Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

- Hun kan nå så langt hun vil selv, sier Nybråten i samtale med Liernett i dag.- Og i tillegg er Heidi like mye lagspiller som målmaskin. Hun tenker mye på venninnene rundt seg, sier treneren som har jobbet med spillerutvikling i mange år, både i Lier IL og i Buskerud Fotballkrets.

- Det kan være vanskelig å komme med på en landslagssamling. Du skal "ha dagen" på en regionssamling når uttaket skjer, sier treneren. - Men jeg tror ikke Heidi bryr seg så mye om det.

For at Heidi skal få mer oppfølging har Nybråten ordnet hospitering hos Lyn i Oslo. Den tradisjonelle Ski- og Fotballklubben Lyn er best på spillerutvikling i Oslo-området. - Der får hun prøve seg sammen med de beste. Noen av dem er landslagskandidater til aldersbestemte jentelag. Og der er hun èn av de 16 spillerne, ikke dominerende slik hun er i Lier. Men Nybråten håper å beholde henne et par sesonger til. Hun er allerede god nok for seniorfotball. Neste år kan det søkes for at hun kan spille på Lier IL s seniorlag. Reglene er like for begge kjønn, men Nybråten mener jentene burde ha fått sjansen ett år før.

Pappa blir med.
Heidi selv er beskjeden på egne vegne. Hun er glad for at, ei jente fra Skien som hun har møtt på regionsamling,  også er uttatt. Ellers er ei jente fra Asker tatt ut. Pappa Tony Ellingsen er fra Asker . - Men det er mange år siden jeg spilte seniorfotball nå, sier han og smiler. 
Han har bestemt seg for å ta seg fri for å følge Statois talentleir, i dagen 20-24. juni i Stavanger. Trener er ikke ukjente Brede Hangeland, Fulham og kaptein på A-landslaget.

Heidi er den andre spilleren fra Lier som har funnet god nok til denne talentleiren. Martin Rønning Ovenstad var med på den første med Ole Gunnar Solskjær for noen år siden. Senere ble det debut og kapteinsjobb for Martin i dobbeltlandskampene mot Sverige på Modum. Siden den gang har Martin hatt fast plass på flere aldersbestemte lag for Norge.

Heidi forteller at hun tidligere spilte håndball også. - Men det ble for mye. Det blir fotball fire til seks dager uka, siden hun spiller både på Lier J 14 og Lier J 16 ved siden av nevnte treninger med Lyn og krets- og regionsamlinger.
Og hva med ferien, fotballen blir vel med da også? - Ja, den blir nok med, sier pappa Tony med et lurt smil.

1. divisjon J 16
Tranby Idrettspark, mandag.
Lier – Hokksund 1-3 (0-2)

Liers lag: Larsson, Hennum, Eek, Thougaard, Røstgård, Olsen, Lindsetmo, Ellingsen, Østgård Killingberg, Haukidsæther, Rodriques. Innbyttere: Lund, Finjarn, Jølberg.

På grunn av trafikkalt grunnkurs og seniorkamp manglet Lier seks av sine faste J 16 -spillere. - Det preget laget. De er ikke samspilte, sa trener lagleder Jon Oscar Hennum underveis i kampen. Til tross for to baklengs i første omgang, var Lier veldig offensive i begynnelsen av andre oomgang. Men i stedet for både redusering og utligningsmål med Heidi Ellingsen som midtbanemotor, fikk Hokksund et mål som aldri skulle vært godkjent. Det var en klar offside.
Likevel fikk laget omsider sin redusering etter en flott forsering av Heidi Ellingsen. Maren Lund scoret sikkert.

Heidi Ellingsen dominerte midtbanen i perioder i går.


Heidi Ellingsen behersker det meste, også å ta cornere.

Under flere glimt fra gårdagens kamp som viser at det ble kjempet godt av det unge J-16 -laget. De fleste av dem som spilte i går spiller også på Lier J 14.

1/6 (dsc_0160.jpg)
2/6 (dsc_0181.jpg)
3/6 (dsc_0217.jpg)
4/6 (lier_j_16_spiller.jpg)
5/6 (rodriques_kjemper.jpg)
6/6 (venstreving_legger_inn.jpg)
Fotball Lier IL

Flere saker fra arkivet

Jentespillere i toppoppgjør

Lier IL s kaptein Heidi Ellingsen (tv) var nok mer fornøyd enn Liungens Cecilie Ellingsen etter kampen i går.

Lierdominans i jentefotballen

Her mottar Jenny Larson, Mina Nordby, Marie Vikesdal, Kaja Haugum og Helen Borge sine premier fra Gro Larsen i fotballkretsen etter at seriemesterskapet for jenter 13 var sikret i går kveld.

Viljen til å trene

- Det er viktigste, sier Brede Nybråten, trener for Jenter 16 i Buskerud Fotballkrets i en kommentar etter at tre spillere fra Lier IL er uttatt på kretslaget i helga.

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Nok et KM til Lier IL

Sesongens raskeste og beste kampåpning sto J 16-laget for i kampen som måtte vinnes -

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Tilbake i Lier

- Ane Jakobsen Bjerke (her th sammen med Ingunn Sørum) med sin toppserieerfaring og fine holdninger er et løft for vårt seniorlag, sier trener Brede Nybråten.

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Ett mål fra semifinale

Både kaptein Lene Ask Johannesen og trener Brede Nybråten var svært skuffet etter den avgjørende kampen mot Hoslelov i dag formiddag under Soccer Festival

Skandaløst av kretsen

- Åssiden burde ikke ha spilt i kretsens øverste divisjon, sier Liungens trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinnelag hadde gjort målkalas mot urutinerte Åssiden

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Cuptap for Liungen

- Vi tapte for et bedre lag, sa trener Brede Nybråten etter at Liungen tapte 1-5 i for Rapid, Moss i cupen, men allerede på mandag venter nye oppgaver for kaptein Lene Ask Johannesen & co når de skal møte Mjøndalen.

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Glapp i forsvar

Selv om Maria Toverud (her sammen med Maria Ruud) scoret, ble det nok en gang poengtap for Liungen

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Spiller om semifinale

Kan Siri Hårklev (bildet) bidra med flere scoringer slik at Liungens kvinnelag vinner morgendagens avgjørende kamp mot tjekkiske Holesev i Soccer Festival i København?

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

-Tapte fortjent

Det sa trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinner tapte kveldens 3. divisjonskamp 1-3 mot Nærsnes/Åros

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Valset rundt med hallingene

Rikke Flaaten og Kristine Rasmussen feirer her en de seks scoringene mot Hallingdal FK som ble statister i andre omgang ---

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Kreative ungdommer

Det ble jobbet med skulptur, marionetter, strikking, maling, miljø, vennskap, film og animasjon på Klubbhuset på Tranby sist helg

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Liungens framtid

Dagens loddselgende fotballjenter får stå som en illustrasjon for den nye ungdomslinja, og spillertroppen som møter Hallingdal i morgen har en gjennomsnittsalder på 19 år --

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Møtte hverdagen

Etter to opprykk på to sesonger ble det et ublidt møte med 4. divisjon for Spa/Bras A-lag mandag kveld --

Jentene på full marsj framover

God kretslagsinnsats av, blant andre, Maja Sendstad, Lier IL ( her th på bildet) forrige helg og finaleplass i Flint-cup er to bekreftelser på at det jobbes godt både med bredde og topp innen fotballen i Lier.

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Krf s ungdomsprofil

- Jeg var seks år gammel første gang jeg sa jeg ville bli statsminister, forteller Hanne Marie Pedersen-Eriksen som er partiets fremste ungdomskandidat til høstens kommunevalg

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

På landslaget igjen

16-åringen Martin Rønning Ovenstad fra Lier kan smile etter at han er uttatt til Nordisk mesterskap i fotball.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

God i femten minutter

Åskollen stoppet Liungens angrep i andreomgang og innhentet ledelsen ved samhandling og innsats

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Gaia magedansgruppe

Nora Marie Ask (19) Nina Johansen (18) Emilie Hansen (17) Linn Løwe Leigland (18) Leila Rundkås (18) Heidi Yttrehus (17)

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Tett kamp på Tranby

Lier burde "punktert" kampen i andre omgang.

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Sjåstad jenter 96 og 97

Sjåstadjentene har hatt en fin sesong

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

2 fartsdumper på Sjåstad

Etter mange klager på grisekjøring så kom fartsdumpene

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Akrylmalerier av Heidi Constanse Næs Bakken

Kunst laget med kjærlighet

Målet er opprykk

Spa/Bra ligger godt an for å komme høyere opp i divisjonsystemet, mens Lier får det tøft for å berge plassen i 4. divisjon.

Tap, trass i årsbeste av Liungen

Årsbeste av Liungen var ikke godt nok. Laget kjempet og vant mange dueller. Trondheims/Ørn scoret to mål på sine få sjanser, mens Liungen gikk målløse og poengløse av banen etter en rekke tilbud. Skal Liungen ta poeng i fortsettelsen må de score på sine klare sjanser. Likevel skimtet vi smil, optimisme og glød hos både spillere og trenere etter kampen.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Kåret til Norges beste

Martin Ovenstad Rønning scorer her det første målet, da Norge G-15 slo Sverige på Vikersund

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Erlend Almaas minnepris 2011 tildelt Martin Teigen

Prisen gikk til en fotballspiller fra Sylling som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtalent.

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -