Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 92055bb7b28eaed08e33919f590c3955

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Lier IL s breddelag i juniorklassen fikk Fair Play-prisen i fjor høst, representert av Buskerud Fotballkrets` klubbutvikler Øyvind Nilsen (tv på bildet sammen med Fredrik Sverdrup). Nå er det det stammen i dette laget som ertatter de mange junior- og seniorspillerne som spilte på klubbens A-lag i vår.

Laget ble tidligere i sommer trukket, bekrefter Buskerud Fotballkrets i dag. Da hadde Lier IL i tillegg trukket klubbens juniorlag i 1. divisjon og B-laget.

Men Lier IL har i løpet av sommeren klart å mønstre et "nytt" lag og har fått seniorlaget med igjen. Det gjenstående breddelaget i 2. divisjon med trener Arne Steinar Kvisle og noen få ildsjeler, med blant annet, Espen Due, klarte å stille lag mot Heradsbygda sist fredag. - Til tross for tap 2-5, fikk vi ros av treneren for Heradsbygda som tror vi vil ta mange poeng fremover, forteller Kvisle. - Lier ledet 2-0 ved pause, men sprakk dessverre på slutten, sier han.

A-laget består av åtte spillere fra hans breddelag i juniorklassen som var ubeseiret i sin 2. divisjonsavdeling i vår.  Det  endte med opprykk til 1. divisjon. Juniorlaget deltok også i Sandar Cup i helgen. - Det ble gruppepill mot gode lag som Mjøndalen, Høybråten & Stovner og Sandefjord, så det ble B-sluttspill på søndag, der det ble tap på straffer mot Hokksund. - Det er nok mange stive bein i dag. Mange spilte både juniorturneringen og A-kampen på fredag.

Store utfordringer på Tranby
Kvisle sier at det er en stor utfordring å motivere juniorspillere til å spille A-lagsfotball. - Frafallet i de eldste årsklassene I Lier har vært bekymringsfullt stort, mener han. - Det er svært viktig å bruke høy kompetanse på trenersiden, understreker han. - Jeg sammenligner fotballen med kulturskolen. Der jobber kvalifiserte instruktører. Det gir motivasjon og personlig utvikling.

Kvisle synes det er synd at sentrale trenere, spillere og ledere forsvinner fra klubben midt i sesongen.- At talentfulle unge spillere går til klubber med større ressurser og høyere ambisjonsnivå er naturlig. Han oppgir at inntil tre talentfulle spillere på flere aldersbestemte lag har gått til Godset.

Men en tendens mot «fisking» av spillere til naboklubber synes han ikke er bra. Kvisle er opptatt av av å skape tilhørighet til gruppa og idrettslaget. Det må klubben jobbe mye med fremover, mener han.

Lier IL har lagledermøte i fotballgruppa i kveld. Gruppeleder, Leiv Pedersen, vil ikke si så mye situasjonen på seniornivå for øyeblikket. - Årsaken til det store frafallet skyldes skolegang, studier og jobbing. Det skjer i mange klubber, mener han.

NB. I tabellen for 5. divisjon står Lier oppført både ordinært med tall og med bare nuller i bunnen av tabellen. - Årsaken til det er at Lier IL først trakk laget sitt, for senere å melde at klubben fortsetter å delta ut sesongen. Dobbeltoppføringen har en datateknisk forklaring, oppgi Buskerud Fotballkrets.

Forrige artikkel:Lier før og nåNeste artikkel:- Det var ikke gøy lenger
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 13. august 2012 23:01: Knut
Liker ikke "fisking" av spillere... Hm..tror kanskje Lier i første omgang burde rydde i egen kultur når det gjelder dette.
Tirsdag 14. august 2012 03:18: André
Jaha? Utdyp gjerne og kom med eksempler :)
Tirsdag 14. august 2012 12:02: Knut
Tror kanskje ikke det egner seg spesielt godt på en offentlig nettside.
Tirsdag 14. august 2012 15:05: Johnny
Da burde du vel ikke trukket det frem, hvis det ikke egner seg det Knut???.
Tirsdag 14. august 2012 15:33: Knut
Det var de konkrete eksemplene jeg tenkte på - synes ikke det er noe å ta i det offentlige. Poenget og argumentasjonen ellers er vel relevant nok, siden Lier kjører ut med dette om fisking av spillere i artikkelen, og tydeligvis mener at naboklubber driver med det.
Mandag 3. september 2012 15:27: Jens
Lier IL er blant de største fotballklubbene i Buskerud,
men sliter med massivt frafall når de går over til 11er fotball.

Det er ikke første gangen de sliter med å stille A-lag.

Tidligere junior satsing har vært preget av massiv fisking av spillere fra bla Liungen
Tirsdag 18. september 2012 01:37: André
Ehm Jens jeg tror du bommer litt her. Lier og Liungen gikk inn i et samarbeid på junior siden. De ble da Lier IL og når de da splittet seg så ble de fleste spillerene igjen i Lier.
Lier ville satse og da ble de med videre.
Lier har generelt hatt et bedre junior lag enn Liungen og da er det naturlig at de som vil satse også går til den beste klubben. Hvis du kaller det fisking så gjorde Lier det.
Det ser man på Lier nå når mange A-lags spillere og junior spillere har vært innom og er i Spa Bra.
I artikkelen så står det ingenting om at andre fisker til seg spillere, men at Lier ikke ville gå rundt og fiske til seg spillere for å stille lag.
Tirsdag 18. september 2012 09:06: Jaja!
Nei, følgende setning sier ingenting om at vedkommende mener at andre klubber fisker: "Men en tendens mot «fisking» av spillere til naboklubber synes han ikke er bra".

Er det mulig?
Alle skjønner vel at det er en anklage mot andre klubber og at Lier faktisk på ramme alvor beskylder naboklubber for å drive med det.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode