Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 26bb88aee6a3ddf277d9521973df0ffb

Æret lysets helgen

"Sancta Lucia" lød det i mange barnehager og skoler i dag tidlig i Lier, her representert med 3. klasse ved Hegg skole

Skikken med Lucia-ooptog kom til lierskolen på åttitallet. Nå er det knapt en skole eller en barnehage som ikke utstyrer pynter sine små med hvite kapper og lys.
Stemningsfull var da Hegg skoles dyktige 3. klassinger gjestet Lier voksenopplæring litt før klokka i i dag.. Siden voksenopplæringa ble etablert i 1994 har det vært en tradisjon med besøk av skoleelever denne førjulsdagen. De aller første åra, da denne skolen holdt til i tidligere Lier Maskins lokaler, var det besøk fra Nordal skole. Den skolen var kanskje først ute med å arrangere Luviaopptog, takket være initiativ og opplegg av lærer Bjørg Ege.   


Den hellige Lucia ble født rundt 286 (283?) i Siracusa (Syrakus) på Sicilia i Italia. Hun er en historisk skikkelse som uten tvil led martyrdøden i Siracusa, sannsynligvis rundt 304 i forfølgelsene under keiser Diokletian (284-305). Hennes minne ble æret tidlig, en innskrift på gresk i Giovanni-katakomben i Siracusa fra rundt 400 nevner at en jente ved navn Euskia døde på Lucias festdag. Innskriften ble funnet i 1894 sammen med hennes gravsted, Loculus. Lucia nevnes også i messens kanon og er en av de høyest ærede kristne jomfrumartyrer. Legenden er kanskje mindre sannsynlig

Les mer om St. Lucia på

www.katolsk.no/biografi/lucia

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode