Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: be94f5b8b664d1838cb9fc2e27fb7ec9

Den bevisstløse fotballen

Skal du bli en god vinner, må du lære å tape, sier Arne Møller (45), tidligere toppspiller og sportslig leder, utdannet fysioterapeut, nå forfatter, filosof og trener for Sandviken.

Dette sier treneren for laget som kun har en seier, det samme som Liungen. - Vi skynder oss langsomt. Vi har fem-seks år på oss. I fjor sluttet seks etablerte spillere, og tre spillere gikk til andre klubber. Likevel var det  et enormt engasjement i klubben i fjor høst. De uerfarne spillerne har tatt sjumilsteg. Vi prøver å tenke helhetlig.
Han kommer stadig tilbake til sin fotballfilosofi. - Vi håper at spillernes kreativitet skal hjelpe oss til å vinne kampen, og at forsvaret gjør jobben sin.
Liernetts korte intervju med Møller ble en innføring i sandefjordingens tanker om dagens fotball. - Vi kan ikke konkurrere med de store, rike fotballklubbene. Derfor må vi utvikle idretten vår på vår egen måte.  Hans alternative fotballfilosofi går ut på at idretten skal utvikle seg uten det evinnelige pengepresset. Han nevner Rosenborg som klarte å konkurrerere med klubber med langt større kapitalressurser.
Møller kommer fra Sandefjord, men reiste tidlig til Bergen for å prøve seg i Brann. Det ble 111 eliteseriekamper i perioden 1979-1988.  Han spilte også for Aris, Tesaloniki i Hellas. Møller har akslet landslagstrøya fire ganger. Han ha tildligere drevet sitt eget Fysikalske intitutt. Han har også vært trener i Fana. For få siden var han medlem i styret og sportslig leder i Sportsklubben Brann. 
Følger du Brann nå?  
- Veldig sjelden, men ser enkelte tv-kamper. Han gleder seg over spillet, men den kommersielle virksomheten har Møller lite til overs for.
Sammen med musiker, eventmaker, tidligere scenesjef i Grieg-hallen, Oddvar Ruud, holder han foredrag og reiser rundt med en type kabaret, kalt "cabadraget". I dag er han i Asker og holder foredrag. Se www.ifact.no/index
Hans bok "Frispark " bør nok leses i fotballklubbene. Mer info om den på  www.idrett.no/hordaland. Den har, balnt annet, fått meget god kritikk av leder i Trenerforeningen, Teddy Moen.
Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode