Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6a2324254e271185f76f0fe542b5f00e

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

 - Det ble 3-2 over Nest-Sotra på «Golden Goal», rapporterte Stine på mobil til Liernett like etter kampslutt i går. Scoringen kom i 2. ekstraomgang. Laget hadde ellers følgende resultater: 2-2 mot Brane, 1-0 over Vålerenga United og 2-3 mot Larvik Turn Hvit. 13 lag deltok i år i klasse Z

36 år gamle Stine studerer helsefag i Drammen. Stine kommer fra Lørenskog og har vært trener i 12 år, både i Lillestrøm og siden 2007 i Borgen Unified. Da hun flyttet til Buskerud, valgte hun å melde seg inn i Liungen for å spille fotball selv også. Men hun pendler en gang i uka til Jessheim for å trene laget.

Resultatene under Norway Cup ble ; 2-2 mot Brane, 1-0 mot Vålerenga United og 2-3 mot Larvik Turn Hvit og til slutt 3-2 mot Nest-Sotra i bronsefinalen.


Her er de glade målscorerne etter brfonsekampen. Fra venstre:  Kim Andre Åsman, Sindre Gromsrud,  trener Stine Evita Lauten-Tøftum og Robert Sagsven


Her er laget som deltok i årets Norway Cup. Bak fra venstre Per Arne Nilsen, Thore Andersen, Tom Andre Tøftum, Erik Edvardsen, Tor Erik Larsen, Marius Rundhaugen og Hans-Henrik Andersen. Foran fra venstre trener Stine Evita Lauten-Tøftum, Kim Andre Åsman, Carl Petter Scharning, Sindre Gromsrud, Kim Korshavn Kjeldsen og Robert Sagsven.

Spillere i Norway Cup 2012 for Borgen som ikke var til stede da bildet ble tatt: Anders Olsen og Bjørn Terje Slemdal.

Lagets 15-årige historie

- Som publikummer på våre kamper får du oppleve latter, glede, humør, sier Stine Evita. - Og det er alltid et smil på lager. Det er stor idrettsglede hos spillerne.

Laget er ett lagene i Borgen IL, utenfor Ullensaker. Borgen Unified er et lag der utviklingshemmede og funksjonsfriske spiller på samme lag. Det spilles 5 og 7èr fotball, gutter og jenter kan spille på samme lag.

Borgen Unified ble grunnlagt i 1997. Laget har vant Norway Cup i 2005, 2007, 2008, 2009 og 2010.

Dessuten har laget også gått til topps i SIF-Civitan CUP Drammen 2010 og 2011 og var i B-finalen på Landsturneringen uoffisielle norgesmesterskap for unified fotball i 2008.
Laget har vunnet Fair Play-priser både i 2006 og 2010.


Mer om fotballtilbudet

Borgen Unified er først og fremst et fotballtilbud for utviklingshemmede. - Spillere med utviklingshemmede skal være i flertall til en hver tid. De funksjonsfriske kan ikke stå i mål, og de skal være en hjelpende hånd for de utviklingshemmede. De som spiller på ordinære lag har noe å lære av unified, den spillegleden de utviklingshemmede viser når de spiller fotball eller holder på med andre idretter. Det er et høydepunkt i hverdagen når det gjelder å komme på treninga og spille kamper/cup.

De utviklingshemmede kalles i regelverket spillere, og de funksjonsfriske for partnere.

Partnerne har en viktig oppgave med å tilpasse sin rolle slik at han/hun blir en brikke i spillet på lik linje som spillerne. Det er ingen som på noen måte skal dominere en kamp eller en trening i Unified Fotball-sammenheng. Dette gjelder både internt i laget og i forhold til andre lag. Det er opp til trener, lagleder og partnere og sørge for at dette blir opprettholdt, forteller Stine Evita Lauten-Tøftum. 

Forrige artikkel:Kollisjon, rus bak rattet og stort dieseltyveriNeste artikkel:- Går for klasseseier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 4. august 2012 12:50: Anne
Hei dere i Liungen.
Hvorfor er bruker der ikke Stine som trener i et av lag i Liungen ?
Gratulerer Stine og så moro.
Søndag 5. august 2012 06:24: Stine Evita
Tusen takk Anne :-)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode