Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 50e916fd7cacb9059eac15ab434b9786

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

- Hun kan nå så langt hun vil selv, sier Nybråten i samtale med Liernett i dag.- Og i tillegg er Heidi like mye lagspiller som målmaskin. Hun tenker mye på venninnene rundt seg, sier treneren som har jobbet med spillerutvikling i mange år, både i Lier IL og i Buskerud Fotballkrets.

- Det kan være vanskelig å komme med på en landslagssamling. Du skal "ha dagen" på en regionssamling når uttaket skjer, sier treneren. - Men jeg tror ikke Heidi bryr seg så mye om det.

For at Heidi skal få mer oppfølging har Nybråten ordnet hospitering hos Lyn i Oslo. Den tradisjonelle Ski- og Fotballklubben Lyn er best på spillerutvikling i Oslo-området. - Der får hun prøve seg sammen med de beste. Noen av dem er landslagskandidater til aldersbestemte jentelag. Og der er hun èn av de 16 spillerne, ikke dominerende slik hun er i Lier. Men Nybråten håper å beholde henne et par sesonger til. Hun er allerede god nok for seniorfotball. Neste år kan det søkes for at hun kan spille på Lier IL s seniorlag. Reglene er like for begge kjønn, men Nybråten mener jentene burde ha fått sjansen ett år før.

Pappa blir med.
Heidi selv er beskjeden på egne vegne. Hun er glad for at, ei jente fra Skien som hun har møtt på regionsamling,  også er uttatt. Ellers er ei jente fra Asker tatt ut. Pappa Tony Ellingsen er fra Asker . - Men det er mange år siden jeg spilte seniorfotball nå, sier han og smiler. 
Han har bestemt seg for å ta seg fri for å følge Statois talentleir, i dagen 20-24. juni i Stavanger. Trener er ikke ukjente Brede Hangeland, Fulham og kaptein på A-landslaget.

Heidi er den andre spilleren fra Lier som har funnet god nok til denne talentleiren. Martin Rønning Ovenstad var med på den første med Ole Gunnar Solskjær for noen år siden. Senere ble det debut og kapteinsjobb for Martin i dobbeltlandskampene mot Sverige på Modum. Siden den gang har Martin hatt fast plass på flere aldersbestemte lag for Norge.

Heidi forteller at hun tidligere spilte håndball også. - Men det ble for mye. Det blir fotball fire til seks dager uka, siden hun spiller både på Lier J 14 og Lier J 16 ved siden av nevnte treninger med Lyn og krets- og regionsamlinger.
Og hva med ferien, fotballen blir vel med da også? - Ja, den blir nok med, sier pappa Tony med et lurt smil.

1. divisjon J 16
Tranby Idrettspark, mandag.
Lier – Hokksund 1-3 (0-2)

Liers lag: Larsson, Hennum, Eek, Thougaard, Røstgård, Olsen, Lindsetmo, Ellingsen, Østgård Killingberg, Haukidsæther, Rodriques. Innbyttere: Lund, Finjarn, Jølberg.

På grunn av trafikkalt grunnkurs og seniorkamp manglet Lier seks av sine faste J 16 -spillere. - Det preget laget. De er ikke samspilte, sa trener lagleder Jon Oscar Hennum underveis i kampen. Til tross for to baklengs i første omgang, var Lier veldig offensive i begynnelsen av andre oomgang. Men i stedet for både redusering og utligningsmål med Heidi Ellingsen som midtbanemotor, fikk Hokksund et mål som aldri skulle vært godkjent. Det var en klar offside.
Likevel fikk laget omsider sin redusering etter en flott forsering av Heidi Ellingsen. Maren Lund scoret sikkert.

Heidi Ellingsen dominerte midtbanen i perioder i går.


Heidi Ellingsen behersker det meste, også å ta cornere.

Under flere glimt fra gårdagens kamp som viser at det ble kjempet godt av det unge J-16 -laget. De fleste av dem som spilte i går spiller også på Lier J 14.

1/6 (dsc_0160.jpg)
2/6 (dsc_0181.jpg)
3/6 (dsc_0217.jpg)
4/6 (lier_j_16_spiller.jpg)
5/6 (rodriques_kjemper.jpg)
6/6 (venstreving_legger_inn.jpg)
Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode