Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c71d0b63af075872c1d05b8274587eec

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

- Og det er artig at det krones med et kretsmesterskap. Det er faktisk tre av jentene som er kretsmester for 4. gang. Det er ganske sjeldent, fastslår Hennum.

Brede Nybråten har trent en rekke lag. Mange kjenner han også som Liungentrener etter "gullalderen". Der fikk han en litt utakknemlig oppgave å forsøke å gjenskape noe av det som gikk tapt etter at de aller fleste spillerne ga seg eller forsvant til andre eliteklubber. Nybråten legger ikke skjul på at Lier IL legger langt mer til rette for utviklingen av jentefotball enn Liungen gjorde mens han var trener der.
Nybråten er opptatt av miljø i og rundt laget. Det føler han at han sammen med Midttun og resten av støtte apparatet, har klart å skape.
– Vi har brukt juniorlaget som et slags rekruttlag til A-laget. Med andre ord dreier det seg om svært mange av de samme spillerne på de to laga. Det svært unge A-laget, med et samarbeid med Amazon Asker, endte på 6. plass i 3. divisjon i Buskerud. Der er også miljøet godt. - Den klart eldste spilleren, Kristin Lygren (32) sier at hun aldri har trivdes så godt, sier Nybråten.

Nybråten synes det er beklagelig at flere av de lovende spillerne fra fjorårets kretsmestere i jenteklassen valgt å forlate klubben til fordel for mer kjente klubber. – Det er for tidlig, mener han.
En av de som valgte å bli i klubben er Maja Sendstad. – Hun har et svært stort potensiale, sier Nybråten. Maja har spilt fast på både Drammen bylag, kretslag og har prøvd seg på regionslag. – Hun er en allrounder og kan bli en dominerende spiller i åra framover, tror treneren.

Lier J 19 med premien fra Buskerud Fotballkrets
Bak f.v.; Helge Midttun, Ingvild Mjøen, Maja Sendstad, Ann Princess Koffa, Lene Karlsen, Christina Prestegård, Marie Eap, Agnes Skogmo, Martine Knasta, Anniken Midttun, Silje Rokke Jagland, Brede Nybråten

Foran f.v.: Kristin Lygren, Anette Bjerke, Nina Hermandsrud, Cathrine Bergan, Iselin Haugen, Kim Trinh, Julie Rokke Jagland

Ikke til stede: Mailen Strøm, Marie R Jagland, Randine Eriksrud og lagleder/oppmann Helge Jagland

Lier J 19 gikk ubeseiret gjennom hele høstsesongen og avsluttet med stil i kveld mot Vestfossen.
- Det var litt usikkerhet rundt hvordan kveldens kamp skulle bli, da jentene ble kretsmestere mandag etter en 2-1 seier over Haugsbygd, men jentene leverte nok en solid kamp og vant fortjent 2-0, oppsummerer Helge Midttun, en av trenerne.
- Lier spilte som de har gjort hele sesongen. Det var pasningspill langs bakken og via midten med gode bevegelser foran, på kantene og i bakrom.

- Forberedelsene til denne kampen lot vi jentene selv bestemme og de bestemte seg for å ta ut maks og ikke slappe av selv om kampen ikke "betydde" noe, sier Midttun som har dette å si om sesongens siste seriekamp:

1-0 kom på et flott angrep som begynte helt bak fra venstre back, klikk klakk spill hurtig fremover via midten og opp langs venstre kant, et perfekt innlegg fra Ann Princess Koffa som Julie R Jagland iskaldt setter i mål. Det står 1-0 til halvtid takket være en meget god Vestfossen-keeper.

2. omgang ble litt mer jevnspilt, men seieren er aldri truet, Vestfossen skaper ingen store sjanser i løpet hele kampen.

2-0 kommer etter mye klabb og babb foran Vestfossens mål hvor Maja Sendstad og Martine Knasta til slutt kriger inn ballen.

Lier vant fortjent og har 7 seire og èn uavgjort i løpet av høstens åtte kamper. Laget har scoret 34 mål og sluppet inn 7. I vårsesongen ble det 6 seire og bare ett tap med målforskjell på 37-8.
Totalt har Lier J 19 scoret altså hele 71 mål i år og sluppet inn 15. Det blir et snitt på nær 5-1 pr kamp. Imponerende solid!

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode