Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

Liernett var til stede på innstiftesmøtet som gjerne kan karakteriseres som historisk. Mer om saken senere.

Samarbeidsgruppens innstilling hadde følgende alternativer foreslås fra Samarbeidsgruppen og blir redegjort for på stiftelsesmøtet:
Lier Sportsklubb, Ytre Lier Sportsklubb og Stoppen Sportsklubb. 23 stemmeberettige var til stede. Ytre Lier Sportsklubb fikk to stemmer, Lier Sportsklubb fem stemmer, mens Stoppen Sportsklubb med sine 16 stemmer blir navnet på den nye fotballklubben i Lier. For inntil videre er det snakk om en fotballklubb for 11-erlag. - I år vil klubbsamarbeidet resultere i 16 lag, sier Knut Grohaug som har vært med i samarbeidsgruppa. Neste år vil den nye klubben, Stoppen Sportsklubb, stille hele 20 lag på ordinær bane. Da vil Stoppen fotball bli størst i kommunen. Tidligere var Lier IL størst.

De gamle klubbene vil bestå. Det blir breddeklubber som vil engasjere barn innen allidrett og fotball og voksne innen anndre grupper som klubbene fortsatt har.

Samarbeidsgruppens innstilling til interrimstyret ble også gjennomført uten kommentarer som fikk betydning for utfallet:
Leder: Christian Aakermann, nestleder: Trude Torgersen styremedlemmer: Anne Cecilie Guneriussen, Vivi Becher, Ronny Solbraa-Bay, varamedlemmer: Aage Golmen og Knut Grothaug. Revisorer: Pål Thomassen, Lisbeth Christensen. Valgkomite: Martin Wøien Gilhuus (leder), Stein Vegar Larsen, Christine Soot Sandli.

Møteleder Pål Thomassen hadde all grunn til å være fornøyd med gjennomføringen av møtet. Thomassen er medlem av Representskapet i Liungen IF og er nå nyvalgt leder av Lier Idrettsråd.

Ellers viser vi til referat på klubbenes hjemmesider.

IL Sparta/Bragerøen:http://www.spabra.no/                 

Liungen IF: http://idrett.speaker.no/organisation.asp?OrgElementId=22822

Liungen IF Spa/Bra Stoppen Sportsklubb

7 kommentarer

Torsdag 12. april 2012 22:44: Aage
Riktig steg for bredde og topp, og flott navn! Vi gledes!
Torsdag 12. april 2012 23:09: Knut
Sikkert bra for eliten dette, men antagelig et alvorlig skudd for baugen for breddefotballen i området. Men klubber og medlemmer ønsker det, så da får vi gjøre det beste ut av det!
Fredag 13. april 2012 07:19: Trude
Fint at vi kan enes om et godt tilbud til både topp og bredde og samarbeide på ett flott idrettsanlegg i fremtiden ! Mange dyktige folk i begge klubber så dette blir bra for fotballen og ungene.
Fredag 13. april 2012 09:04: Øyvind
Gratulerer selvsagt med ett godt stykke arbeid, og ett flott navn En helt naturlig sammenslåing, men hvorfor ikke gjøre det for alle aldre. Størst i Lier, ja ja vi får ta på slosshanskene da å kjempe oss tilbake, selv om dette da kun gjelder 11`r fotball Hva det betyr for fotballen i Lier kommune generelt er vel usikkert. Jeg regner de vel fortsatt som en ren bredde klubb., men kanskje på sikt. Jeg tror nok at får å utvikle fotballen i Lier i en eller flere klubber må vi samarbeide mye bredere.
Øyvind
Lier idrettslag.
Fredag 13. april 2012 14:13: Kjakan
Nå er første steg for bedre samarbeid tatt; Spa/Bra og Liungen som har vært som katt og mus jobber sammen - det er bra. Det vises også til et samarbeid med Sylling - Flott! Hvorfor vil ikke dere gjøre det samme Lier IL? Dere ruster jo opp for å kjempe dere oppover i divisjonene og tar jo spillere fra toppklubben?! Da har vi jo bare flyttet denne samme motarbeidelsen som alltid har vært mellom de blå og røde og de gule og grønne - opp til Tranby. Da kommer vi jo ikke mye lengre.

Nedre Eiker kan leve med Mjøndalen i 1. div og Birkebeineren i 2. div i samarbeid og forflytning av spillere. I Lier klarer en ikke det samme mellom 3. og 5. div pr i dag.
Fredag 13. april 2012 21:12: J M H
Dette kan være bra, men det kan også støvsuge de andre klubbene for spillere. Jeg tenker 16 stk 11'er lag i år med min 16- 17 spillere pr lag dette vil si ca 270 stk spillere, hvor kommer de fra? Neste år 20 lag? Flott om man kan skape et miljø for fotball i Lier , men jeg tror kanskje da at det ikke blir toppfotball men fortsatt breddefotball. Tror også med et avstemmnigsgrunnlag på 23 stemmer så virker kanskje ikke interessen så stor. Enig at man må slå sammen lag for å få til 11'er lag , men det det skal litt til for å skape kultur og miljø i nye klubber. Men jeg vil ønske dere lykke til i satsingen og håper dere kan få det til.
Lørdag 14. april 2012 17:26: ISH
Dette er det verste navnet noen sinne en klubb kan ha. Det er ingen sted i lier kommune som heter Stoppen, det heter Lier stadion, så hvorfor i alle dager skulle det nye klubben får et så dårlig navn?. Latterlig!

Flere saker fra arkivet

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.

Sponsoravtale i havn

Styreleder Vivi Becher og daglig leder i Concolvo, Fredrik Røtter, er godt fornøyde ved å utvide samarbeidet inn i nye Stoppen sportsklubb.

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Klubben i mitt hjerte

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterte til å stemme på Klubben i mitt hjerte. Nå er stemmene telt. Hvilken klubb i Lier fikk flest stemmer?

Målet er opprykk

Spa/Bra ligger godt an for å komme høyere opp i divisjonsystemet, mens Lier får det tøft for å berge plassen i 4. divisjon.

Undervarme neste år?

- Det arbeides med ulike alternativer for å koble til varme under den nye kunstgressbanen på Lier stadion, sier Knut Grothaug ( på bildet th), leder av fotballgruppa i Liungen

Kunstgressbane i 2007?

Er problemene med å få et samlet "fotball-Lier" til å stille seg bak planer om en kunstgressbane med undervarme løst?

Fest på Stoppen

Knut Grothaug ( her th), styreleder i Liungen kan smile sammen med andre tillitsvalgte og love en flott åpning av kunstgressbanen den 20. oktober

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

- Alt gikk galt

Det var trener Marcus Walfridssons korte kommentar etter Spabras stortap i dag. Siste serierunde var for øvrig bedrøvelig for lierlagene.

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Lierlagene kjemper mot nedrykk.

Det ble ingen festdag for Spabras A-lagsgutter på Stoppen i går.

Deila spiller i dag

Strømsgodsets hovedtrener er med i troppen, opplyser Spa/Bras spillende trener John-Erik Loe Olsen (på bildet).

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Målfest på Stoppen

Spa/Bra overkjørte Kongsberg i andre omgang, mens Liungen fikk årets første serietap mot Modum

Dramatiske sluttminutter

Det ble en målrik kamp med to scoringer på overtid på Stoppen i kveld

Seks viktige 4.divisjonspoeng

Lier IL vant sin hjemmekamp, mens både Ronny Deila og Gabor Valo fikk sjansen fra krittmerket for Spa/Bra i Solbergelva --

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Sikret ny kontrakt

Morten Hagen sørget for tre scoringer for Spa/Bra i ettermiddag. Dermed blir det 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år -

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Parademarsj mot fjerde

Som ventet vant Spa/Bra sin kamp mot Nybyen på fredag kveld, og gutta har all grunn til å smile fornøyd, selv om to kamper gjenstår ---

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Rask oppgradering?

Kunstgressbanen på Stoppen gjenåpnes i morgen, sier talsmann Knut Grothaug i Liungen.

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Høy målsetting

Liungen J 14 måtte score åtte mål mer enn motstanderen for å vinne serien i kveld, men måtte nøye seg med èn tittel.

Et mangfold av idrettsklubber

Har du hørt om Pondus Innebandy, Valhall Rugbyklubb eller Lier Mikroflyklubb? Her finner du oversikten over 33 Lier-klubber med linker til hjemmesidene deres.

Klubben i mitt hjerte!

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterer igjen til Klubben i mitt hjerte. Hvilken klubb i Lier få flest stemmer i år?

Felles driftsselskap?

Dette kan bli en nødvendig organisasjonsform for at klubbene Spa/Bra og Liungen skal få styring på inntekter og utgifter for kunstgressbanen

Oppvarmet bane klar

Kunstgressbanen er klar for helårsbruk --

"Fredsmegler" på Ullevaal

Kristoffer Helgerud fikk god attest både fra Fotballpresidenten og andre etter cupfinalejobben som 4. dommer

Målfest på Stoppen

Edvinas Blazy har all grunn til å feire sin tredje scoring for Spabra i kveld.

Klubben i ditt hjerte?

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet arrangerer nok en gang en stor avstemming over det ganske land

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Fotballens festdager

- Cirka 500 foreldre stiller opp for at fotballglade unger fra hele distriktet kan boltre seg på Stoppen, sier Liungens Knut Grothaug

Jubler igjen

Spabra påførte serieleder Frognerparken årets første hjemmetap i går.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Festdag på Stoppen

Den nye kunstgressbanen, som innvies i morgen, vil gi større treningsmuligheter for Mustafa (her på bildet med sin far) og andre talenter innen lierfotballen

Nærmere tabelltoppen

Tomålscorer og kaptein Martin Wøien Gilhuus og Spa/Bra kunne igjen boltre seg på hjemmebane.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Historisk milepæl

Tonje Kristin Evju er den første kvinnelige leder noen gang i Lier Arbeiderpartis 100-årige historie

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Kunstgressbanen stengt

Opprustningen startet 29. april, selv om klubbene ønsket arbeidet gjort i sommerferien --

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

Liungen en breddeklubb av dimensjoner

I forbindelse med første del av Liungen.-cup fikk vi demonstrert arrangørsklubbens bredde. Det vrimlet av gule drakter på lørdag og søndag. Et par dager senere var fire av klubbens lag i aktivitet på Stoppen samtidig.

Vennskap som pleies

Glenn Solberg og danske Søren Stryger spilte proffhåndball sammen i Flensburg. På lørdag ble det spilt "dobbeltlandskamper" i fotball der også sønnene Magnus (tv) og Mads Carl spilte

- Lier stadion i ny drakt?

- SpaBra og Liungen jobber med en varmeløsning som vi håper er klar til vintersesongen 2009/2010, sier Knut Grothaug i Liungen IF

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

Møtte hverdagen

Etter to opprykk på to sesonger ble det et ublidt møte med 4. divisjon for Spa/Bras A-lag mandag kveld --

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Knokkeloppgjør på lørdag?

I går ble det bortetap for Spa/Bra, til tross for at Gabor Valo tok det som var i 1. omgang. - Nå gjelder det å slå Modum på Stoppen, sier trener Aage Golmen i dag.

Fjernvarmeanlegget må utnyttes

En kunstisbane er i høyeste grad realiserbar på Stoppen i forbindelse med bygging av nye Høvik skole, mener isentusiastene i Sparta Bragerøen ---

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Henger med i toppen

Kenneth Strysse (bildet) med sine to scoringer og keeper Kenneth Christiansen har sin del av æren for at Liungen berget tre viktige poeng mandag kveld

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Ny fotballfest på Stoppen

Strålende vær og dyktige arrangører gjorde Liungen Cup til en fin opplevelse på Lier Stadion i dag.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Nærmer seg opprykk

SpaBra svever høyt etter kalassifre 8-1 over Konnerud 2 i kveld på Stoppen

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Liungen Cup 2005 fortsetter i helga

I helga møtes de større fotballguttene på Stoppen. 13- og 14 åringene spiller i hver sin årsklasse, mens 15- og 16-åringene spiller i samme klasse. Flere hundre spillere fra Nedre Buskerud og Asker spiller om finalespill på søndag. Arrangørklubben stiller med åtte lag og naboklubben på Tranby, Lier IL, stiller med sju lag.

Revansjerte seg

Det ble tap mot Lier i forrige serierunde, men en nye seier der kaptein Martin Wøien Gilhuus bidro med en scoring, gir tabelltopp foreløpig --

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Gode skiskytterplasseringer

Vebjørn Evjen (på bildet) og Vetle Rype Andersen vant sine klasser i helgens konkurranser på Svene. Den fyldige troppen fra Lier IL hevdet seg forøvrig godt i mange klasser.

Informasjon fra Lier IL om anleggsinitiativet

Lier IL inviterer til et krafttak for idretten i Lier kommune!

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Kontakt med lokalmiljøet

Toppdommer Kristoffer Helgerud sier takk for kampen til Remss`n Haron fra Solberg (th) og Martin Rønning Ovenstad fra Liungen etter torsdagens juniorkamp