Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f6ac62788da30dce4cda168d52dc02f2

Møttes igjen

Er man født og oppvokst på Øverskauen, da føler man ofte en dragning tilbake til røttene ved den gamle skolen --

Gunhild Nesse, Hans Martinsen, Ingebjørg Bjørøen og Solveig Myhre møttes hverandre igjen på lørdag på Øverskogendagen. Det er 60 år siden disse fire gikk ut skolen på Øverskogen skole. Klassen besto av sju elever, fire jenter og tre gutter Sammen med tre Klassekameratene Odd Larsen og Anders Eggum er dessverre gått bort. Gerd Slettholm hadde ikke anledning til å møte denne gangen. Disse elevene avsluttet sin sjuårige folkeskole i 1950. De møttes også for 10 år siden, og da de feiret 25-års jubileum i 1975.

- Det var 36-37 elever ved skolen i 1950, minnes Hans Martinsen. Blant dem var det hele fem tvillingbarn en periode. Det var til og med et par ”hospitanter” fra Oslo som gikk på skolen i mai, juni og litt utpå høsten, fordi foreldrene bodde på en gård i Øverskogen om sommeren.

De faste lærerne het Torstein Eggum og Helga Apalen. Førstnevnte bodde i lærerboligen like ved, mens frøken Apalen, som hun ble kalt, bodde på skolen. I tillegg kom omreisende sløydlærer Trygve Duna til Øverskogen. Sløydsalen lå i toppetasjen.

Julen 1948 laget de et julehefte som ligger i en monter på Lier bygdetun.

Forrige artikkel:Nymalt og til salgsNeste artikkel:Håndballglede i Tranbyhallen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode