Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 1db548b323066cff8f3742569a9b3d6d

Hyggelig på niendeklassenes friidrettsdag.

Hvert år møtes niendeklasser fra hele Lier for å konkurrere i friidrett. Stedet er Liers fineste om ikke eneste anlegg for friidrett – Sylling. I år var det nok Tranby som stjal mye av showet. Det jeg satte mest pris på var det gode været og den fine stemningen. Mange hyggelige unge, i ikke for alvorlig konkurranse.

I liten ball for jenter ble dobbeltseier for Sylling. Siri Fauske vant med et fantastisk kast på 54,5 meter, klassevenninnen Kristina Grøndahl fulgte bare 3 meter bak. Line Phan fra Lierbyen stakk av med tredje plass. I gutteklassen vant Ole Christer Selvig fra Stoppen. 74 meter lar seg virkelig høre. Tranby stakk av med delt andreplass for Håkon Trømborg og Augustin Dullum.

Camilla Kvig fra Tranby dominerte kulefinalen, og vant til slutt med et støt på hele 9,06. Helene H Mathisen og Kristina Grøndahl tok henholdsvis andre og tredjeplass. Augustin Dullum (Tranby) vant kule for gutter knepent foran Kristian Iversen (Sylling) og Frans Titulaer (Lierbyen) Dullum støtte 11,50 meter.

Sindre Kristiansen vant høyde med 1,65 - rett etterpå perset han med 1,68!

I høyde var for jenter vant Emilie Sendstad fra Tranby med 1,40. Tone Strøm (Sylling) og Silje Bundli (Tranby) fulgte nærmest. Sindre Kristiansen fra Sylling var utilnærmelig i guttenes finale. Han stoppet på 1,65 – hvilket er det beste resultatet jeg kan huske. Tranbyguttene Tavn Le Hoang og Sindre A. Gåsvik fulgte.

Christoffer T. Moseng (Lierbyen) vant guttenes lengde finale klart foran Christoffer Olsen (Lierbyen) og Fredrik Cappelen (Tranby). Moseng med et sprang på 5,01. I Jenteklassen seiret Anne Lene G. Johansen (Sylling), med 4,20. Riikka Sonninen (Stoppen) tok andreplass, mens Silje Bundli Tranby sikret tredje.

Tranby 9E vant jentenes stafett (4X100 meter) Helene Hov, Ingrid Høgset, Camilla Kvig og Mari Bergerud løp inn på tida 1,00,19 vel 2 sekunder før Sylling og 3 sekunder foran Tranby 9B.

Mye spektakulært i guttenes høydefinale

Stian Solberg (Tranby) vant guttenes 1500 meter på tida 5.01.29, John Andreas Utengen (Tranby) kom i mål kun hundredeler bak bak. Simen Solberg (Lierbyen ble nummer 3). Tone Strøm (Sylling) var eneste deltaker i jenteklassen, men løp inn til sterke 6.06.45 – tvilsomt om noen hadde fulgt henne uansett.

Guttenes 400- meter ble en fiasko. Alle deltakere løp rundt og tullet (helt barnehage!) , derfor ble samtlige disket. Jentenes 400 ble vunnet av Mina L. Roland (Stoppen) på tida 1.17.53 , foran Oda Terjesen Hauge (Lierbyen) og Ida Saltermark (Tranby)

60- Meter er friidrettens formel 1. Her var det mange påmeldte og hard konkurranse om plassene i finalen. Flere ganger måtte målfoto tas i bruk for å finne plasseringsrekkefølgen. I jentenes finale vant Ingrid Hogset (Tranby) klart på 8,70. Line Floor Ulvang (Tranby) tok andre plass og Tone Strøm (Sylling) / Anja Krog (Stoppen) Delte tredjeplassen.

Tam i sort skjorte ser ut til å vinne, men legg merke til Emil lengst fra kamera...

Guttenes finale ble svært jevn. Ved første øyenkast kunne det se ut som om Tam Le Hoang (Tranby) var først, men foto viser at Emil Christoffersen (Tranby) er langt fremme. Dommer Jan Terje Nilsen studerte foto grundig før han dømte dem inn likt på tiden 7,90. Fredrik Olsen (Tranby) ble nummer 3.