- Jeg tror dette blir bra.
Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.
- På jentesiden har Liungen manglet både trenere og spillere, så kanskje kan det gro frem et bra damelag igjen med dette samarbeidet, sier Ingunn B. Sørum.
Hans Petter Fuglerud, tidligere spiller for Liungen og trenererfaring fra både Lier og Liungen:
- Jeg synes en slik satsing virker spennende. SpaBra har vel spilt litt på lånt tid i 3, ettersom de ikke har hatt noen rekruttering innad i klubben. Det bør være en 3 divisjonsklubb i Lier så derfor kan ett slik tiltak skape mer kontinuitet. De konkurrer ikke med noen andre i kommunen, da det vel kun er Spa Bra som har ambisjoner om å spille 3 divisjon. Dermed konkurrer de vel kun med lagene i Drammensregionen om spillere. Om de beste jnr og snr spillerne kan representere en klubb i Lier så er det spennende.
At det er et tap for breddefotballen skjønner jeg ikke, da det på seniornivå er alternativer i kommunen og og i aldersgruppene under, så fører sammenslåingen til at det blir større treningsgrupper og det vil jo gjøre det lettere å ha gode tilbud til alle.
Utfordringen er nok å sørge for at de beholder og knytter til seg engasjerte personer som kan drive klubben. Det var vel her Drammen FK møtte sin største utfordring,
Leif Helge Røed, tidligere spiller på Sjåstad og Mjøndalen (også elitenivå), mange års erfaring som leder i Lier IL:
- Syntes dette er en naturlig vei å gå for to klubber som har felles treningsarena og stadion. Om dette blir en satsingsklubb for hele Lier er for tidlig å si. De sier ikke noe om det selv, og navnvalget tilsier heller ikke dette.
I damefotballen er det bare et satsingslag i Lier. Tror heller ikke det er plass til flere på herresiden.,
Haakon Hallingstad, medlem av Sparta før sammenslutningen med Bragerøen IL i 1983, mangeårig fotballdommer, også bordtennisdommer og instruktør innen judo/selvforsvar/konfliktløsning:
- I utgangspunktet er det mange lokale fotballag i Lierdalen som bør ta vare på breddetilbudet. Hvis man ønsker å skape en arena for de beste spillerne på seniornivå er det interessant å samle disse på ett lag. I mine øyne ingen tvil om at unge spillere utvikler seg best i egen klubb forutsatt god oppfølging. Suksessoppskrift for en vellykket klubb er utvikling av trenere, ledere, spillere og dommere. Kort sagt: En fornuftig, langsiktig, realistisk og helhetlig sportsplan.
Skeptikere:
Arne Steinar Kvisle , trener Lier IL G19 -lag:
- Bra at man klarer å samarbeide og tilpasse seg rekrutteringssituasjonen, men denne sammenslåingen adresserer jo ikke « rotårsaken» til problemene som er at klubbene ikke klarer å stanse frafallet av spillere allerede fra 12-13 års alderen, sier
- En av de store utfordringene for fotballklubbene fremover (ikke bare Stoppen) er hvordan man skal klare å få med flere spillere gjennom alle aldersbestemte trinn og opp til senior. Her trenger man å tenke nytt, og dette blir ikke løst ved en sammenslåing. Sammenslåing er en konsekvens av dårlig rekruttering.
Utfordringen for Stoppen nå er at de må sørge for å ha flinke og bevisste folk som håndterer aldersbestemte lag på en slik måte at de bygger en klubbkultur som gjør at spillerne trives og som bygger tilhørighet.
Jon Oskar Hennum, lagleder for Lier IL, J 16:
- Jeg synes det er spennende og flott at Liungen og Spa/Bra slår seg sammen. Dette har jo vært diskutert lenge i forskjellige settinger, men om det er bra for breddetilbudet er jeg mer usikker på. Tror nok mange kan forsvinne i Skeptikereovergangen til 11`r fotball, men jeg har tatt feil før. Praktisk er det jo uansett enklere å skille alt når man starter med 11`r. Vet ikke helt hva som er ambisjonsnivået sportslig, men tror ikke at Liungen og Spa/bra blir en toppklubb med lokale spillere bare ved å slå seg sammen, da burde nok samarbeidet vært bredere.
De andre klubbene i Lier burde også inviteres inn i samarbeidet, da kunne kanskje Stoppen SK blitt en elitesatsing i bygda, men bare for jr og senior fotballen – (jf St.Halvard Håndballklubb) Det ville tatt mer vare på bredden i de andre klubbene etter min mening.
Uansett gratulerer jeg så mye med den nye klubben og ønsker samarbeidet lykke til.
Bjørn J. Teigen, oppmann for Syllings A-lag:
- Jeg tror ikke dette er riktig vei å gå. Det begynner å bli noen eksempler i vårt område som har forsøkt dette uten å lykkes noe særlig (ref. Modum og Drammen FK).
Jeg skjønner jo SPA/BRA sine tanker rundt dette som er nødt til å gjøre noe med tanke på rekruttering til klubben, men ikke Liungen. De har jo også vært i hardt vær tidligere, da med damefotballens toppserie spill som endte i etter min menig katastrofe for damefotballen i Lier.
Håper også noen tar en titt oppover i bygda for å se på den positive trenden som er skapt i Sylling gjennom hardt arbeide i noen få år.
Liungbanen med klubbhuset; Her var mange kjente kvinnelag inklusive kjente landslagspillere i norsk toppfotball på besøk for noen år siden. Hva skjer med liungbanen med klubbhuset nå? Blir det et samlingsted for mimrende veteraner?