Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

"Over bekken etter vann"?

Liungentrener Roger Johansen har hentet inn to talenter utenom Buskerud, men finnes det ingen talenter fra Tranby og Sjåstad?

Marlene Christoffersen (15) fra Teie ved Tønsberg og Siri Hårklau (18) fra Vestfossen er to av talentene som er hentet inn for å bygge opp et "nytt" Liungenlag.

Både Sjåstad og Lier IL på Tranby har produsert taleneter de siste åra, eksempelvis Lene Ask Johannesen og Ingrid Høgset. Begge to fikk spilletid i Toppserien i år.

Trener for Team-Liungen Petter Høgset "fikk sparken" i august. Nå prøver han å bygge opp et ungt seniorlag med flere juniorer på Tranby. Det kan virke som en tidligere konflikt hindrer et talentsamarbeid mellom Lier IL og IF Liungen. Trener Roger Johansen uttalte også i forrige uke til Liernett at et samarbeid med Sjåstad  og andre klubber i fylket er ønskelig.  Dette ble gjentatt igjen overfor Drammens Tidende. - Å bygge stein for stein, sier Johansen. Da er det kanskje lurt å  se nærmere på "uslepte diamanter" i lokalmiljøet --  Så vidt vi vet, er det  Lier IL på Tranby som har de fleste spillerne i aldersbestemte klasser. 

4 kommentarer

Fredag 8. desember 2006 11:54: Donald
Grunnen til at Lier ikke klarer å få til en topp lag er fordi ingen klubber prater med hverandre om samarbeid om talentene. Det er direkte flaut at trenere og ledere ikke klarer å snakke i sammen. Ungdom blir de store taperne
Fredag 8. desember 2006 13:38: Hans Petter Hoelstad
Til info: Sjåstad og Liungen er i gang med et spennende samarbeid på J13/14 for neste år. Vi håper dette kan bli en mal for senere samarbeid. Lier, Sjåstad og Liungen har også hatt et møte denne uken angående samarbeid J16/17 og 19. 6 Sjåstad jenter på Liungen trening i går. Målet for samarbeidet er at flest mulige jenter skal spille fotball lengst mulig. Her burde det vært sjekket litt bedre før man kritiserer jobben som gjøres i de enkelte klubber.
Fredag 8. desember 2006 13:58: Donald
Det var på tide at man samarbeider klubbene i mellom. Det blir spennende å følge med. Jeg trur at Lier hadde hatt en herrelag i 2 divsjon hvis klubbene hadde samarbeidet tidligere.
Lørdag 9. desember 2006 02:30: Torger Almaas
Muligens kan spørsmålet oppfattes som kritikk, men i så fall konstruktiv kritikk, håper jeg. Man kan vel ikke si verken Liungen eller de andre klubbene har vært systematiske mht til samarbeid og talentutvikling i en kommune med 22 000 innbyggere og INGEN konkurrerende klubber i fylket. Hvis dere ikke allerede har gjort det ,invitèr alle trenere, både nåværende og tidligere/sparkede trenere til en åpen debatt. Det kan bli slitsomt, men kanskje fruktbart.
Derfor er det gledelig, at klubben etter tre nedrykk nå har fått inn et trenerteam/en klubbledelse som har forståelse og vilje til hva som må til i praksis for å skape en toppidrettskultur innen kvinnefotballen. Lykke til!
Og herrefotballen må jo nærmest kalles et "mørkt fastland" på fotballkartet --Hvis noen finner en kommune med 22 000 innbyggere som ikke har et lag i 4.divisjon, så gi oss et tips i denne spalten --

Flere saker fra arkivet

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Liungens framtid

Dagens loddselgende fotballjenter får stå som en illustrasjon for den nye ungdomslinja, og spillertroppen som møter Hallingdal i morgen har en gjennomsnittsalder på 19 år --

Talentene forsvinner?

Ingrid Høgset er en av flere i rekken av talenter som forlater Liungens 1. divisjonslag.

Thun erstattes av keepertreneren

Roger Johansen blir sannsynligvis ny hovedtrener for Liungen.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener, Roger Johansen (på bildet), har stor på det unge laget mot kvalifiseringskampene i november.

Møter en medaljekandidat

Arna-Bjørnar med hele fem landslagspillere møter Liungen på Liungbanen i morgen, men trener Roger Johansen satser friskt med nytt midtstopperpar Maja Nordahl (på bildet) og Katrine Nydahl.

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Løp motstanderne i senk

- Viljen var god, men vi var for unøyaktige, sa Liungens trener, Tommy Nordstø, etter at Skrim ble slått 4-1 på Liungbanen i kveld.

Feilsitert i Drammens Tidende

- Det er ikke riktig at Guro Sandnæs har sagt at hun skal gi seg i Liungen, sier trener Roger Johansen til Liernett.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener Roger Johansen ( på bildet ) har stor tro på det unge laget fram mot kvalifiseringskampene i november.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Lier IL satser på jentefotball

Fra kommende sesong stiller Lier IL med junior 11-lag for jenter, og tidligere trener for Team Liungen, Petter Høgseth (på bildet), står ved roret.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Siste sjanse for Liungen

- Jeg tipper 4-2 til Liungen, sier en optimistisk daglig leder Hans Petter Hoelstad før returkampen mot Grand, Bodø i morgen.

Monica tilbake?

Tidligere midtstopper for Asker og Liungen, Monica Løvseth, har trent med Liungen denne uka.

Svever i fotballens bakgård

Det finnes neppe en annen kommune med Liers befolkningsmengde som ikke har et fotballag i herreklassen høyere enn 5. divisjon ---

Resultater Kanada Rundt 2011

Her er alle resultatene fra gateløpet Kanada Rundt 10. mai 2011.

Nytt kalastap for Liungen

Bra med i første omgang - så sank Liungen som en stein.

Sparer fire spillere

Både Miriam Mumtaz (på bildet), Kathrine Nydahl, Anneli Ingebo og Marthe Kvaale, alle med småskader står over årets siste hjemmekamp mot serieleder Trondheims-Ørn, men er nok klare igjen mot Klepp neste helg.

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Disse skal vi ta på onsdag!

Liungen tapte 1-0 i Bodø

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Fortsatt menighetskontor i Sylling

Menighetskontoret for Sylling og Sjåstad flyttes ikke til Lierbyen, slik kirkesjefen ønsket. I alle fall ikke ennå.

Slutt på toppsatsinga?

I dag avgjøres det sannsynlig om Liungen rusler ut av kvinnefotballens 1. divisjon

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

To lierlag i finaler

Lier var nærmest finaleseier etter tap i straffesparkkonkurranse, mens Liungen G-16-lag tapte sin finale i en vellykket Liungen-cup i helga

Liungentrenerens klubb mangler lisens

Asker, siste års cupmester, får ikke godkjent lisens fra Fotballforbundet. Cupfinalehelten og Liungentrener Kjersti Thun, som også atpåtil er ansatt i Asker, kan oppleve at Liungen overtar plassen i Toppserien.

Spillermøte i Liungen i dag.

- Vi skal ha et møte med spillerne i kveld, opplyser Liungens trenere Roger Johansen til Liernett.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Jente på tolv år slått ned

En tolv år gammel jente fra Tranby ble slått ned av en ukjent mann på vei hjem fra skolen tirsdag ettermiddag.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Små ressurser, men gode resultater

Tranby Turns gutter er kvalifiserte til Nordisk mesterskap etter sine prestasjoner under Oslo Open den 17. mars. Her svever Steffen Olsen høyt under trening på onsdag.

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Nytt tosifret tap

Liungen viste framgang i første omgang, men klasseforskjellen ga Trondheims-Ørn lett spill.

Fomlet i forsvar

De første 20 minuttene og tre baklengs snøt publikum for spenningen. Røas rutine og Liungens manglende tøffhet i egen sone avslørte klasseforskjell.

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Idrettsglede på Oddevall

IF-ambassadør klubben Sjåstad VestreLier hadde mye frukt til barna og foreldre som møtte opp på Oddevall til aktivitetsdag.

Test for Liungen

Lene Ask Johannesen er en av få fra fjorårets elitelag som spiller turnering lørdag i Mjøndalshallen.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Revanseoppgjør på Liungbanen

Vil Audun Langård og de andre spillerne i Liungen smile etter opprykkskampen i lokaloppgjøret på Liungbanen på søndag eller vil Lier stikke kjepper i hjulene

Liungen med Lizzy i spillehumør

Lizzy Muzungu ville foreløpig ikke bekrefte overfor Liernett om hun fortsetter i Liungen eller om hun vil spille for Grand Bodø i Toppserien kommende sesong.

Remme Brothers Band spilte på Sjåstad

130 møtte opp for å høre bluesbandet Remme Brothers band på Sjåstad Samfunnshus

Far og sønn på samme lag

Tommy Hyving har fått med seg pappa Tom Petter Hyving (bildet), som spilte på Vålerengas elitelag på syttitallet, på Liungens futsallag --

Musikalen ”Maria” på Tranby.

Fra forestillingen på skolens juleball. Musikalen ”Maria” er skrevet av Kristin H. Kollevold og Linn-Martine Sjåstad, som begge går i 10. klasse påp Tranby skole. De står for hele planlegginga, med hjelp fra flere engasjerte medelever.

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Revansjerte seg

Rikke Flåten storspilte som midtstopper, da Liungen vant igjen etter to strake tap

Bra generalprøve før kvalikken

- I motsetning til de siste kampene i høst fullførte vi andreomgangen bra, sa Liungen-trener Roger Johansen ( på bildet) til Liernett.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Liungen høyere oppe i år?

Liernett har utfordret to ordførere, hvorav den ene har vært fotballpresident, og nåværende og tidligere personer med en viss tilknytning til Liungen til å tippe rekkefølgen i Toppserien.

Gryende pessimisme i Liungen?

I gårdagens Drammens Tidende uttalte "Mr Liungen" at det blir en vanskelig jobb å skaffe forsterkninger. Trener Kjersti Thun innrømmer også at hun deler denne bekymringen i et intervju med Dt i dag.

Nytt braknederlag for Liungen

Det ble hele 0-10 mot Team Strømmen på Strømmen stadion i ettermiddag og mer hodebry for Liungens trenere, Thun og Tollefsen (på bildet th).

Valset rundt med hallingene

Rikke Flaaten og Kristine Rasmussen feirer her en de seks scoringene mot Hallingdal FK som ble statister i andre omgang ---

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Ivar Hoff refser Liungen

Liungen burde ha sagt nei takk til å overta plassen etter Asker, skrev den kjente TV-kommentoren i Drammens Tidende i går.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Tranby bibliotek reddet

Formannskapet sa nei til rådmannens forslag om legge ned Tranby Bibliotek

Stortingsrepresentant Trond Helleland på bedriftsbesøk

Stortingsrepresentant Trond Helleland besøkte i dag sveisebedriften SJE på Kortnes i Baneveien. Bedriften har nylig vært omtalt i Drammens tidende, og har sener (...)

Nye utfordringer i Spa/Bra

Angrepsspilleren Anders Fossen Nilsen (20) fra Sylling er en av flere lokale spillere som får nye medspillere med røtter fra fjerne strøk -

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Publikumsrekord i dag

Fotballinteresserte elever fra Hegg skole kan hjelpe Liungen til seier i avgjørende kamp mot Grand i dag.

Hyggelig på niendeklassenes friidrettsdag.

Hvert år møtes niendeklasser fra hele Lier for å konkurrere i friidrett. Stedet er Liers fineste om ikke eneste anlegg for friidrett – Sylling. I år var det nok Tranby som stjal mye av showet. Det jeg satte mest pris på var det gode været og den fine stemningen. Mange hyggelige unge, i ikke for alvorlig konkurranse.

Spilte sin første turnering

Sander Røed (7) spilte sin første turnering på Fotballskolen på Stoppen, og pølsa fra Roy Tollefsen smakte fortreffelig.

Fra Luton til Liungbanen

Kristian Bye Andersen (34), med erfaring fra høyere nivå i norsk fotball, bør ha forsterket tro på "nye" Liungen etter fin treningsoppkjøring som ga tre poeng i seriestarten -

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Trenerkurs på Tranby

Det avholdes for tiden trenerkurs på Tranby. Kurset er i regi av Buskerud Fotballkrets, og Lier IL er vertskap.

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor.

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Mer defensiv trygghet

- Vi stiller med fem på midtbanen i morgen, sier en alltid optimistisk Kjersti Thun før Liungens kamp mot Team-Strømmen i morgen

Eventuell ny kontrakt krever endringer

- Beholder Liungen plassen i Toppserien kreves det store endringer, sier asssistentrener Hasse Svanberg til Liernett i kveld. - Støtteappparatet må bli bedre. Nye spillere med personlighet og spisskompetanse må hentes inn på et tidligere tidspunkt. Vi må også stille større krav til spillerne. Allerede i morgen, mandag, hospiterer to unge spillere på trening med Liungen. Det er en spiller fra Solberg, født i 1989, og en ett år yngre spiller fra Glassverket.

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Misfornøyde brukere

En eventuell oppgradering av Hegg Gamle skole eller et annet lokale møter motstand blant brukerne av dagsenter for psykisk lidende.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

Storkontrakt til Kværner på Tranby

Skal bygge undervannsanlegg i India

Sandviken - Liungen - Live

Liungen banket Sandviken - Første gang på tabelltopp!

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Populær veteran

Åtte-niåringene strømmet til da Gunder Jansson fikk liernettblomsten for fabelaktig innsats for Tranby Turn.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Gjelsten-stranda

Gjelsten vil bygge nytt Godset-stadion på Lierstranda