Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

 - Det ble 3-2 over Nest-Sotra på «Golden Goal», rapporterte Stine på mobil til Liernett like etter kampslutt i går. Scoringen kom i 2. ekstraomgang. Laget hadde ellers følgende resultater: 2-2 mot Brane, 1-0 over Vålerenga United og 2-3 mot Larvik Turn Hvit. 13 lag deltok i år i klasse Z

36 år gamle Stine studerer helsefag i Drammen. Stine kommer fra Lørenskog og har vært trener i 12 år, både i Lillestrøm og siden 2007 i Borgen Unified. Da hun flyttet til Buskerud, valgte hun å melde seg inn i Liungen for å spille fotball selv også. Men hun pendler en gang i uka til Jessheim for å trene laget.

Resultatene under Norway Cup ble ; 2-2 mot Brane, 1-0 mot Vålerenga United og 2-3 mot Larvik Turn Hvit og til slutt 3-2 mot Nest-Sotra i bronsefinalen.


Her er de glade målscorerne etter brfonsekampen. Fra venstre:  Kim Andre Åsman, Sindre Gromsrud,  trener Stine Evita Lauten-Tøftum og Robert Sagsven


Her er laget som deltok i årets Norway Cup. Bak fra venstre Per Arne Nilsen, Thore Andersen, Tom Andre Tøftum, Erik Edvardsen, Tor Erik Larsen, Marius Rundhaugen og Hans-Henrik Andersen. Foran fra venstre trener Stine Evita Lauten-Tøftum, Kim Andre Åsman, Carl Petter Scharning, Sindre Gromsrud, Kim Korshavn Kjeldsen og Robert Sagsven.

Spillere i Norway Cup 2012 for Borgen som ikke var til stede da bildet ble tatt: Anders Olsen og Bjørn Terje Slemdal.

Lagets 15-årige historie

- Som publikummer på våre kamper får du oppleve latter, glede, humør, sier Stine Evita. - Og det er alltid et smil på lager. Det er stor idrettsglede hos spillerne.

Laget er ett lagene i Borgen IL, utenfor Ullensaker. Borgen Unified er et lag der utviklingshemmede og funksjonsfriske spiller på samme lag. Det spilles 5 og 7èr fotball, gutter og jenter kan spille på samme lag.

Borgen Unified ble grunnlagt i 1997. Laget har vant Norway Cup i 2005, 2007, 2008, 2009 og 2010.

Dessuten har laget også gått til topps i SIF-Civitan CUP Drammen 2010 og 2011 og var i B-finalen på Landsturneringen uoffisielle norgesmesterskap for unified fotball i 2008.
Laget har vunnet Fair Play-priser både i 2006 og 2010.


Mer om fotballtilbudet

Borgen Unified er først og fremst et fotballtilbud for utviklingshemmede. - Spillere med utviklingshemmede skal være i flertall til en hver tid. De funksjonsfriske kan ikke stå i mål, og de skal være en hjelpende hånd for de utviklingshemmede. De som spiller på ordinære lag har noe å lære av unified, den spillegleden de utviklingshemmede viser når de spiller fotball eller holder på med andre idretter. Det er et høydepunkt i hverdagen når det gjelder å komme på treninga og spille kamper/cup.

De utviklingshemmede kalles i regelverket spillere, og de funksjonsfriske for partnere.

Partnerne har en viktig oppgave med å tilpasse sin rolle slik at han/hun blir en brikke i spillet på lik linje som spillerne. Det er ingen som på noen måte skal dominere en kamp eller en trening i Unified Fotball-sammenheng. Dette gjelder både internt i laget og i forhold til andre lag. Det er opp til trener, lagleder og partnere og sørge for at dette blir opprettholdt, forteller Stine Evita Lauten-Tøftum. 

Fotball Liungen IF

2 kommentarer

Lørdag 4. august 2012 12:50: Anne
Hei dere i Liungen.
Hvorfor er bruker der ikke Stine som trener i et av lag i Liungen ?
Gratulerer Stine og så moro.
Søndag 5. august 2012 06:24: Stine Evita
Tusen takk Anne :-)

Flere saker fra arkivet

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Nok et KM til Lier

Liers IL s J 13-lag ble også kretsmester på søndag

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Møter Norges beste lag

Daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Tone Angeltveit, gratulerer Spabra J 16 med cupseier og inviterer klubben til å spille mot Norges beste lag.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Sylling videre i Norway Cup

Målscorerne, Mathias Helgesen (tv) og Steffen Sutherland, sørget for at det blir en ny kamp i morgen.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Hederlig innsats

- Vi er kjempefornøyde med finaleplass, sier oppmann Hansen i Lier IL, til tross for at J-92 laget tapte 12-22 mot Tønsberg Turn i Sør-Norgescupen i håndball siste helg.

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Deila spiller i dag

Strømsgodsets hovedtrener er med i troppen, opplyser Spa/Bras spillende trener John-Erik Loe Olsen (på bildet).

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Vinn eller forsvinn i morgen

Som ventet går både Sylling 14 og Lier 1 G 13 (på bildet) videre til A-sluttspill i Norway Cup etter nye seire.

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Knepent tap for Sylling

- Spillerne har for lite erfaring på seniornivå ennå, sier trener Jens Bjørnå til Liernett

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

Smågutter til topps

Etter en flott seriekamp og storseier hjemme på kunstgresset på Lier Stadion, vant Sparta/Bragerøens smågutter avdelingsmesterskapet i 14-årsklassen

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Fornyet tillit til Ingrid Høgseth

Tre mål og fin innsats i cupkampen på tirsdag ga Tranbyjenta plass på laget mot Fløya, Tromsø i morgen.

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

Lier til topps i Liungen cup 2006

Liers 16 årslag hadde størst problemer med Liungen. Kaptein Joakim Koppergård (th) takker Liungens kaptein, Andrè Visnes Bjerkelund for kampen etter 0 - 0 i innbyrdes oppgjør.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Liunger på årets fotballfest

Fire lag fra Lier IL er kommunens representanter blant de 1 530 laga under årets Norway Cup

Klare for sluttspill

Lier G 13 vant sin andre seier i Norway Cup i dag

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Seieren satt langt inne

Etter to dårlige perioder i innebandyoppgjøret i St. Halvardhallen lørdag ettermiddag, slo Lier Cats skikkelig til i siste periode --

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Sterke turnprestasjoner

Tranby Turns guttelag ble nummer seks i Nordisk mesterskap i turn på lørdag. Drammen Turn med liergutt laget kom på fjerdeplass.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Deila på Spa/Bra?

Det er ikke utelukket at Strømsgodsets hovedtrener spiller 4. divisjonsfotball neste år ---

Så nære avansement

Liers G-13-lag røk ut 2-3 for Tertnes i åttendelsfinalen, men har gjort en strålende innsats under årets Norway Cup

I skyggen av håndball og fotball

Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket klubb. Etter en samtale med unge skribent Bill Sidney Sandstrøm får vi her et innblikk i denne sporten.

Flere enn Liungen sliter

Det ser stygt ut, Liungen, så langt. Men trøst dere Liungen - jenter, naboen Asker og fjorårets vinner av 1. divisjon, Kattem, sliter vel så mye i starten. Asker, som så sent som i fjor spilte cupfinale, tapte hele 0-5 torsdag kveld for Kolbotn, som er en av seriefavorittene. Kattem tapte programmessig 1-4 for Trondheim - Ørn onsdag. Dermed er det også tett i bunnen av tabellen.

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Liungen Cup 2005 fortsetter i helga

I helga møtes de større fotballguttene på Stoppen. 13- og 14 åringene spiller i hver sin årsklasse, mens 15- og 16-åringene spiller i samme klasse. Flere hundre spillere fra Nedre Buskerud og Asker spiller om finalespill på søndag. Arrangørklubben stiller med åtte lag og naboklubben på Tranby, Lier IL, stiller med sju lag.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Strålende åpning

Slik jublet Sylling G 14 etter storseieren i åpningskampen under Norway Cup. Og Lier G 12 scoret 10 mål i åpningskampene.

Spilte jevnt, men scoringer uteble

Emre Tugsuz (th) og hans lagkamerater i Skiold var langt mer effektive enn Liungen, her i duell med Magnus Norup Berget, i onsdagens kamp på Liungbanen.

Klar for 4. divisjon?

- Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for at ikke gutta undervurderer Skrim, og tror at vi allerede har rykket opp før lørdagens opprykkskamp, sier Sparta/Bragerøns spillende trener John-Erik Loe Olsen til Liernett i dag

En formiddag på borgen

Da den kom på slutten av 1300-tallet var den alt ganske umoderne. Middelalderborgen var i ferd med å utspille sin rolle som forsvarsverk.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Plass til flere spillere

Disse glade håndballjentene i Reistad IL utmerker seg med sitt gode forsvarspill -

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

Bytter moderklubb

Liungen Stars Futsal deltakelse i årets 1. divisjon, i regi Norges Fotballforbund, er endret til Lier Stars Futsal.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Flytter til falleferdig sykehus

- Barn og unge fortjener ikke så dårlige forhold i 2008, uttalte Reidar Lauritsen, fra Sylling til Drammens Tidende i går, som en kommentar til at utviklingshemmede barn og voksne må flytte til Lier sykehus for å spare penger

Jentespillere i toppoppgjør

Lier IL s kaptein Heidi Ellingsen (tv) var nok mer fornøyd enn Liungens Cecilie Ellingsen etter kampen i går.

Lover godt for bandysesongen

De allsidige lilleputtene i Spa/Bra viste under siste helgs kombinasjonscup i Sarpsborg at de behersker lagspillets finesser, både sommers- og vinterstid --

Flott innsats

Sparta/Bragerøens 10-årige bandygutter viste spilleglede og fine resultater i Drammen i helga

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Liungens assistenttrener forlater klubben

Hasse Svanberg blir ikke med videre etter nedrykket fra Toppserien. I stedet blir han trener for gutter elite i Konnerud Idrettslag. - Jeg har ingen kommentar til det Liungen har gjort i trenerspørsmålet, sier Svanberg til Liernett i kveld.

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

Norge vant med Liungenspiller på laget

Liungens venstreback, Kristin Jonvik, bidro til at Norge slo Polen 4-2 i dag.

Liungens herrelag kretsmestere i fotball

Finalen i kretsmesterskapet i fotball, herrer femtedivisjon skulle avgjøres på Gulskogen kunstgressbane i går. Desverre trakk Jevnaker laget og Liungens herrelag kunne hente pokalen uten kamp.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener, Roger Johansen (på bildet), har stor på det unge laget mot kvalifiseringskampene i november.

Tilbake i Lier

- Ane Jakobsen Bjerke (her th sammen med Ingunn Sørum) med sin toppserieerfaring og fine holdninger er et løft for vårt seniorlag, sier trener Brede Nybråten.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener Roger Johansen ( på bildet ) har stor tro på det unge laget fram mot kvalifiseringskampene i november.

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

Ny bandyjubel

Spa/Bras lillegutter fortsetter å imponere --