Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 90f22bb7379f477cd4d9b596390b532a

Flytting til Stoppen?

Både Lier voksenopplæring og Lier Arbeidssenter venter spent på Tjenesteutvalgets vedtak onsdag kveld --

Stoppen skole står tom etter at nye Høvik ble tatt i bruk i høst. De ca. 200 ungdomsskoleelevene, fordelt på 9 klasser, er nå flyttet inn i nyskolen sammen med barneskolealevene.

Lier kommune har forgjeves forsøkt finne kjøpere eller eksterne leietaker for å få inntekter.

Rådmannen foreslår at skolen etableres som ny base for Lier voksenopplæring og Lier arbeidssenter.
Det skal søkes aktivt etter gevinster gjennom samordning og nærhet mellom Lier voksenopplæring og Lier arbeidssenter, og Høvik skole som ressurssenter for fremmedspråklig undervisning i skolen”, heter det i Rådmannens forslag til vedtak.

Les mer her fra Tjenesteutvalgets møte onsdag 25.8.: http://www.lier.kommune.no/templates/Page.aspx?id=342

Lier voksenopplæring ble samlet under ett tak i Lier Maskins lokaler i Lierbyen i 1994. I 1999 ble voksenopplæringa flyttet til ei fløy ved Hegg skole. I tillegg disponerer voksenopplæringa en rigg og ”villaen”,  der gamle Veslefrikk barnehage holdt til. Til tross for det, er det behov for nye lokaler, også av hensyn til Hegg skoles behov for mer plass i årene som kommer. I senere årene er deltakertallet økt betraktelig ved voksenopplæringa.

Voksenopplæringa har grunnopplæring i norsk og samfunnskunnskap for både flyktninger og innvandrere. Opplæringsområdene omfatter også grunnskole for voksne og spesialundervisning. I år er grunnskolekurset for innvandrerungdom flyttet fra Lier videregående til Voksenopplæringa. I alt er det åtte grupper (klasser), i tillegg til undervisningsgrupper innen spesialpedagogikk. Det undervises også i tre grupper på kvelden for deltakere som er i fast jobb

Les mer her: www.lier.kommune.no/templates/Page.aspx

Lier arbeidssenter har plass til 30 brukere og holder til på samme tun som Jorde/ Nedre Opsahl bofellesskap, i landlige omgivelser på Sørsdal i Lier.
Tilbudet varierer fra to til fem dager pr. uke. Mandag, onsdag og fredag er for det meste unge brukere. Tirsdag og torsdag er det hovedsaklig pensjonister. Brukere som trenger mye oppfølging har med seg personale fra bofellesskapet hvor de bor.
 

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode