Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 22f15df6073a9f54b0b00c1c118dc2a1

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Om Svangshagan høsten 1971
-Jeg husker at Ellingsen hadde kontor i Helsebygget. Vi hadde mange elever fra hele Vestsida, helt nede fra Egge. De hadde gått på Stoppen før de kom til oss. Jeg tror at de hadde det artig på bussen, ler Jens.

Om fotball.
Han var spiller på Sylling IFs A-lag fra han kom til Sylling i 1971. Han er med på Syllings A-lag i 1975. Har et bilde av 1975-laget som rykket opp i 5. divisjon. Da han la opp som A-lagspiller ble det treningsvirksomhet for både Syllings A-lag og Sjåstads forskjellige guttelag. Han var trener for Sjåstads guttelag som ble kretsmestere på 80-tallet.. Han spilte oldboysfotball for Sylling, deretter for veteranfotball for Sjåstad. For sistenevnte ble det både flere avdelingsmesterskap og kretsmesterskap.

Selv om Jens spilte for på veteranlaget for Sjåstad, var han som regel med gamlegutta som trente hver torsdag i gymnsalen på Svangshagan. Som gymnlærer var Jens lommekjent i gymnsalen og putta ballen svært ofte i de små måla. Å ha den skåringsglade, leende og litt ertende Jens på laget var en opplevelse i seg sjøl.

Om skolen
Nå skal det bli godt å komme seg ut i sola, sier Jens. – Det har vært litt plagsomt å være på innsida av vinduene når vårsola kom. I denne uka er Jens hjemme i Finnmark. Tar vi ikke feil blir det en fisketur eller flere. Nå har nok lengselen vært ekstra stor. Det er ikke blitt noen sommertur på han i år. Men nå blir det ferie, ikke matte, gymn, planleggingsmøter og andre obligatoriske timer på programmet. Man har en sterk følelse av at Jens,  er spesilt glad for å slippe møtene ---

Jens har vært en lærer med og blant elevene, en ”grasrotas” mann. – Det er jo vi som har gjort jobben, sier han med klar melding om at det er svært viktig at lærerne må få tid og ressurser nok til å gjøre jobben.

Om pensjonering, trening og Berchterevs
- Vi gamle lærere skulle kanskje gitt oss før 60-årsalderen, sier han med ettertrykk. Mange av oss har holdt på i over 30 år. Det får være nok. Jeg burde ha gitt meg i fjor. Jeg blir jo 64 i desember. Så nå  er det jo tide å trekke seg tilbake.
Foran meg sitter en ”pensjonist” med en kropp som mange 25-åringer kan misunne. Brun og muskuløs.
- Jeg fikk diagnose Berchterews i 1968. Noen tabletter er det jo blitt. Men jeg har trent og har merket lite.
Vi som kjenner han og ser han ofte, kan ikke se noen ytre tegn på sykdommen. Hovedforklaring på det  må være den daglige treninga.
Hvis du møter Jens på veien, er han sannsynlig på vei til eller fra trening ---- Og slik vil det nok bli i mange år framover-

Bildet under (Fra "Jubilumsskrift for Sylling Idrettsforening 1927-1987"): Syllings A-lag 1975 som sørget for opprykk til 5. divisjon.
Bak fra venstre: Sverre Bakkerud, oppmann, Truls Moen, Kjell Soot, Gunnar Teigen, Einar Granli, Jan Olsen, Jens Bjørnå
og Einar Moen.
Foran f.v.:  Arild Hagen, Kjell Johansen, Hans Jørgen Teigen, Ole Olsen, Hans Erik Sylling og Jan Martin Bekken.

Forrige artikkel:Sesongåpning på Galleri perrongenNeste artikkel:Lier Cats rundspilte Drammen2
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode