Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2e731e603ed00c88eba53707b6569c3a

Vraket OPS-løsningen

Flertallsvedtaket i formannskapet i går betyr sannsynligvis at det ikke vil bli bygd noe kulturhus i Lier i 2012, og saken kan bli utsatt på ubestemt tid --

Flertallets vedtak fra Tjenesteutvalget på onsdag, om at prosessen med OPS-leverandør skulle går som planlagt til tross for at bare tre aktører hadde meldt seg, ble nedstemt.

Etter forslag fra Arbeiderpartiets Bård E. Strand ble det vedtatt å vrake OPS-løsningen. Kommunestyret har i et vedtak forutsatt at minst det skulle være et minstetall på fem aktører til en konkurranse ombygging av kulturhuset. Det har som kjent meldt seg kun tre aktører.

I flertallvedtaket heter det følgende:Da kommunestyrets forutsetninger om 5 tilbydere ikke er oppnådd avlyses konkurransen om prekvalifisering av tilbydere til OPS-løsning (Offentlig-Privat-Samarbeid, red anm). Det lave antallet kvalifiserte søkere anses ikke å tilstrekkelig mulighet til å nyte godt av det foreliggende byggemarked .”

Flertallsvedtaket var knapt med 7 (3 Ap, SV, Sp, 2 Frp) mot 6 ( 4 H, 1 Krf 1 V) stemmer (NB. På dt,no  står det 2 Krf. Nina E. Johnsen møtte for Venstre, følgelig var krf representert med bare èn, Brunhild Heitmann) 

Strand hadde også to tilleggsforslag som ble nedstemt med 4 (3 Ap,1 SV) mot 10. Det ene lød slik: "Rådmannen bes gjennomføre en totalentreprisekonkurranse for nytt kulturhus i tråd med de foreliggende planer og vedtak, og med forbehold om finansiering innefor vedtatte rammer for effekt på driftsbudsjettet” . Dette forslaget ble fremsatt av partikollega Knut E. Røssum i Tjenesteutvalget på onsdag, men det ble nedstemt.


Les protokollene for Tjenesteutvalgets møter på Lier kommunes hjemmeside her:

http://www.lier.kommune.no/templates/Page.aspx?id=342

Rådmann Hans-Petter Christensen sier, blant annet, til dt.no at kommunestyret må gi et konkret forslag av å gi total alternativ entreprise. Og han legger til at det uansett utfall betyr at han tror at saken må skyves ut i tid.
 

Les protokoll fra formannskapets møter her:
http://www.lier.kommune.no/templates/Page.aspx?id=341

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode