Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: eb9c38c6669de3d9e74b28659c11fcd0

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Selv om reglene sier at et lag kan miste plassen i serien om laget ikke melder avbud to kamper, ser det ut til å ordne seg for Liungen, opplyser Ronny Solbraa Bay til Liernett i dag. Liungen kunne ikke stille lag de sto siste serieopgangene før ferien, grunnet sykdom og ferieavvikling. Solbraa Bay har vært i kontakt med både fotballkretsen og de to motstanderne  Åssiden og Lier. Åssiden er villige til å spille kampen senere, mens Lier har avslått det. Det betyr at Lier vil bli tildelt tre poeng og tre plussmål.

- Vi må sette oss sammen og diskutere med juniorgruppa med tanke på høstsesongen, sier Solbraa Bay. - Liungen har en stor juniorgruppe og mange nok spillere over 16 år som kan spille på A-laget, slik at denne situasjonen må unngås for fremtiden, understreker Solbraa Bay.

Bildet fra vårens første naboopgjør mellom Liungen og Lier kan stå som en illustrasjone over situasjonen --- Tidligere Liungen-spiller Torbjørn Ingebretsen scorer for Lier. Ingebretsen er en av flere spillere som forlot Liungen før sesongstart.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 8. juli 2009 01:27: Engasjert Liung
Flott at ledelsen med sportslig leder nå tar grep i denne saken. Det er på høy tid at de yngre spillerne som er villige til å trene og har en målsetning slipper til. Trenerne må nå se at fremtiden bygges rundt de yngre og heller akseptere noen nederlag for å bygge et fremtidig lag. Er overbevist om at et lag bestående av flere yngre spillere overlever i 5 divisjon i år og gjør at målsetningen neste år kan oppjusteres. Det rekruteres og utvikles også flere gode spillere i yngres avdeling som vil kunne bidra positivt i årene fremover. Derfor bør nå lagets trenere se nytten av dette og prioritere riktig i høstsesongen. Tiden da gamle gutta som kun møter på kamp må være forbi og disse spillerne må nok heller prioritere oldboys fotball hvis det ønsker å fortsette med fotball som hobby.
Onsdag 8. juli 2009 01:34: Sambygding
Hva i all verden er det som skjer i Lier fotballen. At Lier IL ikke kan være villig til å spille denne kampen på et senere tidspunkt for å hindre et nedrykk for et lag fra samme bygd vitner om egoisme. Her er det vist kun egne interesser og poeng som teller. Her bør Lier IL sin ledelse gå i seg selv og tenke seg om på nytt i denne saken. Takk og lov for at Åssiden viser engasjement og vilje til å redde Liungen.
Onsdag 8. juli 2009 09:47: SpaBra
Helt tragisk opptreden av Lier IL. Håper opprykket deres ryker. Makan til pinlig opptreden i forhold til naboklubben deres er det lenge siden jeg har sett!
Onsdag 8. juli 2009 11:19: skeptisk
Nja, kanskje ikke helt riktig å skylde på Lier her.
http://dt.no/article/20090702/LPSPORT/351550685/1444

Kanskje ikke riktig å forvente at Lierspillerne stiller opp flere ganger fordi spillerne hos Liungen skulle på stranda? Så vidt jeg vet ga Liungen beskjed 1 dag før kamp at de trakk seg. Hvis de hadde skader og ferieavvikling burde de kanskje klart å få ut opplysninger om dette litt før, eller?
Onsdag 8. juli 2009 11:42: En gammel gutt
Beklagligvis er ikke ungguttene i Liungen gode nok til å klare seg i 5.div. De trenger fortsatt et par år med a-lags fotball for å kunne bære laget. Tror Liungen skal være glad for at de har spillere som Stian, Roar og Eivind som stiller opp år etter år for Liungen.

Skal Liungen kun sats på de ungguttene som er med nå, går de rett ned.
Onsdag 8. juli 2009 13:50: realist
Det er kanskje like greit å bygge et lag fra bunnen av da. Bestående av unge og lovende i stede for å være avhengig av de gamle år etter år, og som tydligvis sliter med motivasjonen når ferie eller en tur på stranda prioriteres over kamp.
Da er det bedre å bygge nytt lag, selv om dette kanskje må gjøres fra 6divisjon.
Onsdag 8. juli 2009 17:48: skeptisk
Dette skjedde vel med Lier IL også for noen år tilbake. Mener å huske det var delvsi fordi nesten alle de eldre a-lags spillerne gikk til fra Lier til nettopp Liungen! Lier måtte begynne på nytt fra divisjon 7, og dette er ikke mer enn 4-5 år tilbake. Nå er de oppe igjen med sjanse på opprykk til 4 divisjon. Syns det blir feil at Lier får skylden dersom Liungen hadde blitt disket. I hvert fall med tanke på utspillet fra Liungens trener om at spillerne hans prioriterte ferie/sosiale ting over kamper. Det er da ikke Lier som skal støyten for at Liungens spillere skal få slappet av i sola og spille kamper akkurat når det passer dem??
Onsdag 8. juli 2009 20:02: Tralla-la...
Denne debatten viser igjen at det helt klart kun er en ting som gjelder - nemlig å slå seg sammen og få en god unit som kjemper om opprykk til 3 div. om 3 år. Er dette så vrient å innse ?
Onsdag 8. juli 2009 20:51: Dr. Rugby
Det viktigste VAR ikke å vinne, men å delta.
Det viktigste ER .....
(Fyll ut det som mangler og send inn!)
Torsdag 9. juli 2009 09:11: Gunnar
Hvis du har et juniorlag som ikke hevder seg i juniorserien, så kan du være sikker på at de blir spist levende i 5. divisjon. Det er forskjell på smågutter og voksne mannfolk.

Liungen bør vel tenke på hva som skjedde når stort sett alle bærebjelkene på laget forsvant til andre klubber - hvorfor skjedde dette?

Ser ut til at vi får 2 fjerdediv. lag i kommunen til neste år. Har vi hatt det før? Kanskje det da blir litt kniving mellom lagene og dette bidrar til et høyere nivå, og mer satsing. Lier har vel da det beste utgangspunktet med mange juniorspillere - i hvertfall på sikt. Slik det ser ut nå så forsvinner vel Liungen ned minst en div.
Torsdag 9. juli 2009 23:05: Lier/Liungen
Lier nektet å utsette kampen? De ønsker med andre ord heller at Liungen blir degradert til 7. div. Det er edelt av en naboklubb som har "stjålet" nesten hele juniorlaget + et par A-lagsspillere slik at Liungen sliter med å stille lag! Det kaller jeg i såfall veldig sportslig gjort!!!!!!!! Heia Lier!
Fredag 10. juli 2009 00:16: Fakta
Kanskje på tide å lese i gjennom alle kommentarene her først? Det jeg kaller sportslig gjort er at alle spillerne på Lier prioriterte å bruke helgen til å gjøre seg klare til kamp på søndag mot Liungen, for så å få høre at Liungen trekker seg Lørdag ettermiddag. Og så forventer Liungen at de samme spillerne på Lier gladelig skal stille opp igjen? Fordi liungen gutta selv velger ferie fremfor kamp.. jada..!
I tillegg så skal de syte om at det Lier sin feil hvis de blir degradert.. For en gjeng!
forresten ikke så alt for mange år siden Liungen "stjal" alle spillerne til Lier så Lier måtte begynne på nytt. I 7div.. Så slutt å syt og heller bruk tia på å lese terminlista. Det er ikke så vanskelig å se om ferien kolliderer med kamp.. eller??!
Fredag 10. juli 2009 00:36: ger
Hallo til alle i fotballen,jeg er ikke involvert av noe slag i liungen,lier og sparta\br men jeg vet at gutter har vært med og spilt for lagene,har blitt fortalt også at en spiller på 93 årgangen avgjorede en kamp,denne spilleren har blitt meg fortalt at han kom ikke med neste gang,men etter noen kamper igjen ble det fortalt at flere juniorspillere varmet opp nesten en omgang og ikke fikk spilt og da lurer jeg på hva som skjer i fotballen gennerelt,4 vet ikke hvilken klubb dette var,men 4 eller 5 divisjon er vel ikke så stor forskjell.Savner noen ledere jeg som tar tak og sier hvor skapet skal stå,de klarte det i telemark og slå sammen noen lag og de lå i 2 og 3 divisjon,og jeg må jo si det er forunderlig at ikke det kan skje i 4-5 divisjon.Det er jo ikke føelser igjen der fremme i addeccoligaen og tippeliga,de som betaler mest lønn,jo dit går som regel spilleren i dag,og om de mener noe annet så ,ja så hehe
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode