Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8d4957c35ea62bc08b999be14c466616

Hjelpeaksjon for Etiopia

Britt Celine Oldebråten fra Lier har besøkt et av ADRAs prosjekter i Etiopia

- Behovene kan virke overveldende, og det er kanskje lett å miste motet. Men i år samler vi inn til områder der behovene er aller størst, og vi har virkelig sett hvordan ADRAs innsats i et land som Etiopia forandrer liv, forteller Britt Celine Oldebråten som jobber som prosjektassistent i ADRA Norge.

Britt Celine Oldebråten er fra Lier, og i mars i år besøkte hun et av prosjektene som får konkret hjelp gjennom årets Hjelpeaksjon:

- Fokus for Hjelpeaksjon `07 er arbeid blant verdens aller fattigste på Afrikas horn; Etiopia, Sudan og Somalia. I mars besøkte jeg samfunnsutviklingsprosjektet i Etiopia. Dette området er svært tørt og har mangel på skoler. Dyreflokkene blir ledet til elva i nærheten hver dag, en tur på omtrent fire timer hver vei! Ofte blir dyrene passet av barn som egentlig burde vært på skolen. ADRA har bygget en skole i landsbyen Korme Bujure, og den har allerede fulle klasser! Ved siden av skolen er det bygget en tank som samler opp regnvannet fra skolens tak ved hjelp av takrenner. På den måten behøver ikke barna å være tørste på skolen, eller å ta med seg noe av det dyrebare vannet hjemmefra.

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA (Adventist Development and Relief Agency) mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Ti prosent av de innsamlede midlene fra Hjelpeaksjonen brukes til katastrofehjelp. Slik kan ADRA hjelpe med en gang katastrofene rammer, for eksempel etter flommen i Asia og jordskjelvet i Peru. I fjor ble det samlet inn 3,5 millioner kroner, og disse pengene blir nå blant annet brukt i Peru i arbeid med shipiboindianere og til yrkesopplæring for barnehjemsbarn i hovedstaden Lima.

- Fra tirsdag 28. august og noen uker utover kommer det til å gå bøssebærere i Lier og Drammen. Jeg håper dere tar like godt i mot bøssebærerne i år som i fjor! avslutter Britt Celine Oldebråten.


Barna er glade for den nye skolen i Korme Bujure.


Britt Celine Oldebråten med etiopiske barn som er glade for å gå på skolen.


Britt Celine Oldebråten og en liten venn i Etiopia.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode