Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hyggelig på niendeklassenes friidrettsdag.

Hvert år møtes niendeklasser fra hele Lier for å konkurrere i friidrett. Stedet er Liers fineste om ikke eneste anlegg for friidrett – Sylling. I år var det nok Tranby som stjal mye av showet. Det jeg satte mest pris på var det gode været og den fine stemningen. Mange hyggelige unge, i ikke for alvorlig konkurranse.

I liten ball for jenter ble dobbeltseier for Sylling. Siri Fauske vant med et fantastisk kast på 54,5 meter, klassevenninnen Kristina Grøndahl fulgte bare 3 meter bak. Line Phan fra Lierbyen stakk av med tredje plass. I gutteklassen vant Ole Christer Selvig fra Stoppen. 74 meter lar seg virkelig høre. Tranby stakk av med delt andreplass for Håkon Trømborg og Augustin Dullum.

Camilla Kvig fra Tranby dominerte kulefinalen, og vant til slutt med et støt på hele 9,06. Helene H Mathisen og Kristina Grøndahl tok henholdsvis andre og tredjeplass. Augustin Dullum (Tranby) vant kule for gutter knepent foran Kristian Iversen (Sylling) og Frans Titulaer (Lierbyen) Dullum støtte 11,50 meter.


Sindre Kristiansen vant høyde med 1,65 - rett etterpå perset han med 1,68!

I høyde var for jenter vant Emilie Sendstad fra Tranby med 1,40. Tone Strøm (Sylling) og Silje Bundli (Tranby) fulgte nærmest. Sindre Kristiansen fra Sylling var utilnærmelig i guttenes finale. Han stoppet på 1,65 – hvilket er det beste resultatet jeg kan huske. Tranbyguttene Tavn Le Hoang og Sindre A. Gåsvik fulgte.

Christoffer T. Moseng (Lierbyen) vant guttenes lengde finale klart foran Christoffer Olsen (Lierbyen) og Fredrik Cappelen (Tranby). Moseng med et sprang på 5,01. I Jenteklassen seiret Anne Lene G. Johansen (Sylling), med 4,20. Riikka Sonninen (Stoppen) tok andreplass, mens Silje Bundli Tranby sikret tredje.

Tranby 9E vant jentenes stafett (4X100 meter) Helene Hov, Ingrid Høgset, Camilla Kvig og Mari Bergerud løp inn på tida 1,00,19 vel 2 sekunder før Sylling og 3 sekunder foran Tranby 9B.


Mye spektakulært i guttenes høydefinale

Stian Solberg (Tranby) vant guttenes 1500 meter på tida 5.01.29, John Andreas Utengen (Tranby) kom i mål kun hundredeler bak bak. Simen Solberg (Lierbyen ble nummer 3). Tone Strøm (Sylling) var eneste deltaker i jenteklassen, men løp inn til sterke 6.06.45 – tvilsomt om noen hadde fulgt henne uansett.

Guttenes 400- meter ble en fiasko. Alle deltakere løp rundt og tullet (helt barnehage!) , derfor ble samtlige disket. Jentenes 400 ble vunnet av Mina L. Roland (Stoppen) på tida 1.17.53 , foran Oda Terjesen Hauge (Lierbyen) og Ida Saltermark (Tranby)

60- Meter er friidrettens formel 1. Her var det mange påmeldte og hard konkurranse om plassene i finalen. Flere ganger måtte målfoto tas i bruk for å finne plasseringsrekkefølgen. I jentenes finale vant Ingrid Hogset (Tranby) klart på 8,70. Line Floor Ulvang (Tranby) tok andre plass og Tone Strøm (Sylling) / Anja Krog (Stoppen) Delte tredjeplassen.


Tam i sort skjorte ser ut til å vinne, men legg merke til Emil lengst fra kamera...

Guttenes finale ble svært jevn. Ved første øyenkast kunne det se ut som om Tam Le Hoang (Tranby) var først, men foto viser at Emil Christoffersen (Tranby) er langt fremme. Dommer Jan Terje Nilsen studerte foto grundig før han dømte dem inn likt på tiden 7,90. Fredrik Olsen (Tranby) ble nummer 3.


Publikum koste seg som vanlig.

Nok en gang et hyggelig arrangement. Publikum koste seg og alle var tydelig enige om at det hadde vært en fin dag. Vel møtt igjen neste år!

Friidrett Sylling

Flere saker fra arkivet

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Tinestafetten 2009

59 lag deltok i årets tinestafett i Sylling

Strålende vær på Tinestafetten

Værgudene smilte til arrangørene og barn, og ungdom fra skolene i Lier fikk perfekte forhold for løping.

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Nærmer seg kretsmesterskap

Lier IL s J-14-lag vant den avgjørende kampen mot Liungen onsdag kveld

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Bibliotek får ny sjanse

Det avtroppende Kultur- oppvekst og undervisningsutvalget vedtok enstemmig å utsette saken om bibliotekstrukturen i Lier til behandlingen av budsjettet for 2008.

Julegrantenning i Lier

Igjen er det julegrantenning i Lierbyen, på Nøstehagen, på Tranby og i Sylling

Liersolister Buskerud-mestre

Liungene Håvar Engen fra Tranby og Ida Fuglerud vant sine klasser under buskerudmesterskapet for solister og ensembler i helga

Folkefest på Tranby

Korpsene og de glade barna trakk opp stemningen i et flott arrangement på Tranby

Tranby vant skoleturneringen i fotball.

Fredag møttes åttendeklassinger fra hele Lier til fotballturnering på Stoppen. Med rekordmange lag til start lå alt til rette for en bra dag. Til slutt stakk Tranby skole av med de 2 første plassene.

Sterk avslutning av lierturnerne

Tranby Turns leder Lene Nilsen kan glede seg over gode prestasjoner under helgas KM i Tranbyhallen.

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Vant klassen sin

Martin Nilsen fra Sylling vant klasse 12-16 år i Kristinaløpet i Tønsberg i helga

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

Tranby bibliotek reddet

Formannskapet sa nei til rådmannens forslag om legge ned Tranby Bibliotek

"Det lyser i stille grender"

Stemningsskaperne var mange under den tradisjonelle jultetretenninga rundt i Lier --

Hvorfor ikke fast dekke?

Lærer Jan Terje Nilsen ved Sylling skole koste seg sammen med elevene på friidrettsdagen på Sylling stadion for 10. klassinger i går, men han synes de aktive fortjener langt bedre forhold--

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Guttekonferansen- Shera?

I dag skal gutta chille’n på Sylling.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Speidere fra Tranby på 6. plass i NM

Patruljen Sofagris konkurrerte om å bli Norges beste speidere i Granåsen i helgen

Sølv i junior-NM

Løpstalentet Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok andreplassen i lørdagen NM i terrengløp for junior

Stemningsfullt på Nøste og Tranby

Elevene sang bidro til en fin stund da den store julegrana ble tent på Tranby Torg i kveld

- Formidabel dugnadsinnsats

Natteravnene er klare for en ny sesong

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

Tranby skolekorps til topps

I søndagens Buskerudmesterskap ble det en førsteplass for Tranby skolekorps og ekstra pris til juniorkorpset.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

På høyt nivå

Før siste runde i Spar-serien, avsluttet St Hallvards håndballgutter 89, 90 og 91 , her representert med Martin Gravdal Haldorsen, med 8. delsfinale mot et topplag i Rødspættecup i Danmark

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Turn er populært

Forrige sesong var Tranby Turn med og representerte Norge i Nordisk mesterskap. Nå har interessen blant de yngste økt eksplosivt -

Best igjen

I det individuelle løpet i forbindelse med den tradisjonsrike Holmenkollstafetten viste nok en gang liungen Gjermund Sørstad vinnervilje --

Til UM i fire kastøvelser

Femtenåringen Ola Stunes Isene fra Lier viste sist helg at han behersker mer enn diskos --

Medaljehøst for liunger

Det ble topplasseringer for søskenparet Berit og Ola Stunes Isene, Vilde Gaarder og Rasmus Gjemmestad (på bildet) under årets Tyrvingleker.

Tranby skolekorps vant Buskerudmesterskapet

I går hadde korpset kjempesuksess med jubileumskonserten i Asker. I dag ble det fullklaff i Buskerudmesterskapet på Hønefoss.

Vinn eller forsvinn i morgen

Som ventet går både Sylling 14 og Lier 1 G 13 (på bildet) videre til A-sluttspill i Norway Cup etter nye seire.

Kastetalent fra Lier

Ola Isene vant en overlegen seier i kule under Ungdomsmesterskapet i Drammen i helga.

Vetrhus Bluesband

Tranby Pub Lørdag 20. Mars På scenen kl. 22.00

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Sylling IF - Lier IL

Hvem vinner lokaloppgjøret i 5. divisjon lørdag 20. oktober?

Tora Eidsvåg vant førsteprisen

Talentiade ved Sylling skole.

Seier i Scandinavian Open

Kickboxeren Kristin Ulvund fra Sylling vant sin klasse klart i Oslo.

For mange baklengsmål

Feil bakover på banen felte Sylling i går. Kristian Capellen scoret to, men det var ikke nok.

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Legge ned Tranby bibliotek?

Rådmannen foreslår å legge ned Tranby bibliotek. Hva mener du?

Gjermund Sørsdal vant Kanada rundt.

Det var perfekte forhold for løping da Kanada rundt ble gjennomført for 24. gang. 81 deltakere løp enten 6 eller 12 kilometer.

"Over bekken etter vann"?

Liungentrener Roger Johansen har hentet inn to talenter utenom Buskerud, men finnes det ingen talenter fra Tranby og Sjåstad?

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

En hilsen fra Nordigarden og Tranby

Til tross for hell og lykke fra Nordigarden endte Anette Sagen, bosatt på Tranby, på en 22. plass i Ski-VM.

Søsken med tre medaljer

Kristin og Hanne Ulvund tok hver sin sølvmedalje, mens broren Finn Olav gikk helt til topps under NM i boksing for ungdom i helga

17. mai på Tranby

17. mai-toget på Tranby gikk fra Hennummarka til Tranby kirke.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Alle veier fører til Tranby kirke

Skolene Hallingstad, Hennummarka og Nordal går i samme tog 17. mai, fra Hennummarka skole til Tranby kirke.

Pitch - konsert på Tranby pub - 27. desember

Tranbybandet Pitch spiller på hjemmebane. Stedet er Tranby pub, tidspunktet 27/12 og prisen er skarve 50 kroner.

Luciafeiringen i Tranby Barnehage

Et blinkskudd fra barnehagen på Tranby

Ida Fuglerud med sterk fjerdeplass i NM for solister

Solid innsats fra Lier

Livet i kulissene på 17. mai

Tranby skolekorps har som vanlig hatt en travel 17. mai, hvor de blant annet har vært innom fire forskjellige skoler.

Startnummer, premier og vafler

Endelig kom snøen tilbake til Tranby og skikarusellen kan snurres i gang.

Hektiske dager på Tranby

Konserter og loppemarked betyr travle dager for Tranby Skolekorps de nærmeste dagene. For andre betyr det muligheter til gode kjøp og musikkopplevelser.

Sylling kom tilbake

Fotball herrer 7.div

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Sverre Isachsen vant på Lyngås

Hjemmefavoritt Sverre Isachsen fra KNA Eiker vant jubileumsløpet på Lyngås Motorbane i sin Ford Focus, og dermed sikret han seg også årets NM-tittel.

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Så tennes julegranene

Det er et bredt tilbud for de som ønsker å oppleve adventshelga med strålende barneøyne

Nattcafè på Tranby menighetshus.

Fredag 8.10 arrangerer Tranby Tensing nattcafe på Tranby menighetshus. Lierbandene Abstinens og Essemde stiller opp og spiller.

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Tranby skolekorps leder an

I tråd med tradisjonen feiret Tranby skolekorps nasjonaldagen med barnetoget på Tranby.

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Lokal artist på dansegallaen

Therese Ege fra Tranby, med platedebut i desember, synger med Ole Ivars på lørdag

Sterke bokseprestasjoner

Finn Olav Ulvund beseiret en sterk brite i semifinalen, mens søster Hanne (tv på bildet) utklasset sin danske motstander i Danmark i dag.

Juletid er kirketid

Skal du i kirken i jula? Her finner du en enkel oversikt

16-åring fra Tranby omkom

En gutt fra Tranby omkom i en trafikkulykke natt til lørdag

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

NM-sølv i motocross

Jan Olav Lunewski (bildet), fra Tranby og NMK Lier kjørte inn til andreplass i MX1 på lørdag

Tranby bluesklubb får kulturprisen.

- Overraskende men svært hyggelig, sier en leder i bluesklubben Robert Blåhella. Tranby bluesklubb stakk av med årets kulturpris samt 10 000 kroner.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Sølv på 3000 meter til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling tok sølv i junior-NM i Bodø

Vond opplevelse

Sindre J Haverstad var i sin livs form under NM for fem uker siden, men VM i skiorientering er blitt en skuffelse for liungen.

Juletoner i Tranby kirke

Bygdas eldste korps, Hennummusikken, med gjester inviterer til julekonserter i Tranby kirke førstkommende søndag.

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

To klasseseire og god laginnsats

Lier IL s Eirik Langerud (tv) og Marie Rokke Jagland vant sine klasser i ROS-sprinten på søndag.

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Buskerudfestivalen 2007

Skole og amatørkorpsene tevler på St. Hallvard

Det gror i skiskyttermiljøet

Den fine innsatsen til Lier IL s løpere i dag, tyder på at det kan komme nye løpere i kjølvannet av VM-uttatte Anders Brun Hennum fra Tranby ---

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

Små ressurser, men gode resultater

Tranby Turns gutter er kvalifiserte til Nordisk mesterskap etter sine prestasjoner under Oslo Open den 17. mars. Her svever Steffen Olsen høyt under trening på onsdag.