Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dded9f6964e32321641684aca0430c57

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Hva mener du? Stem her!

Med 7 mot 6 seks stemmer ble det flertall for å møtekomme Vinmonopolets søknad om etablering i det store kjøpesenteret. Men det  er kommunestyret som fatter det endelig  vedtaket,  den 11. mars.

Rådmannens innstilling som innebar et nei til Liertoppen, ble fremmet av Siri Loe Svere (Sp), mens Høyres Per Hægstads forslag fikk flertall.

For temmelig nøyaktig fire år (4. mars 2004) siden, vedtok kommunestyret at det skulle etableres et vinmonopol i Lier. Da ønsket et knapt flertall at det skulle etableres i Lierbyen. Vinmonopolet ønsket ikke å etablere seg der, på grunn av for dårlig inntjening.

Skulle flertallet si nei til etablering på Liertoppen den 11. mars, må liungene fortsatt finne seg i å reise ut av kommunen for å skaffe seg polvarer.

Selv om det heter at  fleste partiene har stilt sine representanter fritt i dette spørsmålet er det ikke tvil om at noen av partiene ser ut til å ha klare standpunkter i denne saken.. Både Venstre og Senterpartiet er motstander av pol på Liertoppen, fordi de ønsker at det skal lokaliseres til Lierbyen primært. Kristelig Folkeparti sier nei til pol i kommunen. Av de øvrige partier er det sannsynligvis et flertall i høyre og et mindretall i Arbeiderpartiet som sier ja til en etablering på Liertoppen. Innen Fremskrittspartiet er det sannsyligvis også delte meninger.

Hva mener du? Stem her!

Historikk:

4. mars 2004: Styret i A/S Vinmonopolet vedtar å etablere polutsalg i Lier. Kommunestyrets knappe flertall gikk inn for å lokalisere det til Lierbyen.

22. mars 2007:  Formannskapets flertallsvedtak  for Lierbyen.

11. desember 2007: A/S Vinmonopolet søker om polutsalg på Liertoppen.

Forrige artikkel:Hælja!Neste artikkel:Norges eneste, ekte vikingtidshjelm har ikke horn!
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 29. februar 2008 13:14: A. Gronom
Blir'e pol oppe i snauhogsten på Lierskauen, får'em jaggu døpe om shoppingsenteret sitt til Polhøgda!
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode