Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dcb89450cc10697235c09ea00ecb7b3f

Stool Ball

A Sussex Game eller alle ballspills mor. Det er ikke godet å si hva som er rett. Det spilles i hvert fall i Suseex og er svært gammelt. I Eastbourne har elever fra Lier i snart 40 år fått prøve seg

 Det begynte med at budeiene som før i tda satt ute på jordene og melket kyrne, måtte bruke setet på melkekrakken til foresvare seg mot primitive gutter som ønsket å tiltrekke seg jentenes oppmerksomhet ved å kaste småstein og jordklumper på dem.

Siden utviklet det hele seg til et spill der stolsetet ble byttet ut med en wicket som ble forsvart av en batsman utstyrt med et steikepannelignede slagvåpen i tre. To lag ble valgt , elleve på hvert, ett inne, det andre ute. Innelaget skulle forsvare wicketen, utelaget var spredt utover banen.Så gjaldt det å få flest mulig runs (løp).

Når vi slo ball i gata, brukte vi noe av terminologien og reglene fra slåball, pol og løp. Cricket er utviklet fra Stool Ball, men er mer sofistikert og krevende. En runde Stoll Ball strekker seg seg gjerne over lang tid, og det er ikke uvanlig at spillerne midt i kampens hete finner tid til ”a cup of tea”.

Kjennskap til spillet inngår som en del av det pensumet Kjarten Ruud har lagt inn i språkreisene til Eastbourne. ”Boring but fun” er hva han selv sier om spillet. Noe elevene langt på vei er enige i. I hvert fall helt til ordet fun. Men det tar tid å sette seg inn i spillets mange fine detaljer, og et par runder på rugbybanen i Eastbourne er ikke nok til å få med seg alt hva Stool Ball har å by på.

Forrige artikkel:Mangfoldig fritid i LierNeste artikkel:Gymsaler til besvær!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode