Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9880a4146a8fbedd2f2ad6e27ac406ae

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Liungen, som engasjer de unge Spa/Bra spillerne er en av tre dommere som er innstilt til prisen som årets dommer.

18 gutter fra Spa/Bras 94- og 95-kull og fire voksne lyttet godt, da Kristoffer fortalte om sine opplevelser i dommerdrakta på et møte i garderobebygget på Lier Stadion torsdag kveld.
Temaet for møtet var ”fair-play”. Delemner som mobbing, rasisme og vold ble i tur og orden tatt opp. Helgerud uttrykket seg klart om hva han selv mente og hva den enkelte kan forhindre dette. Det dreier som gode holdninger både hos ledere og spillere var budskapet. Trenerens holdninger smitter over på spillerne. - Dere har vel også forbilder blant de kjente spillerne, spurte han. – Men dere er også forbilder, poengterte han og så strengt på de unge. – der er forbilder for de yngre og for småsøsken.

Den gode opplevelsen
Helgerud er opptatt at det skal være hyggelig å spille fotballkamper. ”Fairplay” er også at motstanderne blir godt mottatt. En gang opplevde han at det spirte og grodde i en garderobe. Rene garderober, at banen er klargjort som for eksempel at hjørneflagg er på plass og mål med nett er i orden er veldig viktig. - Kort sagt, en god ramme rundt kampen gjør det trivelig, sa Helgerud.

Høflighet
En god oppførsel etter kampen hører med. Et fairplayutvalg, som han er med i i Buskerud Fotballkrets, vil for kommende sesong forplikte alle spillere i kretsen må takke for kampen. - Trenerne må også ut på banen, poengterte han. Selv om det kan være tungt å tape en jevn kamp må man respektere resultatet. Helgerud understreket det å beholde roen. - Ikke ta igjen etter en hard eller uregelmentert tackling. De beste oppfører seg best. Vi må ha fokus. Usportslighet må unngås. Dere representerer klubben! Lag gjerne deres egne regler!

Dommerens rolle
Helgerud fortalte om sin egen adferd på banen. Det er viktig med godt humør. – Jeg skryter gjerne av spillerne underveis. Og snakker gjerne med spillerne om avgjørelser. Og kan innrømme feil. Han ga eksempler på hva som må til for å bli en god dommer. 19-årige Usman fra Liungen ble brukt som eksempel på hvordan man kan bli en god dommer
Kravet for å bli dommer be gjennomgått. Flere av de unge meldte seg som interesserte til et klubbtrenerkurs før neste sesong.

Oppkjøringen før finalen
På tirsdag var han 4. dommer i Mesterligakampen i Israel mellom Macabi og Juventus.
I kveld vil han sitte spent i Operaen på Fotballforbundets fotballgalla. (Liernett er til stede)
Lørdag er det seminar for både dommere, trenere og ledere i Oslo. Han har hatt fri hele denne uka fra jobben for å forberede seg grundig. – Jeg har snakket med de andre dommerne på telefon hver dag, innrømmer han. Det har vært prat om alt mulig, til og med om antrekket til både banketten.
Søndag ca kl 11.30 er Kristoffer klar til å inspisere arenaen sammen med assistentdommerne Kim Andre Johnsen og Harald Strand og 4. dommer Ken Henry Johnsen.

En drøm er gått i oppfyllelse for han, etter bare tre sesonger i den øverste divisjon. Bare det beviser at han har en god dommer.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode