Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Liungen, som engasjer de unge Spa/Bra spillerne er en av tre dommere som er innstilt til prisen som årets dommer.

18 gutter fra Spa/Bras 94- og 95-kull og fire voksne lyttet godt, da Kristoffer fortalte om sine opplevelser i dommerdrakta på et møte i garderobebygget på Lier Stadion torsdag kveld.
Temaet for møtet var ”fair-play”. Delemner som mobbing, rasisme og vold ble i tur og orden tatt opp. Helgerud uttrykket seg klart om hva han selv mente og hva den enkelte kan forhindre dette. Det dreier som gode holdninger både hos ledere og spillere var budskapet. Trenerens holdninger smitter over på spillerne. - Dere har vel også forbilder blant de kjente spillerne, spurte han. – Men dere er også forbilder, poengterte han og så strengt på de unge. – der er forbilder for de yngre og for småsøsken.

Den gode opplevelsen
Helgerud er opptatt at det skal være hyggelig å spille fotballkamper. ”Fairplay” er også at motstanderne blir godt mottatt. En gang opplevde han at det spirte og grodde i en garderobe. Rene garderober, at banen er klargjort som for eksempel at hjørneflagg er på plass og mål med nett er i orden er veldig viktig. - Kort sagt, en god ramme rundt kampen gjør det trivelig, sa Helgerud.

Høflighet
En god oppførsel etter kampen hører med. Et fairplayutvalg, som han er med i i Buskerud Fotballkrets, vil for kommende sesong forplikte alle spillere i kretsen må takke for kampen. - Trenerne må også ut på banen, poengterte han. Selv om det kan være tungt å tape en jevn kamp må man respektere resultatet. Helgerud understreket det å beholde roen. - Ikke ta igjen etter en hard eller uregelmentert tackling. De beste oppfører seg best. Vi må ha fokus. Usportslighet må unngås. Dere representerer klubben! Lag gjerne deres egne regler!

Dommerens rolle
Helgerud fortalte om sin egen adferd på banen. Det er viktig med godt humør. – Jeg skryter gjerne av spillerne underveis. Og snakker gjerne med spillerne om avgjørelser. Og kan innrømme feil. Han ga eksempler på hva som må til for å bli en god dommer. 19-årige Usman fra Liungen ble brukt som eksempel på hvordan man kan bli en god dommer
Kravet for å bli dommer be gjennomgått. Flere av de unge meldte seg som interesserte til et klubbtrenerkurs før neste sesong.

Oppkjøringen før finalen
På tirsdag var han 4. dommer i Mesterligakampen i Israel mellom Macabi og Juventus.
I kveld vil han sitte spent i Operaen på Fotballforbundets fotballgalla. (Liernett er til stede)
Lørdag er det seminar for både dommere, trenere og ledere i Oslo. Han har hatt fri hele denne uka fra jobben for å forberede seg grundig. – Jeg har snakket med de andre dommerne på telefon hver dag, innrømmer han. Det har vært prat om alt mulig, til og med om antrekket til både banketten.
Søndag ca kl 11.30 er Kristoffer klar til å inspisere arenaen sammen med assistentdommerne Kim Andre Johnsen og Harald Strand og 4. dommer Ken Henry Johnsen.

En drøm er gått i oppfyllelse for han, etter bare tre sesonger i den øverste divisjon. Bare det beviser at han har en god dommer.

Fotball Spa/Bra

Flere saker fra arkivet

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Kjempeutfordring for ung dommer

Usman Aslam (18) fra Liungen skal dømme treningskampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i morgen

Vårens dommer

Tippeligaen er halvspilt, og Lier ILs Kristoffer Helgerud er kåret til vårens dommer av sportsmagasinet Tips

TV2 skrøt uhemmet av Helgerud

Glimrende dommer i kveldens tv-kamp

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Tøff og vanskelig kamp

Cupfinaledommer Kristoffer Helgerud (nr 2 fra høyre) var svært konsentrert før dagens cupfinale som både ble intens og dramatisk --

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

"Fredsmegler" på Ullevaal

Kristoffer Helgerud fikk god attest både fra Fotballpresidenten og andre etter cupfinalejobben som 4. dommer

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Godt dømt

Lierdommerne Kristoffer Helgerud og Odd Arne Vangen gjorde en god jobb i oppgjøret Start-Vålerenga i går

God kampledelse

Dommerveileder Rolf Mauritzson var svært godt fornøyd med liungen Usman Aslam og hans assistentdommere Ole Johan Lillebuen (tv) og Rahit Saggi etter kampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i dag --

Cupfinale for Kristoffer

Kristoffer Helgerud fra Lier IL skal være 4. dommer i årets cupfinale etter bare to og et halvt år som toppdommer

Et forbilde

Månedens blomst går til Usman Aslam, en seriøs idrettsutøver som har organisert et fotballag som kun kommer sammen for å ha det moro --

Klar for cupfinalen

Kristoffer Helgerud, Lier Idrettslag, er 4. dommer under morgendagens cupfinale

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Tøff avgjørelse av Lier-dommer

En tøff dommeravgjørelse av Kristoffer Helgerud (bildet th) sendte Tromsøs Sigurd Rushfeldt av banen i Skien i kveld.

Våre lokale toppdommere dømte godt

Kristoffer Helgerud, Lier IL ( på bildet th) var hoveddommer, og trysling og syllingbeboer Odd Arne Vangen var assistentdommer, da Stabæk lekte med Hamkam på Nadderud i ettermiddag.

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Debuterer i Norway Cup

16-årige Cathrine Bergan, Lier IL har tatt dommerkurs i Buskerud Fotballkrets og vil være i akjson på Ekebergsletta om noen dager.

Ros fra Semb

Dommer Kristoffer Helgerud fra Lier IL (på bildet) gjorde en veldig god jobb i Tippeligaen søndag kveld.

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

I medias søkelys

Lars Erik Rype (th) har fri, men både Odd Arne Vangen (tv) og Christoffer Helgerud (bak) er i aksjon med flagg og fløyte under to av helgas tippeligaoppgjør.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Svak dømming i lavere divisjoner?

Eller er det andre ting som kan rettes på?

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

20. sesong i eliteserien

Odd Arne Vangen debuterte som fotballdommer på øverste nivå på Nedre Eiker stadion. Før dagens kamp har han dømt 310 kamper.

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Lokalderby endte i slagsmål

Kampen mellom Lier og Reistad G91 endte i slagsmål

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Faglig kompetente og miljøskapende

Knut Ellingsgard, styremedlem i nyopprykkede Spa/Bra, kan presentere et godt team rundt det nyetablerte juniorlaget.

Vi vinner serien

- Det er målet vårt, sier den tidligere storspilleren Ingunn Sørum (her th sammen med en av sine trenere Lena Tyriberget)

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

Strålende vær på Liungcupen

Det var varmt å spille kamper denne helgen

Kontakt med lokalmiljøet

Toppdommer Kristoffer Helgerud sier takk for kampen til Remss`n Haron fra Solberg (th) og Martin Rønning Ovenstad fra Liungen etter torsdagens juniorkamp

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Alle var vinnere

Det var bare blide ansikter å se blant spillere, foreldre, trenere og ikke minst i arrangørstaben til Lier IL, da første dag av Bendit Cup ble arrangert.

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Spillermøte i Liungen i dag.

- Vi skal ha et møte med spillerne i kveld, opplyser Liungens trenere Roger Johansen til Liernett.

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Full kontroll for Lier IL

Første dag av Bendit Cup har så langt vært en fotballfest for både arrangør og deltakere.

På tabelltoppen

Ingeborg Abelsen (bildet) scoret tre mål, da Liungens sjuerlag vant sin andre kamp på to rad i høståpningen

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

Supermosjonist engasjerte

Den kjente terrengsyklisten Rune Høydahl imponerte med sine kunnskaper om trening i møtet med lovende jentespillere i Liungen

Blant Norges beste

Kristoffer Norgren Olsen scorer her ett av sine mål, da St Hallvard Håndbalklubbs G 18 i helgen fikk en god start i kvalifiseringen til Håndballforbundets landsomfattende serie.

Skapte lite

Liungen skuffet i den avgjørende kampen, og Grand rykket opp etter en taktisk bedre gjennomført kamp.

Gamle "stjerner" glitrer litt

Veteranene med Inger Knuten, Marita Ruud Gundersen og Ingunn Sørum i spissen på Liungens sjuerlag har bevist at de fortsatt har målteft

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Viktig å følge regelverket

- Det virker som om et helt juniorlag er klar for Lier IL uten at det er sendt et brev om overgang, sier Liungens A-lagstrener, Tommy Nordstø, til Liernett torsdag kveld --

Ny brakseier for 7er-laget

Liungens damelag i sjuerfotball er ustoppelige.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Den store idrettsfesten

Det var mange blide og fornøyde barn, her representert med duellerende spillere, under helgens Bendit Cup på Tranby

Liungen slo Sandviken

Liungen vant 2-0 i Bergen og Miriam Mumtaz er toppskårer så langt med sine to mål.

KM-tittel og pokaler

Marcus Næslun Haugland og Emil Mehren Mathiesen kan smile etter en flott sesong for bandygutta i Sparta Bragerøen.

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Mer sprut i beina igjen.

Liungen møter Fortuna på søndag kl. 14.30 -- Vi får forberedt oss godt, sa en nøktern og optimistisk trener Lena Tyriberget til Lier-nett på tirsdag kveld. Liungens kvinnelag var ikke plaget av skader på noen som helst måter etter tirsdagens trening. To av spillerne, Anne Jonvik og Guro Sandnæs er på landslagssamling denne uka. Lagoppstillingen er derfor ikke klar før fredag kveld.

Roy Tommy Tollefsen blir assistent

Liungen satser på Roy Tommy Tollefsen som assistenttrener neste sesong.

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Klassespillere til St Hallvard

Trener Anders Ruud Gundersen kan konstatere at den nye 1. divisjonsklubben har fått fem forsterkninger.

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Dommeren i fokus i Trondheim

Burde assistentdommeren vinket av Koppinen da Rosenborg tok gull? Liernett har snakket med en av dommerne.

Mot seriemesterskap

Supporterne kan snart ta bølgen igjen for Liungens sjuerlag --