Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cf79de18f318bc7346533645f8c4dfde

Ingen mishagsytringer

Nina K. Martinsen og Åse Bryn ved Hegg skole, en av de 194 ansatte som streiker i Lier kommune, satt streikevakt i dag --

De to medlemmene av Fagforbundet er ansatte ved Heggs skole som assistenter i klasser og ved SFO. Ved skolens SFO er elevene på 3. og 4. trinn berørt. – De får ikke noe SFO-tilbud, sier Nina Martinsen.
- Ingen av de berørte foreldrene har kommet med mishagsytringer, forteller de to som ellers ikke beklaget seg over å sitte ute ved innkjørselen til skolen, utstyrt med informasjonsmateriell og kaffe i det fine sommerværet.

Fra arbeidstidens begynnelse i dag ble altså streiken utvidet. Her er en oversikt over hvor det streikes:

Barnehager
Det store flertallet av barnehagene i Lier kommune vil ha normal drift. Streiken vil få konsekvenser for driften i Liers tre kommunale barnehager (Dambråtan barnehage, Hennummarka barnehage og Linnesstranda barnehage) og åpningstidene vil her bli noe redusert. Barnehagene vil prioritere tilsynet med barna og det pedagogiske tilbudet vil derfor også bli noe redusert. Foreldre/foresatte bes ta direkte kontakt med den enkelte barnehage for detaljert informasjon om åpningstider og tilbud.

SFO
SFO ved Sylling skole vil måtte holde stengt i uke 22. Pr. dato ser det ut til at SFO ved Oddevall skole vil måtte holde stengt i uke 23. Øvrige SFO' er vil ha redusert åpningstid og det kan bli innskrenkninger i omfanget av tilbudet. Tilbudet til de minste barnegruppene vil bli først prioritert. Foreldre/foresatte kan ta direkte kontakt med den enkelte skole/SFO for detaljert informasjon om åpningstider og tilbud.

Vaktmesterfunksjonen ved Lier Drift
Ansatte fra Lier Drift er tatt ut i streik. Foreløpig går vaktmesterfunksjonen som normalt, men streiken kan etter hvert få konsekvenser for vaktmesterfunksjonen ved blant andre.skolene og i forhold til kommunens bygninger.

Kommunens servicetorg, sentralbord og postmottak i rådhuset
Streiken vil få konsekvenser for kommunens postmottak og det må påregnes at det kan ta noe lengre tid å få besvart skriftlige henvendelser. Servicetorget og sentralbordet holder åpent, men med sterkt redusert bemanning og det kan derfor bli noe ventetid på telefonen og ved skranken.

Omfanget i hele Norge
Nærmere 27.000 er meldt til å bli tatt ut i 2. uttak. Dette innebærer at det fra i dag 2. juni var rundt 44.000 kommuneansatte i streik.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode