Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

- Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong. Det sier daglig leder Hans Petter Hoelstad til Liernett i kveld.

Tidligere i dag hadde Liungen møte der de diskuterte mulige scenarioer for neste sesong. Akkurat nå jobbes det med løsninger for å dekke inn fjorårets underskudd. Nå ser man for mulighetene for finansiering ved hjelp av kunstgressfondet.

- Vi har gitt oss selv 3 uker, sier Hoelstad. Vi vil ta en vurdering på om det er sportslig og økonomisk grunnlag for videre satsing etter turneringa i Mjøndalen. Om svaret på dette er nei, kommer vi til å sikte oss inn på å bygge opp et lag på nytt. Det betyr i praksis tredje divisjon.

Styreformann i damefotballgruppa, Hans Gunnar Frivold er byttet ut med Sverre Meløe. Frivold er foreløpig "markedsansvarlig" i styret, men med tidligere meritter i minne er det svært lite som tyder på at han overlever generalforsamlingen i vinter. Frivold må ta sin del av ansvaret for at det gikk som det gikk.

Liungen kan i dag stille 11 damer til kamp, gitt at alle er skadefrie. Snittalderen er svært lav. Det kombinert med at klubben tar med seg et gigantunderskudd fra fjorårssesongen, gjør at vi ikke uten videre tror laget skal klare seg i første divisjon.  Flere av talentene man skulle bygge på fremover har forlatt klubben og styrets mange "grep" har så langt ikke fikset noe som helst.

Bilde: Ikke Bambi på glattisen, men forhenværende styreformann Frivold i slalomøvelse på skøytebanen.

Red. anm. Vi skrev at det var Sverre Munkvold som hadde tatt over som styreformann. Det stemmer ikke. Takk for tipset.

6 kommentarer

Tirsdag 30. januar 2007 13:15: hmm
Tviler på at det er Munkvold som har tatt over ?
Onsdag 31. januar 2007 10:32: Trond Myrvang
Fint at det nå tas til vettet i Liungen!! Begynn med blanke ark, og bygg opp et nytt lag fra bunnen. Lett å¨være etterpåklok, men man burde vel sett dette allerede høsten 2005. Da hadde vel laget fremdeles vært et 1. div lag, og ikke behøvd å ta veien ned til 3.div.
Talentene finnes, vær ydmyk og begynn å samarbeid med andre klubber!
Onsdag 31. januar 2007 22:54: Vært med en stund
Det eneste fornuftige her er å slippe oss ned i 3 div. Bedre da å ha som målsetting å rykke opp til 2 div. umiddelbart. 1 div. vil atte5r en gang gi et surt underskudd og et soleklart nedrykk. Plag ikke disse nedpsykede spillerne mer nå ! Ellers sjokkert å lese i Dt i går om en spiller som ga klubben eks.antall dager for å bestemme seg .. Hallo: Har du hørt om ydmykhet Bagne Ingebo?? Prøv å forstå hva du og Skjønnegård her signaliserer !!! Se nå først om dere holder mål i 3 divisjon !
Onsdag 31. januar 2007 23:05: Vidar B.
Til Trond Myrvang så kan jeg opplyse at vi samarbeider nå fremover med Sjaåstad V Lier på J 13 ,J 14 og J 16. Vi har ellers et påbegynnende samarbeide med Lier J 13. Så gjør litt mer du forundersøkelser Trond før du ytrer deg. Ellers helt enig med deg i noe av det andre du skriver :-)
Onsdag 31. januar 2007 23:21: C.H
Men det er jo grenser på hvor mange talenter og spillere det er fra sjåstad da? eller?

man burde jo samarbeide med flere klubber? ikke bare sjåstad..
Fredag 2. februar 2007 12:45: Trond Myrvang
Jeg leste om samarbeidet m Konnerud... men må innrømme at jeg ikke visste om Sjåstad, etc. Men jeg mener man må se litt UTENFOR stuedøra også, skal man få Liungen på bena igjen. Nå er det vel slik at frafallet er stort på jentesiden, og Liungens dør ikke er den første man banker på for å få spille på toppnivå. Og DET er en konsekvens av det jeg nevner i mitt første innlegg, nemlig at det var en generaltabbe høsten 2005 å si ja til fortsatt spill i Toppserien. MEN... det er mulig å starte på nytt, skape en målsetting og gi rom for å bruke tid.Tid til å gjøre et comeback i Toppserien. Kunsten er gjøre kvinnefotballen i Liungen attraktiv, og her har klubben en kjempeutfordring.

Flere saker fra arkivet

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

Rettelse til

Vi har ikke betalt Roy Tommy, sier Hans Petter Hoelstad.

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Futsalgutta innfridde

- Liungen IF futsal fikk en god åpning i 1. divisjon med to seire og en uavgjort, rapporterer Ketil Verpelstad ( på bildet)

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

Siste sjanse for Liungen

- Jeg tipper 4-2 til Liungen, sier en optimistisk daglig leder Hans Petter Hoelstad før returkampen mot Grand, Bodø i morgen.

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Thun erstattes av keepertreneren

Roger Johansen blir sannsynligvis ny hovedtrener for Liungen.

Ny daglig leder i Liungen

Sverre Munkvold (46) er ansatt som ny daglig leder i Liungen damefotball.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Banen er fin og grønn

- Vi byr på fin bane i morgen, sier markedsansvarlig i Liungen, Vidar Brastad, 35 års fartstid i fotballgruppa, og nytilsatt daglig leder og utflytta bæring Sverre Munkvold er enig. Begge gleder seg stort til årets første hjemmekamp.

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Klar for hjemmekamp

Med toppserieerfaring kan Rikke Flåten gi Liungens unge lag større slagkraft, men hun håper å slippe å ta på seg keeperdrakta i år --

Kunstgressfondet reddet?

En enstemmig generalforsamling vedtok at Liungen damefotballs rekordgjeld på 912 000 kroner skal innfris ved et langsiktig banklån og ikke ved hjelp av klubbens fond til kunstgressbane.

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Mange baklengsmål i egen turnering

Liungen har mye å jobbe med fram mot seriestart. I klubbens egen turnering i Mjøndalshallen på lørdag ble det en seier og to tap. Hele 15 mål baklengs på tre kamper er foruroligende.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Talentene forsvinner?

Ingrid Høgset er en av flere i rekken av talenter som forlater Liungens 1. divisjonslag.

- Vi skal vippe Liungen ut av cupen

Eik,Tønsbergs midtbanespiller og tidligere Liungenspiller Hege Thon (på bildet th)) er optimistisk før 2. rundekampen på Liungbanen på tirsdag.

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

Liungen med Lizzy i spillehumør

Lizzy Muzungu ville foreløpig ikke bekrefte overfor Liernett om hun fortsetter i Liungen eller om hun vil spille for Grand Bodø i Toppserien kommende sesong.

Ny brakseier for 7er-laget

Liungens damelag i sjuerfotball er ustoppelige.

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Nye trenere klare

- Det er bare noen brikker som skal på plass før de nye trenerne er klare, sier Hans Petter Holstad (på bildet) til Liernett

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

På hockeytrening med Liungen

Liungens fotballdamer er i gang med sesongoppkjøringen - i dag var det ishockey i Asker.

Tvilsomt om Liungen rykker opp

Sesongens andre tap for serieleder Mjøndalen i kveld.

Liungen nektes å spille på Marienlyst

Drammen kommune nekter Liungen å spille sine toppseriekamper på Marienlyst stadion i Drammen kommende sesong, melder Nrk 4 i kveld. Begrunnelsen er at gresset ikke tåler to kamper på samme helg.

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Oppsummering av Liungens toppseriesesong

Fra vondt til verre.

Kjersti Thun er fortsatt ønsket i Liungen

Daglig leder Hans Petter Holstad avviser DT's oppslag tidligere i dag som spekulasjoner.

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

Betsafe tror på Liungen

…men holder Grand som favoritt i kamp én

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Kontakt med lokalmiljøet

Toppdommer Kristoffer Helgerud sier takk for kampen til Remss`n Haron fra Solberg (th) og Martin Rønning Ovenstad fra Liungen etter torsdagens juniorkamp

Liungen spiller i toppserien

Et enstemmig styre i Liungen takket i dag ja til spill i Toppserien.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Roy Tommy Tollefsen blir assistent

Liungen satser på Roy Tommy Tollefsen som assistenttrener neste sesong.

SpaBra rykker opp i 3. divisjon

SpaBra slo Drafn 2-0 søndag, og sikret med det sitt tredje opprykk på bare fire sesonger.

Opprykk i boks

Liungen er så godt som i fjerde divisjon. Etter å ha sikret uavgjort borte mot Steinberg skal utrolig mye rart skje for at de ikke rykker opp. Steinberg – Liungen 2-2 (0-0)

Kamp om opprykk

Vil Audun Langaard og Liungen smile etter morgendagens kamp mot Åskolen 2?

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Fortsatt toppseriespill?

Får vi endelig se et Liungen lag som jubler på hjemmebane?

Likevel toppseriespill for Liungen

Asker tapte anken om lisensavslag i ettermiddag. Det var sjokk, fortvilelse og stor skuffelse på Føyka etter avgjørelsen litt før klokka 18 i dag. Liungen blir dermed tilbudt plass i kvinnefotballens øverste divisjon.

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Liungens herrelag rykker ned.

Det har noen dager vært klart at Liungens herrer var ferdige i fjerdedivisjon. Nå venter femte, og Hokksund ga dem en tupp i ræva på vei ned. Litt ut i andre omgang hadde vi fått nok – da lå Liungen under med 2 mot 7 mål.

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Liungen sliter

Det ble hele 11 baklengs mot Team Strømmen i treningskamp i går kveld.

Test for Liungen

Lene Ask Johannesen er en av få fra fjorårets elitelag som spiller turnering lørdag i Mjøndalshallen.

Ivar Hoff refser Liungen

Liungen burde ha sagt nei takk til å overta plassen etter Asker, skrev den kjente TV-kommentoren i Drammens Tidende i går.

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Gratulerer Liungen!

Liungens herrelag klar for 4. divisjon. Laget vant 4-0 over Huringen på Klokkarstua i går kveld. Det står mange gode prestasjoner bak årets resultater. Så langt er de ubeseirede. Det er i seg sjøl en meget stor prestasjon. Det tyder på stor jevnhet og god konsentrasjon i alle ledd i mannskapet. Med 14 poengs ledelse og klart best målforskjell er det altså ikke en gang teoretisk mulighet for at Liers beste herrelag kan bli snytt for opprykket.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Cuptap for Liungen

- Vi tapte for et bedre lag, sa trener Brede Nybråten etter at Liungen tapte 1-5 i for Rapid, Moss i cupen, men allerede på mandag venter nye oppgaver for kaptein Lene Ask Johannesen & co når de skal møte Mjøndalen.

Tap for Liungen

Liungens tap mot Amason i siste serieomgang var kanskje en naturlig utladning etter forrige helgs jubelkamp. Opprykket var sikra før dagens kamp. Kattem gjorde jobben sin. Dermed kunne ikke en seier ha hjulpet noe for å ta førstedivisjonspokalen hjem til Lier. I stedet ble det tap 0-2.

To lierlag i finaler

Lier var nærmest finaleseier etter tap i straffesparkkonkurranse, mens Liungen G-16-lag tapte sin finale i en vellykket Liungen-cup i helga

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Uanmeldt dopingkontroll

Tre Liungen-spillere måtte til dopingkontroll etter futsalkampen mot Larvik. - Overraskende, uttalte Tommy Hyving (på bildet) som var en de seks spillerne som ble plukket ut

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Tre tap og en storseier

Her scorer Tommy Hyving ett av sine fem mål av Liungen Futsal sine 17 scoringer under lørdagens kvalifisering

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Fortsatt på topp i 5. divisjon

Liungen tok med seg en forventet 4-1 seier hjem fra Numedal mot Uvdal ROV i herrenes 5. divisjon lørdag

Monica tilbake?

Tidligere midtstopper for Asker og Liungen, Monica Løvseth, har trent med Liungen denne uka.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Liungentrenerens klubb mangler lisens

Asker, siste års cupmester, får ikke godkjent lisens fra Fotballforbundet. Cupfinalehelten og Liungentrener Kjersti Thun, som også atpåtil er ansatt i Asker, kan oppleve at Liungen overtar plassen i Toppserien.