Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Sponsoravtale i havn

Styreleder Vivi Becher og daglig leder i Concolvo, Fredrik Røtter, er godt fornøyde ved å utvide samarbeidet inn i nye Stoppen sportsklubb.

- Consolvo har i en årrekke vært hovedsponsor for SpaBra, og nåværende avtale utløper 31.12.12. Det har vært et samarbeid som har fungert veldig bra, forteller Vivi Becher.

- I forrige uke ble avtalen fornyet med tre år. I tillegg går Consolvo inn som hovedsponsor i Stoppen Sportsklubb. Dette vil være med å gi begge klubbene et godt økonomisk fundament. Det føles trygt å ha med seg Consolvo videre, et firma som er sitt samfunnsansvar bevisst. Avtalen løper med begge klubber i tre år, og inneholder i tillegg til sponsormidlene en egen pott som kan brukes til spillere med økonomiske utfordringer, opplyser styrelederen.

- Både SpaBra og Stoppen Sportsklubb er virkelig stolte av denne avtalen, og ser frem til et nært samarbeid med Consolvo i årene som kommer.

CONSOLVO, som har kontoradresse på Ringveien på Tranby,  er en norskeid, spesialisert entreprenør innenfor rehabilitering og vedlikehold av konstruksjoner som bru, fasader, p-hus, kai, bygninger og kraftanlegg.

Fotball Spa/Bra

7 kommentarer

Torsdag 15. november 2012 07:25: Oddleif
Herlig! Bra å se at det lokale næringslivet stiller opp for idretten. Blir spennende å følge den 'nye' klubben til neste år.
Fredag 16. november 2012 10:47: gerda
Heia Consolvo, Heia SpaBra og Heia Stoppen Sportsklubb!!
Søndag 18. november 2012 16:39: Terje
Så får man bare håpe at Stoppen sportsklubb ikke drar med seg den "hinsides enhver fornuft" pengebruken som de hadde i Liungen.
Søndag 18. november 2012 22:01: Gerda
Positiviteten lenge leve !!! Det er medlemmene som bestemmer hvem som skal sitte i et styre og medlemmene som vedtar budsjett på årsmøtet!! Så da ser du vel konklusjonen?? Heia Fotballen og alle ildsjelene !!
Mandag 19. november 2012 18:28: Terje
Negativ? Har vel ikke noe med negativitet å gjøre å konstantere at pengebruken i Liungen var helt hinsides og at man håper at dette ikke blir videreført i Stoppen sportsklubb? Når unger måtte betale 3-5 ganger mer for å spille/trene i Liungen kontra f.eks Lier eller Sylling så sier det det meste. Det er forøvrig en veldig overforenkling å hevde at man som medlem har så stor påvirkning på hvem som sitter i styret. Følte du deg truffet Gerda?
Mandag 19. november 2012 23:36: Gerda
NÅ sitter vel ingen av de som var med på dette i styret i Liungen, begynner å bli en stund siden!! Bra med engasjement, vi sees på årsmøtet i Stoppen Sportsklubb regner jeg med. Det er stedet å påvirke!!
Tirsdag 20. november 2012 06:52: Ole O.
Pengebruk eller ei, denne avtalen gjør må jo føre til at klubben kan gi et lukrativt kontraktstilbud til midtbaneeleganten Vikram Gupta. Klubben må gjøre alt i sin makt for å hindre at han legger opp.

Flere saker fra arkivet

Lierbedrift fikk millionoppdrag i Agder

Consolvo fra Lier skal montere en gang/sykkelbane på Tromøybrua i Arendal. Kontrakten er verd 19 millioner kroner, melder Våre Veger.

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

- Alt gikk galt

Det var trener Marcus Walfridssons korte kommentar etter Spabras stortap i dag. Siste serierunde var for øvrig bedrøvelig for lierlagene.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Det ble Lier ILs kveld i Formannskapsmøtet torsdag

Lier IL stilte mannsterke på tilhørerbenken på torsdagens Formannskapsmøte i Lier Kommune. Alle gruppestyrer, samt Hovedstyret var representert og det ble spontan applaus da Ordfører Ulla Nævestad banket gjennom begge Lier ILs saker.

Vil fylle ut Gilhusbukta

Den største grunneieren på Lierstranda, Eidos Eiendomsutvikling, inngår samarbeid med Gjelsten Holding om utfylling og utvikling av den ca. 200 dekar store Gilhusbukta i Drammensfjorden.

Lierlagene kjemper mot nedrykk.

Det ble ingen festdag for Spabras A-lagsgutter på Stoppen i går.

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Deila spiller i dag

Strømsgodsets hovedtrener er med i troppen, opplyser Spa/Bras spillende trener John-Erik Loe Olsen (på bildet).

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Fjernvarmeanlegget må utnyttes

En kunstisbane er i høyeste grad realiserbar på Stoppen i forbindelse med bygging av nye Høvik skole, mener isentusiastene i Sparta Bragerøen ---

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Brannen i Sylling slokket

- Nå tar politiet over, sier Trond Bekken i Drammensregionens brannvesen

Oppvarmet bane klar

Kunstgressbanen er klar for helårsbruk --

Oppgraderte uteområdene

Både store og små i Tranby barnehage gikk lei av at all sand på mystisk vis endte opp alle andre steder enn der den skulle være, nemlig i sandbassenget på lekeplassen

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Festdag på Stoppen

Den nye kunstgressbanen, som innvies i morgen, vil gi større treningsmuligheter for Mustafa (her på bildet med sin far) og andre talenter innen lierfotballen

Fest på Stoppen

Knut Grothaug ( her th), styreleder i Liungen kan smile sammen med andre tillitsvalgte og love en flott åpning av kunstgressbanen den 20. oktober

Høstfest med ball

- Målet er at de yngste fotballspillerne i vårt område skal bli bedre kjent med klubben og A-lagspillerne, sier trener Marcus Walfridsson.

På vei til Stoppen

Etter møtet i formannskapet i går vil Lier voksenopplæring overta en del av lokalene til Stoppen skole.

Rask oppgradering?

Kunstgressbanen på Stoppen gjenåpnes i morgen, sier talsmann Knut Grothaug i Liungen.

Et løfte for bredde og topp

Lier kommune gir grønt lys for kunstgressbane på Stoppen

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Under streken igjen

Det ble dessverre alt for travelt for Spabras keeper Martin Gundersen i kveld.

Klart for ny fotballfest

Hundrevis av dugnadsjobbende foreldre skal sørge for at 700-800 spillere (her representert med arrangørklubbens J-14 lag) får en fin opplevelse på Stoppen i helga

Tapte viktige poeng

Spissen Mats-Henrik Ueland var svært misfornøyd med sin debut for Spabra i kveld.

Stoppen skole

Mathias B. Dannevig tar opp et uteglemt poeng fra den pågående debatten om skoleutbyggingen på Høvik/Stoppen i dette leserinnlegget

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Dobbelt jubileum på Lyngåsbanen

90-årsjubilanten NMK Drammen slår på stortromma og arrangerer jubileumsrallycross på Lyngås Motorbane i høst.

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Var han til stede under debatten?

Kristelig Folkepartis leder Brynhild Heitmann stiller dette spørsmålet i sin kommentar til Erik Hæres synspunkter på skoleprosjektet på Stoppen

Sjåstad havner i bakleksa

- Lier kommune ødelegger et samlingssted ved å avslutte avtalen med Sjåstad Samfunnshus, skriver Dag-Frode Gulsrud og ber folk protestere.

Spabra inntok tabelltoppen

Vant over Bødalen

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Regjeringen redder Lier-flertallet ut av uføret

Regjeringen har lagt frem et opplegg for å sikre økt kvalitet på vedlikehold og nybygg av skoler og svømmehaller. Rentekostnadene for en del av investeringene v (...)

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Utsettelse eller annen finansiering?

- Utsettelse av investerinsgrosjekter som nytt sykehjem og rehabilitering av Hegg skole smerter, sier Søren Falch, gruppeleder i Høyre.

Klassespillere til St Hallvard

Trener Anders Ruud Gundersen kan konstatere at den nye 1. divisjonsklubben har fått fem forsterkninger.

Lier Fotballklubb i 2010?

Er et felles juniorlag starten på en "overbygningsklubb" i Lier?

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Spabra tok fram finspillet

Linjemannen fikk gult kort

Hundrevis trimmet

Så ble det endelig litt liv i Bakerikvartalet igjen. Sollaug Arnesen var strålende fornøyd med publikumsbesøket på åpningsdagen for det nye treningssenteret .

Ikke lenger noe hurra

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad vil ikke bruke forkjøpsretten og kjøpe sykehustomta på Gullaug.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Auf wiedersehen!

Det tyske firmaet Scos, her representert ved Markus Raue (tv) og Renè Vieweger fullført leggingen av kunstgresset på Stoppen i dag

Økonomisk uforsvarlig

Det mener Kirsti Marie Lyngås ( her th sammen med partileder Navarsete), gruppeleder i Senterpartiet, om å si ja til Kulturhus nå.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

Tre viktige poeng

Scoringsjubel for Spabra som revansjerte seg i dag etter forrige ukes braktap.

Seks viktige 4.divisjonspoeng

Lier IL vant sin hjemmekamp, mens både Ronny Deila og Gabor Valo fikk sjansen fra krittmerket for Spa/Bra i Solbergelva --

Spabra fosser fram

Det lukter opprykk

Debatten fortsetter

Rådmannen valgte å legge avgjørende vekt på skolens behov og ønsker på Stoppen, og det synes representanter for hallidrettene er svært beklagelig

En seier så langt

Tonje Evju og Arbeiderpartiet kan være fornøyde så langt med at prosjektet i området ved Tranby Idrettspark fikk et klart flertall etter at Ap og Frp fikk støtte av over halvparten av Høyre-representantene

Imponerende liste

Frivillighetssentralen må være kommunens mest produktive virksomhet i forhold til budsjettet på vel 600 000 kroner

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Ekstra fotballøkter

Rundt 60 barn var med på "Stoppendagen" på lørdag.

Årets første tap

SpaBra mistet tabelledelsen i 6. divisjon etter 0-5 mot Kongsberg 2 i kveld.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Beatles på Stoppen

Resultatet av et spennende samarbeid mellom rockemusikere og skolemusikanter presenteres på søndag

Spabra, et langt skritt nærmere femte

Rivalen Kongsberg2 tapte.

Årets beste omgang

Edvinas Blazys (th) med ekte hat trick og ett mål av Ramin Ghazy sørget for tre svært viktige poeng til Spabra, men laget burde ha punktert kampen i første omgang.

Vennskap som pleies

Glenn Solberg og danske Søren Stryger spilte proffhåndball sammen i Flensburg. På lørdag ble det spilt "dobbeltlandskamper" i fotball der også sønnene Magnus (tv) og Mads Carl spilte

Fikk 50-årspresangen sin

Gabor Valo feiret dagen med en kjempekamp og sønnen Alevander scoret det siste målet da Spabra serieåpnet på Stoppen. Begge kan kalles matchvinnnere

Har beina på jorda

Det sa Sparta-Bragerøens alsidige trener Erik Bjørnstad om populære Ousman Nyans besøk på klubbens trening i kveld

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

Bytter moderklubb

Liungen Stars Futsal deltakelse i årets 1. divisjon, i regi Norges Fotballforbund, er endret til Lier Stars Futsal.

Uavgjort på Stoppen

Liungens trener Tommy Nordstø var litt frustert, mens Spa/Bras trener Loe Olsen syntes det var en grei gjennomkjøring etter treningskampen som endte 2-2 på Stoppen på lørdag

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.