Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5a8876c8b9435a494ed792ddca84b1e6

I skyggen av håndball og fotball

Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket klubb. Etter en samtale med unge skribent Bill Sidney Sandstrøm får vi her et innblikk i denne sporten.

I et land som er hovedsaklig dominert av håndball og fotball er det vanskelig for nye idretter å slå til. Cricket er en av de idrettene som har prøvd seg med lite hell. Denne underlige idretten som er folkesporten i Australia, New Zealand, India og Pakistan kom til først til Norge på slutten av 80- tallet. Da var det få lag som spilte bare noen kamper i året. I de siste årene har det vært en fremgang i Cricket, og nå er det 35 lag som spiller i to divisjoner. Sesongen start i mai og fortsetter hele sommeren inntil serieslutt i september.

Sajid Mukhtar, som er broren til landslagskapteinen, forteller at de fleste lagene finnes rundt Oslo men ett lag er blitt stiftet i Stavanger. Det finnes to lag i Drammen, og Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket Klubb, som han var med å stifte i 1997. Sajid er født i Norge, og drev med andre idretter som barn. Nå er det cricket det som tar opp fritiden. Han er ikke heltids spiller, men trener èn gang i uka om vinteren og to ganger i uka om sommeren, pluss eventuell kamp.

Det norske landslaget i cricket ble stiftet i 2000 og spiller i 5. divisjon. Det er  7 divisjoner i Norge. Noe det norske landslaget blir kritisert for er at det innholder bare spillere fra India og Pakistan, og ikke har en eneste etnisk nordmann. Sesongen starter i mai og fortsetter hele sommeren, inntil serieslutt i september.


Sajid Mukhtar

Hvordan spilles det?

Cricket er en utrolig vanskelig idrett å skjønne når man ser eller spiller det for første gang. Det kan ligne litt på brentball, men i noen turneringer kan en kamp vare i seks dager. De norske lagene spiller som regel bare noen timer og tar det litt mindre seriøs enn andre ligaer. Cricket spilles på en oval formet bane med en avlang stripe hvor meste parten av spillet foregår. Det er to lag, hver med elleve spillere. Målet med spillet er å få flere poeng enn motstanderlaget. Laget får et poeng ved at slagmannen slår ballen slik at han og medspilleren har tid til å bytte sider på midtstykket. Ved et godt slag vil spillerne kunne score flere poeng. Det gis seks poeng dersom ballen slås utenfor banen. Bak slagmannen står det tre pinner også kalt wickets. Treffer ballen wicketen bak slagmannen, er slagmannen ute. Hvis et lag oppnådde 232/8 betyr det at laget scoret 232 for tapet av 8 wicketer.

For mer og detaljert informasjon om hvordan cricket spilles og poengene regnes, se: http://no.wikipedia.org/wiki/Cricket#Scoring

Les mer om cricket i Drammen:
http://www.dck.no/

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode