Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Mange vet at den tidligere fotballpresidenten brenner for jentefotballen og barnefotballen generelt. Ikke bare har han vært en av de største pådriverne for leken, gleden og de sosiale verdiene fotballen står for i Norge. Men også internasjonalt har Ravn Omdal vært pådriver og svært opptatt av Fotballforbundets prosjekter.

Det er ikke mer enn tre måneder siden han besøkte Lier. Da var tok han avsparket under åpningen av den nye kunstgressbanen under Bendit-Cup på Tranby.

- Vi har gått fra 11`er-fotball til sjuerfotball og til femmerfotball for de yngste. Mer involvering kan det bli om vi spiller med tre på hvert lag, fremholdt Omdal.
Og involvering var stikkordet, da Omdal kom inn på at drammensdistriktet har mange unge med røtter i andre land. Han viste til Vålerenga store innsats på dette området. - Fotballen inkluderer og skaper vennskap, understreket han.

Fair Play ble første gang introdusert i 2005, og har senere blitt utviklet og forsterket.

Spa/Bra var blant de fem klubbene som utmerket seg i konkurransen om å bli kåret til årets Fair Play klubb, sa Morten Omdal fra Buskerud Fotballkrets. Han trakk frem de viktigste punktene innen Fair Play. Alle lagledere har plikt til å gå gjennom foreldrevettsreglene. Videre skal de inngås holdningskontrakter med spillerne. Å være kampverter er også forpliktende. Laget skal ta i mot både gjestende lag og dommere på en respektfull måte.

Leder av Buskerud Fotballkrets, Odd Magne Olsen, ga beviser på at han følger godt med på klubbens utvikling både før og i de aller siste årene. - Klubben er på full fart fram og på vei opp. Han siktet både til A-lagets fremgang de siste årene og jenter 13 som ble kretsmester.

Eirik Solberg er klubbens Fair Play ambassadør. Han hadde dessverre ikke anledning til å være til stede i kveld. Eirik spiller for Sparta/Bragerøen, men er for tiden skadet.
- Fair Play-ambassadørens rolle er å sørge for at NFFs bestemmelser blir etterfulgt og bidra til en god kultur i klubben. Samtlige klubber i Buskerud fotballkrets er forpliktet til å ha en slik ambassadør, som også skal ha en posisjon i klubbens styre, forteller han til Liernett i kveld.

Lagets yngste spillere var representert denne kvelden med sine foreldre. – Vi savnet noen eldre spillere, men klubbens ferske juniorlag var i full gang med forberedelse av trening på Stoppen på samme tid.

Les mer om Fair Play på Spa/Bra hjemmeside her: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=547904

Her er Norges Fotballforbunds Fair Play-program: http://www.fotball.no/nff/Fair-Play/Fair-Play-programmet/

Om Fair-play i norsk fotball forøvrig kan du finne her: http://www.fotball.no/nff/Fair-Play/

Leder av Spa/Bra, Trude Torgersen (tv) viste film fra fotballaktivitene til de yngste og ledet kvelden på en utmerket måte. Og tre unge representanter fikk æren av å heve pokalen. Klubben fikk også en sjekk på 10 000 kroner fra Fotballforbundets sponsor Norsk Tipping.

Forrige artikkel:Vi besøker Liers spisesteder: China WokNeste artikkel:Helsvart helg
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode