megler. 

Verken han eller klubbene ønsket å reagere overfor spillerne, men understreket i stedet behov for forsoning. Spillerne skværet opp og trenerne tok stort sett det hele med ro.


Høy temperatur etter kampen.

Håndball Lier IL Reistad IL

23 kommentarer

Søndag 8. januar 2006 02:25: Ikke bra..
Dette er ikke bra PR. for håndballen i Lier kommune.. Men er litt teit at kampobservatør Geir Floen fra regionen er fra Lier Idrettslag å Tranby da.. han er jo selvsagt snillere mot han fra tranby..
Søndag 8. januar 2006 14:10: Christoffer
Ja.. Det er latterlig at kampobservatør Geir Floen er fra tranby å Lier IL..
Søndag 8. januar 2006 21:08: Lierfolk
For dere som skriver under er hvertfall ikke fra Reistad!!!!!!!!!!!
Søndag 8. januar 2006 21:10: anonym
det var ikke ne lier spiuller som dyttet til en reistad spiller..... det var en reistad spiller som ikke ville takke for kampen og så dyttet han til en av liers spillere og da ble det nesten slåsskamp.... det var ikke noe slags mål..... media overdriver alltid
Søndag 8. januar 2006 22:00: Lier suporter
Det finnes vel ingen god grunn til at en lier spiller skulle dytte til en Reistad spiller etter kampen de slo jo serielederen 22-15 og var kjempe fornøyde dette rimer da ikke...
Søndag 8. januar 2006 22:16: anonym
Det verste er vel når foreldrene til Reistad guttene kaster en tom flaske i hodet på dommeren etter kampen.

Det er vel dette observatøren sikter til når han sier dette er det verste han har sett.
Søndag 8. januar 2006 22:21: Foreldre
Det ble ikke kastet en flaske i hodet på dommeren. Det var et forsøk på å få dommerne som stod med ryggen til og se hva som foregikk på banen.
Søndag 8. januar 2006 23:12: Geir Tandberg
Dette var vel ikke mye å henge seg oppi. Hvem som dytta hvem er vel kanskje litt uklart, men rimelig sikre kilder (som sto tett ved) sier det var en fra det laget som tapte som dytta et par ganger. Gutter er gutter og litt temperatur får vi godta. Jeg synes det er flott når lagkammerater går i mellom og roer ned gemyttene. Dette vil nok bli diskutert innad i lagene, slik at motgang og medgang i framtiden kan takles bedre. Det å tenke igjennom hvordan motspillerne har det etter kampen kan være nyttig.

Det var dog svært betenkelig at en/ei på tribunen kaster en tom plast flaske i hode på en av dommerne. Dommerne gjorde en hederlig innsatts under kampen, og når kampen er ferdig så har de gjort jobben sin.
Mandag 9. januar 2006 09:39: BLERIM
det var ikke en lierspiller som dyttet.........
lierspilleren ville bare takke for kampen.men reistad spilleren ville ikke takke for hånden... derimot dyttet reistadspilleren lierspilleren så at han nesten datt overende.....det er ikke GEIR FLONN sin skyld reistad....det er deres feil at dere tapte......og til reistad vil jeg si:dere må tåle å tape.... Dommerne gjorde en bra innsatts under kampen, og når kampen er ferdig så har de gjort jobben sin. Det synest jeg...jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vi vant...
Mandag 9. januar 2006 09:44: blerim
det var ikke lierspilleren sin skyld..men ja reistad spilte bra kamp.....det gjore lierguttene også de vant......
Mandag 9. januar 2006 13:48: Trenern
For først åsi litt om det sportslige så var lier gode. De gjennomførte kampen på en flott måte. Reistad var derimot ikke like fornøyd. De leder jo tross alt serien. Men dette er to lag som har mange gode år foran seg.

Episoden etterpå skal selvfølgelig ikke skje. Men det er drøyt å kalle det slagsmål. Det er litt knuffing men det hele blir løst på en forsonelig måte hvor spillerne tar hverandre i hendene etterpå. Flaskekastingen er ett fosøk på å fange dommerens oppmerksomhet angående det som skjer ute på banen. Dette er en ivrig foreldre som ikke mente noe negativt om dømming eller dommerne.

Gratulerer lier med en bra gjennomført kamp og spesielt Blerim som banens beste spiller. Vi møtes snart til ny dyst på håndballbanen.
Mandag 9. januar 2006 16:03: Mæii, som så det!
hva er galt med dere a? Jeg så alt og det var en reistad spiller som ikke ville takke for kampen, og da tok en LIER spiller å dytta han! Da dytta reistad gutten tilbake, og alle trodde da at det var reistad spillern som begynte. Noe som faktisk er helt galt! Man skal ikke si ting når man ikke veit hva man snakker om! Det var like mye sin feil begge to! Og hvorfor er han Geir eller hva han heter fra LIER IL a? Ekke det litt rart å sette han utpå der for å opservere kampen?! Selfølgelig er jo han da partisk og tar LIER sitt parti! Det vet vi jo alle... Og greit det var dumt av reistad spillern å ikke takke for kampen, men det er ikke grunn for lier spillern å begynne å dytte for det! Jeg så alt og det gjorde kanskje ikke dere som tror det var reistad spillern som starta... Og tenk dere alle sammen litt om før dere begynner å kjefte om hva som var riktig og galt! Så du egentlig når alt starta?!!!??? Var det ingen som la merke til at reistad gutten gikk avgårde og ikek ville ha noen med lierspillern å gjøre... Mens gutten fra LIER klikka fulstendig og det var faktisk han som måtte bli roet ned! Men lier spilte bra og gutta på reistad var ikke helt med denne kampen.. Men sånn har alle det noen ganger..
Mandag 9. januar 2006 16:07: Lierfolks
Var det ett slagmål? Der kan jeg si med en gang at det er HELT feil! det var litt knuffing og dytting! Trengs ikke å overdrive så veldig mye da!
Mandag 9. januar 2006 22:55: hånball entusiast
Ser at redaksjonen har rettet ovrskriften fra hatkamp til lokalderby siste døgn det er bra nå kan dere bare bytte ut slåsskamp med knuffing så begynner det å nærme seg sannheten.
Tirsdag 10. januar 2006 08:41: lierfolka
han BLERIM sa til gutten at han var litt usportslig.....jeg rørte han så vidt i skuldren da klikka han.....de var ikke noe stort.....det er latterlig av kretsen og si at de skulle gå videre med saken...
men jeg skal være ærlig reistad spilte bra kamp....
Tirsdag 10. januar 2006 08:45: lierfolka
Det var liksom ikke dytting det var ikke no.....de ordnet opp......det er litt lættis.....
Onsdag 11. januar 2006 13:09: lierfolka
halla gutta det er bra at vi har ordnet alt detta.........
vi skal ha treningskamp mot dere reistad.......hvem vinner vet ikke jeg?????????????????guttttta
Onsdag 11. januar 2006 13:44: Arild Haug Trener Reistad
Jeg vil bare kommentere hvordan dette har blitt forfattet av journalisten. Jeg vil bare opplyse om at dette går under betegnelsen barneidrett, og da syntes jeg man kan fokusere mere på det sportslige isteden for å vinkle hele saken negativt. Ikke forsvar av det som skjer, men kan ikke heller håndballkampen være i fokus så kan man heller nevne det negative til slutt.Dette gjelder også forresten dekningen av den andre kampen.

Det er ganske klart at journalisten har lite greie på håndball men desto større markeringsbehov. Neste gang kan kanskje saken dekkes av noen som har greie på idretten ikke bare er opptatt av store overskrifter.
Onsdag 11. januar 2006 16:19: Rune Elven
Jeg innrømmer villig at jeg kan lite om håndball. Er også enig i at dette er barneidrett - derav ingen bilder/ navn i forbindelse med det negative.

Det store spørsmålet er hvordan de voksne som var til stede taklet dette. Jeg synes ikke det høver seg at trenere ledere bruker kampen til å diskutere høylydt med dommeren. Jeg synes heller ikke det er ok med høylydt banning, sparking i dører og slåssing (eller knuffing om du vil). Dette er i høyeste grad spørsmål man burde være opptatt av innen barneidrett. Om ikke treneren makter å ta tak i dette tror jeg fort det kan utvikle seg.

Når det gjelder håndballkompetanse fikk vel dommeren høyt og tydelig omtrent den samme dommen som du gir meg - inkompetent. Ikke av deg, men av andre trenere på sidelinjen.

Registrerer at ingen av lederne utad har gjort noe annet enn å bagatellisere dette. Dette var også situasjonen da dette skjedde. Din kommentar var om jeg ikke husker feil at klubben ikke kom til å forfølge saken overfor spilleren det gjaldt, ettersom guttene hadde tatt hverandre i handa. Jeg registrerte ikke navnet, men det var i alle fall en av trenerne i Reistad som uttalte dette.

Jeg er blitt invitert til Tranby for å dekke ny kamp til helga, og drar dit med intensjon om å dekke dette positivt. Du som kan en del om håndball må gjerne hjelpe meg med det håndballfaglige. Desverre har vi ingen i Liernettsystemet som har drevet med håndball, men vi ønsker allikevel å dekke både Sparserien og andre kamper.

Vi ønsker også deg og andre med kunnskap om spillet til å skrive om kampene og legge dette ut på liernett. Vi setter stor pris på alt innsendt stoff.
Onsdag 11. januar 2006 17:11: stian hennum
hærrrrregud det er bare en håndball kamp, hva er vitsen med så mye surrrrrr
Fredag 13. januar 2006 16:32: Anonym
Det var en tåpelig kamp! Lier gutta er fornøyde vettu men det var jo reistad som spilte drit dårlig. Reistad er jo et mye bedre lag enn lier... Lier har jo ikke noe spill, ingen trekk eller noe...
Mandag 16. januar 2006 09:31: lier
lolllllllllllllllllllllllllll lier er best
Lørdag 26. januar 2008 18:05: hoh :)
Nå er det snart klart for ett nytt lokal-derby i Tranbyhallen mellom disse to lagene. Lørdag 2.2 kl 1655 braker det løs!

Flere saker fra arkivet

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Fortsatt 2. divisjonshåndball

Reistad tapte sine to kamper i kvalifiseringen for 1. divisjon i Bergen i dag.

Reistad jentene spilte godt

Reistad J15 var gode mot Hønefoss.

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

Reistads jenter13 tapte

Reistad - Tyristubben 13-26 (5-15)

Reistad g91 – Strømm

Reistad og Strømm møttes tirsdag til et oppgjør der det ikke var noen tvil om hvem som var favoritter. Strømm som ligger på bunnen av tabellen skulle spille mot serielederne Reistad.

Gledelig seier

Nicolay Granum var en av flere som spilte stort utover i kampen for St Hallvard i går.

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Lokalderby i 10 årsklassen

Even Wilhelmsen (th) scoret ekte hat trick for Sjåstad mot Sylling

Liungen best i lokalderby

Liungen - Lier (g93) 1-0

Reistad jenter 1990 Seriemestere

Reistad jenter 1990 vinner av regionserie A

Lær å spille håndball

Er du hjemme i høstferien, har Reistad IL et godt tilbud for barna

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Surt tap for Lier VBK

Randaberg - Lier volleyballklubb 3-1

Til finalen i Sør-Norgescupen

Liers 14 årslag i jenteklassen slo Konnerud 18-17 og er klar for finale mot Tønsberg Turn i Gjerpenhallen søndag

Sjåstad-Liungen i regnvær

Sjåstad og Liungens 6 og 7 åringer spilte kamp og hadde det gøy på Sjåstadbanen i regnvær.

Glenn Solberg og DHK i ny E-finale

Dhk med Liung Glenn Solberg på laget er i Europa cupfinalen

Ikke opprykk i år

Det ble ettmålstap for St Hallvard Håndballklubb i den avgjørende kampen mot Stavanger på lørdag.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Helgas poenghøst for Reistad

Interregional serie i håndball - Gutta klarte en uavgjort, jentene vant en av helgas kamper.

To seire og ett tap

Det er fasiten for Lier IL s g 16 etter helgas kamper i Postenserien

God start av Liungens håndballherrer

2 seire på 3 forsøk.

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Varierende resultater fra Lierlagene i Petter Wessel- cup (håndball)

- Vi var ustabile og motstanderne var gode, sier Christoffer Holmen (Reistad 15) på telefon.

Sparserien i håndball

Uavgjort og tap for Lier.

Sparserien

Lier en hårsbredd fra håndballsensasjon.

Storfornøyd med ett poeng

St Hallvards sier trener Anders Ruud Gundersen etter dagens kamp.

Uavgjort mot Konnerud

Lier hadde mye av spillet- uten å imponere.

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

God i femten minutter

Åskollen stoppet Liungens angrep i andreomgang og innhentet ledelsen ved samhandling og innsats

Uavgjort for Sjåstad Vestre/Lier J16

Sjåstad Vestre Lier spilte 2-2 mot Vikersund

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

- Fin gjennomkjøring

Det er trener Morten Påsches konklusjon etter at fotballseniorene til Lier IL vant siste treningskamp før seriestart

Reistads Gutter91 vant stort

Reistad - Holmestrand 24-14 (12-7)

Blant Norges beste

Kristoffer Norgren Olsen scorer her ett av sine mål, da St Hallvard Håndbalklubbs G 18 i helgen fikk en god start i kvalifiseringen til Håndballforbundets landsomfattende serie.

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Lier 91 - Strømm 17-14

Gode mot de beste - sliter mot svakere lag.

St Hallvard imponerte

Fredrik Utengen var banens beste spiller, da 1. divisjonslaget møtte topplaget Fjellhammer.

Sylling kom tilbake

Fotball herrer 7.div

Jevnt i nabooppgjør

Her er fornøyde målscorere på Spa/Bra etter at de avgjorde i andre omgang mot Lier IL i siste kvalifiseringskamp for NM.

Spennende kamp mot fjorårets beste lag

Lier volleyballklubb – Nyborg 1-3

Rap vs. heavy metal

28-åringen fra Lier sverget til rap, noe som endte med et barslagsmål og rettssak

Ivrige barn i regnvær

Fotballmoro på Sjåstadbanen

Norge vant med Liungenspiller på laget

Liungens venstreback, Kristin Jonvik, bidro til at Norge slo Polen 4-2 i dag.

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Ekstra fotballøkter

Rundt 60 barn var med på "Stoppendagen" på lørdag.

- Må slurve mindre

Trener Anders Ruud Gundersen i St Hallvard håndballklubb krever mer nøyaktig i avslutningsfasen før debuten i 1. divisjon.

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Full pott i helgen.

Keeper Tam Hoang Le kan glede seg over at Lier futsal kjemper i toppen av 1. divisjon.

Effektivt angrepsspill i èn omgang

Men dessverre for Lier må spissen Tommy Hyving stå over årets viktigste kamp mot Åssiden på mandag

Solid kollektiv innsats

Lier/Liungen G-19 i fotball slo både Asker elite og Kongsberg i helga

Lover godt før seriestarten

St Hallvard Håndballklubb og Simen Solberg (på bildet) viste fin form i helgens cup.

Liungen tapte igjen

Liungen åpnet forrykende og ledet 2-0 etter snaue 6 minutter. Derfra og inn var det lettvinte baklengsmål i bøtter og spann.

Liunger på Ullevål

Endelig hadde vi Vålengasupportere noe å glede oss til. De siste 15 årene har det ikke vært mye å glede seg over i serien, men på lørdag så slåss vi helt i toppen, og RBK som et av mange lag jeg blir kvalm av, har bare scoret noen få mål mer enn Enga før kampen.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Videre i NM

Mandag kveld(10.10) spilte Lier VBK 1.runde NM og vant 3-0(25-18, 25-25, 25-14). Kampen ble spilt på Lørenskog mot Spirit/Lørenskog. Spirit/Lørenskog spiller i 1.divsjon og har vært der i de siste 7-8 sesongene.

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

God debut

Kvalifiseringskampene for eliteserien i Solbergelva endte med to tap for Liungen Futsal i går, men laget vant hele 5-2 mot Mjøndalen, der Tommy Hyving (på bildet) var en av scorerne

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Lier G90 vant over Sandefjord

Liers håndballag for gutter 15 år, slo Sandefjord i jevnt og spennende oppgjør. Hetest var det på sidelinjen der mange mente mye om dømminga.

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Gamle Reistad cup

Reistad som på 70 og 80 tallet var en av Norges største klubber arrangerte cup for gamle spillere sist lørdag

Surt tap for Lier

Lier - Helset 23-26

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Tett kamp på Tranby

Lier burde "punktert" kampen i andre omgang.

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Håndballfest i Oslo spektrum

To liunger var banens beste under håndballfinalen for herrer

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

Rundspilt av Strømmen

- En ting er at vi taper, men når innsatsen er som i dag er det surt, sa Roy Tommy Tollefsen etter kampen.

Poengdeling på Tranby

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

Lier Cats rundspilte Drammen2

Lier Cats – Drammen2 9-2 (2-1, 5-0, 2-1)

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Jublet for tidlig

Her er det nettopp blitt 1-0, men det raknet fullstendig for juniorgutta fra Lier etter pause mot Hønefoss

Mistet poeng i Oslo

- Vi tapte mot et bedre lag, men det er selvsagt surt å gi fra oss ledelsen, sa Kinny Grewal (på bildet) etter at Lier futsal tapte kampen mot Oslo City.

Lier G89 - Halsen 30-27

Lier rotet nesten bort seieren mot Larviklaget Halsen.

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

Sov godt etter drama i Kristiansand

- Jeg har sovet godt i natt, sier tryslingen, Odd Arne Vangen, etter den omdiskuterte offsideavgjørelsen i går. Journalister stod i kø for å snakke med han lørdag kveld, før han kunne reise tilbake til fredelige Sylling.

Endelig seier

Liungen overbeviste mot Hallingdal

2 nye tap for Lier Volleyballklubb

Lier vbk spilte i helga mot Kristiansund og Dragvold. Desverre endte begge kampene med tap.

Tre viktige poeng

Scoringsjubel for Spabra som revansjerte seg i dag etter forrige ukes braktap.

Ett mål og bare ett poeng

Det ble dessverre bare den ene scoringen til Tommy Hyving og Liungen i andre omgang

Lier på offensiven

Lier kjempet seg til 3-3 mot opprykksfavoritt Modum 2

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Trenger snart poeng

A-lagene til Lier IL og Sylling gikk på nye poengtap. I neste serieomgang bør det snu.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Reistad minicup for 56 gang

110 lag var med i årets minicup i St. Hallvardhallen.

Ros fra Semb

Dommer Kristoffer Helgerud fra Lier IL (på bildet) gjorde en veldig god jobb i Tippeligaen søndag kveld.

Respektabel innsats

Fin stemning i en fullsatt håndballhall, da St Hallvard gang på gang scoret mot sin berømte nabo, Dhk, som nok hadde mer å gå på ---

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Klar for 4. runde

Tino Dullum sørget for 11 mål. St Hallvard Håndballklubb ledet hele kampen.

Knepent tap og storseier

Det er mye å forbedre både offensivt og defensivt er konklusjonen etter seriestarten for Lier futsal, der Edvin Blazys (på bildet) ble en av toppscorerne.