Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cff44024ce6cfb5af26ed006799afc21

Sylling skole i Lier kåres til Årets Regnmakerskole

Sylling skole i Lier kåres til Årets Regnmakerskole på scenen med Wig Wam og Idol-Christian torsdag Sylling skole i Lier i Buskerud kommune har deltatt i konkurransen om energimåling i skolene sammen med 183 skoler og hele 297 klasser. Torsdag 2.juni mottar de prisen som Årets Regnmakerskole av Enova direktør Eli Arnstad, foran 3500 Regnmakerbarn på Regnmakernes Vennergidag i Trondheim. Wig Wam og IDOL-Christian er blant artistene som skal delta på Vennergishowet klokken 13.00, som også filmes av NRK Barne TV PysjPopBaluba.

Bakgrunn for kåringen Energimåling i skolene er et samarbeid mellom Enova SF og Utdanningsdirektoratet. Elever og lærere finner informasjon og hjelpemidler på Utdanningsdirektoratets Nettverk for Miljølære www.miljolare.no. Her skal også elevene registrere sine målinger. Energimåling i skolene har i år foregått i perioden november til mars 2005.

Energimålingskonkurransen og kampen om å bli Årets Regnmakerskole har også blitt annonsert gjennom NRK Barne TV PysjPopBaluba, som vises lørdags morgener på NRK 1.

Hele 10-ende trinn på Sylling skole i Lier har utmerket seg i energimålingskonkurransen som årlig arrangeres i regi av Enova SF i samarbeid med Utdanningsdirektoratet. Dermed ble deres skole kåret til Årets Regnmakerskole 2005.

Tre representanter fra 10-trinn, Annelise Onsrud Mjøen, Siri Fauske og Helene Hornstuen Mathiesen, vil torsdag motta prisen på vegne av skolen i Trondheim. Denne jentetrioen ble ikke valgt tilfeldig som ambassadører for skolen, de har skrevet en energirapport for hele skolen.

Sylling skole har utmerket seg ved å være aktive på alle områder, både på registrering av energibruk, målinger og sparetiltak. I tillegg er de den eneste skolen som også har laget en egen energirapport for skolen energibruk. Annelise Onsrud Mjøen, Siri Fauske og Helene Hornstuen Mathiesen har laget en rapport i samarbeid med vaktmesteren og driftsavdelingen i Lier kommune, hvor de har sett på sammenheng mellom energibruken og utetemperaturen. Klassen har gjort flere tiltak på skolen for å redusere energien, og jentetrioen har i sin rapport sett på om tiltakene elevene har gjort, er målbare.

Linker:

Sylling skoles energirapport:
http://www2.nilu.no/raptor/index.cfm?fa=renderer.xslRenderer&nReportId=406&l

Deltakerside Sylling skole:
http://www.miljolare.no/data/ut/deltaker/?d_id=1967

Kontaktpersoner:

Sylling skole
v/ Naturfaglærer Tuva Heen
3410 Sylling
Telefon: 32241780

Bjørn A. Mosskull
Energirådgiver, Norsk Enøk og Energi AS, Drammen
Prosjektleder for energimåling i skolene på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet
Tlf:97 098 002
e-mail: bam@nee.no

Turid Helle
Prosjektansvarlig for Regnmakerne, Enova SF
telefon: 73 19 04 65/ mobil: 924 82 321
e-mai: turid.helle@enova.no

WIG WAM og IDOL- Christian opptrer for 3500 Regnmakere i Trondheim 2.juni

Det blir energi over alt og i alle slags former når 3500 Regnmakerbarn samles på Regnmakernes Vennergidag på Torvet i Trondheim torsdag 2. juni. WIGWAM, Christian Stenseng fra årets IDOL, Norges yngste popstjerne Charite, den nykårede vinner av Grand prix Junior 2005 , Malin Reitan (9) fra Trondheim, og forfatter Klaus Hagerup vil opptre på Vennergishowet.

Alle elever fra 5. og 6. trinn fra skolene i Trondheim, Melhus, Malvik og Klæbu er invitert til Regnmakernes Vennergidag i Trondheim, som arrangeres av det statlige foretaket Enova SF.

Regnmakernes Vennergidag er en annerledes skoledag med mange spennende aktiviteter, konkurranser og stort show.

I tillegg til flere konkurranser kåres også Årets Regnmakerskole. Det vil trekkes en vinner blant alle skolene som har gjennomført energimåling ved sin skole. 183 skoler og hele 297 klasser kjemper om å bli Årets Regnmakerskole.

Dagens høydepunkt er det store Vennergishowet mellom kl.13.00-14.00, som filmes av NRK 1 Barne- TV, PysjPopBaluba.

Artister som skal opptre på showet er Grand Prix-deltakere, WIGWAM, Christian Stenseng fra IDOL, Norges yngste popstjerne, CHARITE, fra Trondheim og den nykårede vinner av Grand Prix Junior , Marit Reitan (9) fra Trondheim. Forfatter Klaus Hagerup vil fortelle om Regnmakerboka. Klaus Hagerup har skrevet Regnmakerboka, som alle landets skoler har mottatt dette året, og er nå i gang med å skrive Regnmakerbok nr 2, som kommer ut til skolene høsten 2005.

Elever ved Steindal skole i Trondheim fremfører egenskerevt Regnmaker-rapp.

Programledere er Kjersti Gullvåg og Truls Pedersen fra NRKs PysjPopBaluba.

Hvem er Regnmakerne?

Regnmakerne er Enovas nasjonale satsing for barn og unge. Regnmakerne skal involvere, engasjere og skape interesse for energi og miljø. Barna møter Regnmakerne som en del av skoleundervisningen, i bokform skrevet av Klaus Hagerup, på CD laget av Rolf Løvland, gjennom NRK Barne- TV PysjPopBaluba og på Regnmakerne.no.

Regnmakernes Vennergidag er et årlig arrangement i Regnmakersatsingen. I fjor ble Regnmakernes Vennergidag holdt på Rådhusplassen i Oslo, i år holdes den i Trondheim, og neste år er det Bergen som får gleden av arrangementet.

www.regnmakerne.no
www.enova.no

For mer informasjon, ta gjerne kontakt med:

Silje Stavik, Informasjonsmedarbeider for Regnmakerne
Tlf: 23 08 65 20 /mob: 92 42 98 13

Turid Helle
Prosjektansvarlig for Regnmakerne, Enova SF
tlf: 73 19 04 65 / mob: 92 48 23 21

Forrige artikkel:HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5Neste artikkel:Liungen en breddeklubb av dimensjoner
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode